|
|
Květáková omeleta |
|
|
Autor: plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) , 3.11.2006 | |
| Suroviny: květák, máslo, olej, hr. mouka, 3-4 vejce, mléko, voda, sůl, pepř, strouhanka na vysypání Postup: Do osolené vody dáme vařit květák, nemusí být úplně do měkka. Vymažeme si hluboký plech máslem a vysypeme strouhankou. Na másle (2-3 lžíce) a oleji (1 lžíce) uděláme zásmažku (bešamel) ze 3-4 lžic hr. mouky tak že rozpustíme máslo s olejem , přidáme mouku a až osmažíme zalejeme mlékem s vodou tak aby vznikl bešamel konzistence asi dětské krupice. Necháme několik minut probublat, odstavíme z plotny a necháme zchladnout. Do vzniklé schlazené hmoty přidáme sůl, pepř a můžeme i trošičku vegety a 3-4 žloutky, utřeme , aby se vše spojilo. Přidáme uvařený květák nakrájený na malé kousky, nakonec přidáme sníh ze 3-4 bílků. Rozetřeme na vymazaném plechu a pečeme v troubě až omeleta pěkně chytně barvičku dozlatava ze všech stran ... ňami, ňami. Podáváme jen tak nebo s brambůrkem. Dle nálady a sympatií se dá přimíchat kdeco, uvařená brokolice, kousek uzeného...sýr. |
|
Zobrazeno doposud 835 x.
|
|