Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Žemlovka na slano

Autor: Baruschka , 26.10.2005

6 rohlíků nebo cca 400 g veky


30 dkg plátkového sýra - nejlépe nějakého tučnějšího


máslo


petrželka


1/2 litru mléka nebo zakysané smetany či jogurtu


3 vejce


sůl


špetka muškátové oříšku, lze použít i kari


 


Rohlíky nakrájet na pláty 5-7 mm a vložit do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy nebo dortové formy. Pokryjeme je plátky sýra, znovu vrstva rohlíky. Sem tam dát trošičku másla a posypat petrželkou. Střídat jednotlivé vrstvy a zakončit pečivem.


V 1/2 litru mléka rozšlehat 3 vejce, sůl, špetku muškátového oříšku, případně kari, lžíci petrželky a pomalu vše zalít.


Povrch ještě poklást kousky másla a zasypat strouhaným sýrem.


Péct cca 20-30 minut.


Obměna - místo másla dát navrch anglickou smetanu

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 514 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.