Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Utopenci

Autor: If & 3♥ , 20.6.2006

8 špekáčků
2 středně velké cibule
2 díly octa
1 díl vody
sůl
5 zrnek pepře
5 zrnek nového koření
3 bobkové listy
1-2 lžičky oleje

Lák: osolenou vodu svaříme s kořením a přilijeme ocet, necháme přejít varem a dáme vychladit..
No a do sklenice naskládáš buřty (nařízlé) a cibuli. Zaleješ lákem přidáš olej a necháš aspoň týden ustát...

Já to většinou vyšperkovávám tím, že buřty podélně rozříznu (nedoříznout) a do nich vložím kousek kyselé okurky, cibuli a "barevnou" papriku...a když je potřeba sešpendlím párátkem... (v podstatě se řídím jen tím receptem na lák a všechno ostatní je otázka mojí momentální fantazie. Jo a občas do láku přidám lžičku maďarské papriky a to je potom superpikantní


Dobrou chuť

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 805 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.