Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Masarykovo cukroví

Autor: Hanka, Honzík 17.4.04 , 6.12.2006

Ingredience: 300 g hladke mouky, 100 g mleteho cukru, 200 g rostlinneho tuku, 1 zloutek, 150 g liskovych orechu, 2-3 lzice kakaa

Postup: Cele oloupane liskove orechy nejlepe na noc namocime do studene vody(já je máčela 24 hodin). Z uvedenych surovin vypracujeme testo, zapracujeme cele liskoveho orechy a testo rozdelime na tri dily. Z kazdeho vyvalime valecek o prumeru cca 4-5 cm. Zabalime do folie a dame nejlepe pres noc do chladu ztuhnout(já měla opět 24 hodin). Ostrym nozem nakrajime kolecka asi 5 mm a na vymazanem plechu upeceme. Vlahe obalujeme v mouckovem cukru.


jak doporučují na netu - dělala jsem to z 1,5 dávky. Těch válečků jsem měla více a byly tenčí - cca 2-2,5cm.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 476 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.