piškot-ušleháme sníh z bílků. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem, jemně vmícháme 1/3 sněhu, přidáme mouku se škrobem a citr. kůrou, vymícháme dohladka, vmícháme zbytek sněhu.
Peču na pečícím papíře dozlatova (nelepí se na prst), po upečení posypu kokosem (aby se nepřilepila) a sroluji i s papírem na minutku a rozvinu. Nechám vychladnout a naplním šlehačkovým krémem, pokladu ovocem, sroluji (postupně zbavuji papíru) a dozdobím.
šlehačkový krém-vychlazenou šlehačku ušlehám dotuha a opatrně vmíchám kysanou smetanu rozmíchanou s vanilkovým cukrem.
(-šlehačku používám 33%-klidně na hodinku do mrazáku, kys. smetanu 15%-je nejtužší, ovoce kompotované - jahody, mandarinky, broskve-)
|