Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Babiččiny koláče

Autor: Kuchařka , 9.9.2004

2 hrnky hl. mouky 00 extra
6 kostek cukru
1/2 kostky droždí
1 hrnek mléka
1 žloutek
½ hrnku oleje
¼ lžičky soli (špetka)
½ kelímku majolky


 



Droždí necháme vzejít v troše teplého mléka a cukru. Smícháme sypké ingredience přidáme droždí a ostatní, vypracujeme vláčné těsto. Tvoříme kulaté placičky, které naplníme tvarohem, povidly, mákem nebo jablky (viz náplně), spojovanou stranou pokládáme na plech, pak mírně rozmáčkneme dáme posypku (viz drobenka). Nemusí se nechat kynout. Plech musíme vymazat nebo dát pečící papír. Lepší jsou z elektrické trouby. Těsto vydrží týden vláčné, hodí se i na buchtičky s krémem.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 389 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.