Nepečený jablkový dort s piškoty
Suroviny: 1 kg jablk 250 g cukru 2 skořicové cukry 2 vanilkové cukry 75 g vanilkového prášku (pudink) 75 ml studené vody piškoty
Postup přípravy: Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do kastrolu a dusíme zvolna s cukrem do poloměkka. Můžeme přidat i vodu, ale pokud dusíme opravdu zvolna a nespěcháme jablka si pustí sama dostatek vody. Na dno dortové formy naskládáme piškoty. Pudinkový prášek rozmícháme ve studené vodě a nalijeme na jablka a chvíli ještě, asi tak 1 - 2 minutky; podusíme. Uvaříme pudinkovou hmotu s velkým množstvím jablk, kterou pak vložíme do formy na zde položené piškoty. Jednotlivé vrstvy jablk prokládáme vrstvami piškotů. Necháme uležet a podáváme po vyjmutí s formy.
|