|
|
Éčka seznam |
|
Autor: inishkea , 20.3.2008 | |
|
- E 100 Kurkumin barvivo
- E 101 Riboflavin
- E 101 (i) riboflavin,
- E 101 (ii) riboflavin-5´-fosforečnan barvivo
- E 102 Tartrazin (syntetický) barvivo
- E 104 Chinolinová žluť (syntetická) barvivo
- E 110 Žluť SY (synonymum: gelborange S, sunset yellow, CL potravinářská žluť, Oranžová žluť, Žluť FCF, FD a C Yellow No 6) syntetická barvivo
- E 120 Ž Košenila, kys. karmínová, karmíny barvivo
- E 122 Azorubin (synonymum. Carmoisin, Cl potravinářská červeň 3) (syntetický) barvivo
- E 123 Amarant (synonymum: Viktoriarubín, Cl potravinářská červeń 9, F a D Red No. 2) Povolen pouze pro aromatizovaná vína, alkoholické nápoje, rybí jikry a mlíčí syntetický barvivo
- E 124 Ponceau 4R (synonymum: košenilová červeň, A, Cl potravinřská červeň 7, New Coccine) syntetická barvivo
- E 127 Erythrosin (Cl potravinářská červeň 14, FD a C Red No 3) (syntetický) barvivo
- E 128 Červeň 2G (Cl potravinářská červeň 10, Azogeranin) (syntetická) (povolen pouze pro kokteilové kandované třešně, třešně bigareaux v cukerném nálevu a kokteilech vč. smíšeného kompotu s třešněmi)barvivo
- E 129 Červeň Allura AC (Cl potravinářská červeň 17, FD a C Red 40) (syntetická) barvivo
- E 131 Patentní modř V (Cl potravinářská modř V) (syntetická) barvivo
- E 132 Indigotin (Indigo carmine, Cl potravinářská modř 1, FD a C Blue No 2) (syntetický) barvivo
- E 133 Brilantní modř FCF (Brilliant blue FCF) (syntetická) barvivo
- E 140 Chlorofyly a chlorofyliny E 140 (i) chlorofyly (Cl přírodní zeleň)
- E 140 (ii) chlorofyliny (přírodní zeleň V) barvivo
- E 141 Mědnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů<
- E 141(i) Cu komplexy chlorofylů (Cl přírodní zeleň 3)
- E 141(ii) Cu komplexy chlorofilinů (Cl přírodní zeleň 5) barvivo
- E 142 Zeleň S (Cl potravinářská zeleň 4, brilantní zeleň BS) (syntetická) barvivo
- E 150 a Karamel (jednoduchý karamel, kulér) barvivo
- E 150 b Kaustický sulfitový karamel barvivo
- E 150 c Amoniakový karamel barvivo
- E 150 d Amoniak - sulfitový karamel barvivo
- E 151 Briliantní čerň (Čerň BN, Briliant block BN) (syntetická) barvivo
- E 153 Medicinální uhlí (z rostlinné suroviny, rostlinná čerň) barvivo
- E 154 Hněď FK (Cl potravinářská hněď 1) (syntetická) (povolen pouze pro uzené ryby, kipry)barvivo
- E 155 Hněď HT (Cl potravinářská hněď 3) (syntetická) barvivo
- E 160 a Karoteny (Cl potravinářská oranž 5)
- E 160 a (i) směs karotenů
- E 160 a (ii) beta karoten barvivo
- E 160 b Annato, Bixin, Norbixin (Cl přírodní oranž 4) (povolen pro margaríny, minaríny, emulgované tuky apod.)barvivo
- E 160 c Paprikový extrakt, kapsanthin, kapsorubin (Papriková oleoresina) barvivo
- E 160 d Lykopen (Přírodní žluť 27) barvivo
- E 160 e Beta-apo-8'-karotenal (Cl potravinářská oranž 6) barvivo
- E 160 f Ethylester kyseliny beta-apo-8´-karotenové (Cl potravinářská oranž 7) barvivo
- E 161 b Lutein (smíšené karotenoidy, xantofyly) (přírodní) barvivo
- E 161 g Kanthaxanthin (Cl potravinářská oranž 8) Pouze štrasburské párky (syntetický) barvivo
- E 162 Betalainová červeň, Betanin (včetně extraktů z červené řepy) (přírodní) barvivo
- E 163 Anthokyany (získané fyzikálními postupy z ovoce a zeleniny) (přírodní) barvivo
- E 170 Uhličitan vápenatý (Cl pigment bílý 18) i - uhličitan vápenatý ii - hydrogenuhličitan vápenatý barvivo stabilizátor protispékavá látka
- E 171 Oxid titaničitý (synonymum: Titanová běloba, Cl pigment bílý 6) (přírodní) barvivo
- E 172 Oxidy a hydroxidy železa (železitá žluť, červeň, čerň, Cl pigment žlutý 42 a 43, Cl pigment červený 101 a 102 a Cl pigment černý 11) (syntetický)barvivo
- E 173 Hliník (v podobě pigmentu, Cl kovový pigment) (povolen pouze pro povrch nečokoládových cukrovinek) barvivo
- E 174 Stříbro (v podobě pigmentu) (povoleno pouze pro povrch čokoládových cukrovinek, povrch nečokoládových cukrovinek určených k dekoraci, dekorace likérů) barvivo
- E 175 Zlato (v podobě pigmentu) (povoleno pouze pro povrch čokoládových cukrovinek, povrch nečokoládových cukrovinek určených k dekoraci, dekorace likérů) barvivo
- E 180 Litholrubin BK (Cl pigment červený, Rubínový pigment, Karmín 6 B) (jedlá povrchová vrstva sýrů) (syntetický)
|
|
Zobrazeno doposud 1225 x.
|
|