|
|
WOk s kureci masem,houbami a zeleninou |
Lili :o) |
|
Autor: Lili :O) , 21.12.2006 | |
| 200g ryze (na vahu nikdy nekoukam,dam tolik,kolik nas je a na kolik dni chci mit jidlo,ryzi pouzijte takovou jakou mate radi,ja vazim bud dlouhozrnou nebo divokou) 400g kurecich prsou (opet podle toho kolik je lidi) 6 lzic sojove omacky (zase podle chuti kazdeho) 250g hlivy ustricne (pokud nesezenete,pouzivam i zampiony je to take dobre) 250 g cukrovych lusku (mlad hrasek,tady se da koupit po cely rok ) 2-4 ks jarnich cibulek 4 lzice sojoveho oleje nebo bambusoveho nebo davam i slunecnicovy a nebo kupuji specialni pro wok panev na smazeni
dal sul a pepr...mel by se davat i zazvor cersty,ale ja ho nedavam,protoze to nemaj radi a ja ho tam mit take nemusim a pridava se i sucha Cherry,ale to nedavam vubec,protoze to jedi i deti
Maso nakrajim na male kousky(kostky naprkl.) a na pul dne nebo klidne i pres noc nalozim v mise do sojove omacky a trosicku oleje.Uvarit ryzi.Ocistit a nakrajet na kousky hlivu ustricnou,umyt lusky na pulku nakrajet.cibulku na kolecka nakrajet. V panvi rozehrat olej a orestovat maso i s s tim nalevem.proste to tam prdnu z misy vsechno :O) restuju cca 6.min.Potom pridam cibulku,houby,ryzi a lusky a vse smicham.trosku vse orestovat a pak asi 10-15.min necham podusit.Pote ochutime soli a peprem a mame HOTOVO :O) Dobrou chut :o) |
|
Zobrazeno doposud 737 x.
|
|