Smetanový dort z piškotů
Suroviny:
1/2 balíčků kulatých piškotů (např. Opavia) 1/2 balíčku kakaových piškotů (např. Opavia) 1 vanilkový pudink 1/2 litru mléka 2 kelímky zakysané smetany 1 menší plechovka ananasu 1 kelímek smetany ke šlehání 4 lžíce cukru moučky 1 vanilkový cukr trochu rumu 1 sáček světlé želatiny různé ovoce na ozdobu (kiwi, ananas, banánová kolečka aj.)
Postup přípravy: V 1/2 litru mléka, do kterého přidáme 2 lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixerem. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který poskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Nakonec piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, hroznovým vínem, řezy jablek, broskve, pomeranče, mandarinky, banánu, nebo jiným ovocem dle naší chuti a obliby.)
|