Na pánvi osmahněte na troše oleje asi 150 gramů anglické slaniny a nadrobno nakrájené 2 střední cibule. Přidejte 2 láhve sterilovaného zelí a duste 10 minut. Přidejte ½ najemno nakrájeného pórku (když ho nebudete mít, tak to jde i bez něj), 1 kostku bujonu, osolte (pořádně), opepřete a duste dalších 10 minut. Na závěr do zelí vmíchejte asi 500 gramů nakrájeného uzeného masa ( když je potřeba, ještě před tím maso v papiňáku uvařím) a směs zaprašte 3mi lžícemi hladké mouky a důkladně promíchejte.
Směs nechte pořádně vychladnout. Já si ji obvykle vařím den předem.
Rozválejte 3 pláty listového těsta. Potřete je rovnoměrně připravenou směsí, pak těsta zaviňte, dejte na plech (já dávám na pečící papír a nevymazávám) a záviny potřete důkladně rozkvrdlaným vajíčkem.
Upečte v předehřáté troubě.
|