Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

jídelníček - recepty

Autor: Tulenik-dvojky , 21.1.2006

od Jitulky:


P Ř E S N Í D Á V K Y



Banánové Hami - rozmixujeme banán a přidáme asi tak 6ks piškotů, dobře promícháme a do kaše přilijeme přiměřené množství ovocného nápoje Hami.



Přesnídávka se šťávou Hami - najemno nastrouháme mrkev a jablko a smícháme s ovocným nápojem Hami jablka, mrkev, pomeranč. Dobře promícháme. Možno zahustit dětskými piškoty



Pudinkový mls - 1/4 l mléka, 1 pudink nejlépe vanilkový, ovocná přesnídávka s borůvkami, 5 piškotů, 3 lžíce cukru krupice asi 10g.


Postup - V mléku uvaříme pudink. Do pudinku vmícháme přesnídávku. Na dno misky vložíme 5 piškotů a přelijeme pudinkem s přesnídávkou. Necháme vychladit a podáváme.



O M Á Č K Y


Svíčková - čtvrtku Masoxu, kmín, trochu cukru, citron, ocet, zeleninu pod svíčkovou, kuřecí maso - vše uvařit, pak maso vyndat a zahustit mléko+mouka hladká a přecedit. Příloha - knedlík kynutý.



Rajská - Masox, kmín, cukr, rajčatový protlak, maso. Zahustit voda + mouka. Příloha - knedlík, kolínka.



Kuře na paprice nebo vepřové na paprice - Masox, kmín - vše uvařit a zahustit mléko + mouka a v tom kečup a koření sladká paprika. Příloha - kolínka, knedlík.



Koprovka - kmín, maso a uvařit. Zvlášť do hrnce kam přecedíš dát kopr už v nálevu (je ochucený). Omáčka musí být sladkokyselá. Zahustit mléko + mouka. Příloha - brambor, knedlík.



Guláš hovězí - na cibulce maso orestuji přidám vodu, Masox, kmín, nové koření jedna kulička. Zahustit voda + mouka. Příloha - knedlík, kolínka.



Po zahradnicku - vepřová kotleta, kmín, Masox, nové koření, po 10 min. dát zeleninu mrkev, hrášek, kukuřice - přecedit a zahustit – mléko + mouka + kečup + sladká paprika. Příloha - kolínka.



Špenát + brambor + maso kuřecí - dát vše dohromady.



Možnost dát k večeři – brambory + květák, ale pozor na prdíky


brambory s máslem


kolínka s máslem, nebo se šunkou


chleba se sýrem Kiri a Apetito různé příchutě


bramborová kaše - i k obědu


brambor + mrkev + jíška spíš k obědu


rizoto k obědu



P O L É V K Y


Špenátová - špenát vařit 15min. s jíškou světlou, kmín, masox - kousek, jedno vajíčko zašlehat na jeden den a přejít varem. Špenát studený a jíška teplá.



Bramboračka – brambory + zelenina, Masox, kmín, jíška světlá – 15 min. povařit.



Od 1,5 roku dávám i Segedýn, rajskou polévku. A další jídla, už jsou děti velké a můžou všechno.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 914 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.