|
|
"Cheesecake jako z New Yorku" |
|
Autor: Petruše* , 19.1.2007 | |
| "Cheesecake jako z New Yorku"
200 g sušenek (jakýchkoli hrubších, např. skořicových) 30 g rozpuštěného másla
Náplň: 340 g lučiny nebo tvarohu (popř. půl na půl) 120 g cukru krupice 3 vejce lžička citronové šťávy špetka soli
Poleva: 225 g husté zakysané smetany 2 lžičky cukru špetka soli
Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplníme dno rozvírací dortové formy o průměru 28 cm.Troubu předehřejme na 190 stupňů. Lučinu důkladně rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a vejci a vylijeme ji na připravené sušenkové dno. Cheesecake dáme na 20 minut péct do trouby, poté ho vyndáme, lehce posypeme skořicí a necháme vychladnout. Na povrchu jej přelijeme zakysanou smetanou rozmíchanou se dvěma lžičkami cukru a špetkou soli a vrátíme na 5 minut do trouby předehřáté na 210 stupňů. Cheesecake necháme chladit 6 až 12 hodin.
Moje tipy !!!:
nejlepší jsou esíčka –nedávám je jen na dno, ale snažím se je přichytit i na stěny formy – chce to TROŠKU víc másla (NE 30 DKG, jak to pochopila jedna nejmenovaná zde :-)))) – spotřeba tak 1 a půl krabice (1 krabice je 200 g)
nejlepší je čistá lučina, žádný tvaroh nebo směs s tvarohem
do formy 28 cm dávám dvojitou (nebo alespoň 1 a půl) dávku náplně a polevy, cheescake je pak vyšší a lepší
peče se tak dlouho, než začne náplň jen lehce tuhnout, nesmí být úplně tekutý, ale zase aby nebyl přepečený (i když někdo ho rád hodně upečený :-)
|
|
Zobrazeno doposud 875 x.
|
|