Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Polévka CHILLI CON CARNE

Autor: Jaffi, V 4/04 + V 3/08 , 3.9.2006

Zdroj: Apetit


Doba přípravy: 10 – 20 minut + 1 hodina na vaření


 











POTŘEBUJETE:


- 1 cibuli, jemně nakrájenou


- 2 stroužky česneku, jemně nakrájeného


- 1 lžíci rostlinného tuku


- 500g mlétého libového hovězího


- 400g konzervovaných červených fazolí, zcezených


- 800g konzervovaných loupaných rajčat


- 700ml horkého drůbežího vývaru


- špetku sušených drcených chilli papriček


- 2 čtverečky hořké čokolády


- hrst čerstvých lístků petrželky nebo koriandru na ozdobení


- hrst strouhaného sýru typu ementál


- sůl a pepř






1. V pánvi rozehřejte olej a vsypte cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.


 




2. Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.







 


PS: Používám běžné mleté maso z Kauflandu a myslím, že to vůbec nevadí. Fazole používám bílé v tomatě, taktéž z Kaufu a liji tam celý obsah konzervy = necedím. Málokdy používám vývar, spíš nechám chvíli povařit to mleté maso, než přisypu další ingredience. Vařím zásadně bez chilli papriček, aby to chutnalo i Vojtovi, a i tak je to výborné.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 302 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.