Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

PEČENÁ ČERVENÁ ŘEPA DLE JAMIEHO OLIVERA

Autor: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) , 20.5.2009
1/2-3/4 kg červené řepy - malé - podle počtu jedlíků

1 palička česneku - neloupat!!!

sůl, trošku pepře, čerstvá nebo sušená majoránka

4-6 PL olivového oleje

3 PL balzamikového octa

Alobal


Natáhneme si dvojitý pás alobalu, na něj poklademe očištěné řepy - pokud jsou malé, stačí přepůlit, větší rozčtvrtit.

Přidáme stroužky neloupaného česneku, opepříme, osolíme, přidáme majoránku.

Zakapeme olejem a octem, zabalíme velmi pevný balíček - hlavně okraje, aby nám šťávička při pečení nevytekla ven. Pečeme na cca 200 stupňech dlouho dlouho - počítejte aspoň s hodinou, pokud je řepa starší, tak i hoďka a půl. Oblíbená příloha jsou šťouchané brambory, u nás s cibulkou.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 3 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2761 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.