Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Závin se zelím a uzeným masem

Autor: Míša+Vojtíšek2/05+Nikolka10/08 , 8.1.2006

Na pánvi osmahněte na  troše oleje asi 150 gramů anglické slaniny a nadrobno nakrájené 2 střední cibule. Přidejte 2 láhve sterilovaného zelí a duste 10 minut. Přidejte ½  najemno nakrájeného pórku (když ho nebudete mít, tak to jde i bez něj), 1 kostku bujonu, osolte (pořádně), opepřete a duste dalších 10 minut. Na závěr do zelí vmíchejte asi 500 gramů nakrájeného uzeného masa ( když je potřeba, ještě před tím maso v papiňáku uvařím) a směs zaprašte 3mi lžícemi hladké mouky a důkladně promíchejte.


Směs nechte pořádně vychladnout. Já si ji obvykle vařím den předem.


 


Rozválejte 3 pláty listového těsta. Potřete je rovnoměrně připravenou směsí, pak těsta zaviňte, dejte na plech (já dávám na pečící papír a nevymazávám) a záviny potřete důkladně rozkvrdlaným vajíčkem.


Upečte v předehřáté troubě.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 511 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.