Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Tvarohový dort - nepečený

Autor: Dada+2 , 5.6.2005

Tvarohový dort


2 měkké tvarohy


1 hera (pokojová teplota)


1 sklenička moučkového cukru


1 vanilkový cukr (nemusí být)


1 želatina od Vitany (oranžově olemovaný sáček, cca 17 Kč )


500 ml mléka (může být i voda)


1 a ½ sáčku piškotů


 


Želatinu připravíme podle návodu, tzn. pořádně rozmícháme v ½ l mléka nebo vody, necháme 30 minut nabobtnat, a ohříváme ve vodní lázni do úplného rozpuštění – NESMÍ SE VAŘIT.


Na dno dortové formy dáme potravinářskou fólii nebo alobal – přehneme dospod a zavřeme formu.Na ní vrstvu piškotů.


Do mixéru (možné i šlehat  šlehačem, ale není to tak jemné a všude to stříká) dáme tvarohy, cukry, heru, přilejeme TEPLOU želatinu a mixujeme do hladka.


 


1.KAKAOVÁ VARIANTA


Spodní vrstvu piškotů pokapeme rumem a přelejeme polovinou hmoty.Necháme chviličku ztuhnout, aby se nám to nesmíchalo až budeme lít druhou vrstvu.Dáme další vrstvu piškotů. Zbylou polovinu hmoty, která zůstala v mixéru, obarvíme kakaem, znovu mixujeme.Nalejeme na piškoty.


Dáme do lednice vytuhnout.


Můžeme zdobit šlehačkou.


 


2. OVOCNÁ VARIANTA


Spodní vrstva piškotů, na ni bílá vrstva hmoty. Chviličku necháme ztuhnout.Další vrstva piškotů na ni ovoce – nejlepší je hodně čerstvých jahod nakrájených na kousky.Zbylá vrstva bílé hmoty.Na ni opět jahody, na plátky nebo čtvrtky – podle toho, kolik jich mám.


Podle návodu uvařím Červené dort želé od Dr.Oetkra (malý sáček, cca 7 Kč).Rozpustím ji ve 250 ml studené vody s cukrem a VAŘÍM 1 minutu.Nechám mírně zchladnout a lžičkou leju na vrstvu jahod až jsou celé schované. Želé tuhne okamžitě pod rukou.


Dáme do lednice vytuhnout.


Před vyjmutím z formy ořízneme dokola.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 4891 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.