těsto:
½ kostky droždí
½ čajové lžičky cukru
¾ hrnku vody
1 ½ hrnku hladké mouky
½ čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce oleje
omáčka:
jemný kečup
4 stroužky prolisovaného česneku
oregano nebo koření na pizzu
ingredience:
kabanos
olivy
strouhaný sýr
kozí rohy
niva
žampiony ve slaném nálevu
mražená zelenina
cibule na kolečka
zkrátka co vás napadne a co chutná :o)
Droždí s cukrem a vlažnou vodou necháme asi 10 minut nakynout. Smícháme mouku, sůl, přidáme kvásek a olej. Vypracujeme tužší těsto, až je hladké a pružné, necháme 30 minut kynout. Pak tvoříme kola se silnějším okrajem a dáme na plech (nemusí se vymazávat, s pečícím papírem je lepší – nenapeče se ukápnutá omáčka). Pak potřeme omáčkou, poklademe cibulí a ostatními ingrediencemi podle chuti. Nahoru nasypeme sýr a ještě poprášíme kořením. pečeme 15 minut, ne déle!! |