Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Hrášková italská

Autor: Mirka, dvě mláďata+// , 7.6.2006
Italská hrášková polívka
Pytlík mraženého hrášku nasypeme do vařící osolené vody a vaříme, stačí 5 minut. Pak hrášek přecedíme (vodu nevylívat pryč!) a v cedníku schladíme studenou vodou (to proto, aby se hrášku a polévce uchovala svěží zelená barva). Na tuku zpěníme cibulku, přidáme okapaný hrášek, promícháme a zalijeme vývarem (lze použít právě tu zcezenou vodu z vaření hrášku a klasický vývar tam ani dávat nemusíme). Vaříme 5 minut. Pak rozmixujeme s kysanou smetanou (píšou, že může být i sladká smetana), dosolíme, případně dopepříme. Pro svěží chuť přikápneme citronovou šťávu.
Je to u nás moc oblíbená polívka.

V receptu bylo toho hrášku 600 g, ale já dávám jen ten jeden pytlík a stačí. Ještě doporučují na talíři ozdobit proužky dozlatova vypečené slaniny a vlnovkou ze smetany.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 2 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1080 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.