1 hrnek polohr. mouky
" hrubé mouky
" cukru krystal
" mléka
1/2 hrnku oleje
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
2 sáčky červené želatiny (né do těsta, až potom)
vše smícháme, upečeme piškot (cca 30 min. na 150 horkovzdušně), necháme vychladnout a pak poklademe ovocem (nejlepší jsou čerstvé jahody), může být i kompotované (jahody, broskve). Pak uvaříme želatinu ze 2 sáčků a zalijeme. My si na to ještě stříkáme šlehačku ve spreji a je to velká mňamka:-)))
Tento základ lze také použít na klasický koláč s drobenkou - to se na syrové těsto naklade ovoce (my máme nejradši strouhaná jablka) a posype žmolenkou z 5 lžic mouk, 5 lžic cukru a 5 lžic rozp. másla. Pak se to upeče.
|