Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Francouzské hranolky

Autor: Kuchařka , 30.8.2005

pytlík hranolek 1 kg
velká konzerva sterilovaného hrášku
2 vajíčka vařená
1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř
žampiony ve slaném nálevu
20 dkg kabanosu nebo salámu na kostičky
2 vajíčka syrová
kysaná smetana
2 lžíce plnotučné hořčice
trocha mléka nebo vody (ředidlo)


Pytlík s hranolkami necháte asi hodinu před přípravou v pokojové teplotě, pak s nimi zacházejte jako s běžnými již nakrájenými bramborami.
Smícháme kabanos, vařené vejce, žampiony, hrášek, 1/2 hranolek rozložíme na dno pekáče, opepříme, osolíme, posypeme směsí, zasypeme zbytkem hranolek, oslolit, opepřit. V troubě pečeme asi 30 minut. Smícháme syrová vejce, kys. smetanu, hořčici, sladkou papriku a ředidlo dle potřeby, a přelejeme, pečeme ještě 10 minut.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 503 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.