|
|
Vepřové s pikantní švestkovou omáčkou |
Ingredience: vepřové maso (kotleta, řízek, já dávám přednost krkovičce, není tak suchá), sůl, olej. Omáčka: švestky (čerstvé nebo mražené), cukr, citronová šťáva, chilli koření
|
|
Autor: Správce zamlklinek , 31.1.2005 | |
| Postup: Nasolíme si maso a dáme na cca 20 minut odležet. Vypeckované švestky nasekáme na drobno, zalijeme troškou vody a dáme dusit. Přidáme cukr, citronovou šťávu a chilli. Dusíme do zhoustnutí. Maso osušíme, a na pánvi prudce opražíme. Na talíři přelijeme omáčkou.
Zkoušela jsem s hranolkami, ale určitě půjde i s jinou přílohou….
Dobrou chuť :-) Marietta |
|
Zobrazeno doposud 537 x.
|
|