Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Květáková omeleta

Autor: plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) , 3.11.2006
Suroviny: květák, máslo, olej, hr. mouka, 3-4 vejce, mléko, voda, sůl, pepř, strouhanka na vysypání
Postup: Do osolené vody dáme vařit květák, nemusí být úplně do měkka. Vymažeme si hluboký plech máslem a vysypeme strouhankou. Na másle (2-3 lžíce) a oleji (1 lžíce) uděláme zásmažku (bešamel) ze 3-4 lžic hr. mouky tak že rozpustíme máslo s olejem , přidáme mouku a až osmažíme zalejeme mlékem s vodou tak aby vznikl bešamel konzistence asi dětské krupice. Necháme několik minut probublat, odstavíme z plotny a necháme zchladnout. Do vzniklé schlazené hmoty přidáme sůl, pepř a můžeme i trošičku vegety a 3-4 žloutky, utřeme , aby se vše spojilo. Přidáme uvařený květák nakrájený na malé kousky, nakonec přidáme sníh ze 3-4 bílků. Rozetřeme na vymazaném plechu a pečeme v troubě až omeleta pěkně chytně barvičku dozlatava ze všech stran ... ňami, ňami. Podáváme jen tak nebo s brambůrkem. Dle nálady a sympatií se dá přimíchat kdeco, uvařená brokolice, kousek uzeného...sýr.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 835 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.