Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Lusky na smetaně

Pozor není to moc dietní - ale velice dobré!!! :o)

Autor: Arabart , 31.1.2007

Suroviny:


- zelené fazolky


- slanina


- smetana


- vývar z hovězího nebo slepice


 


Základem je vývar. My většinou děláme slepičí, protože máme rádi vařenou slepici, takže tu sníme samotnou a do omáčky necháme jen prsíčka, která pokrájíme na kousky.


Slaninu si pokrájíme na kousky a dáme do hrnce, až se trochu vyškvaří přidáme pokrájené fazolky (tak na 2 cm) a necháme krátce orestovat. Poté zalejeme vývarem a necháme vařit do změknutí fazolek.


Poté přidáme smetanu a zahustíme moukou s vodou. Dochutíme dle potřeby a trošku okyselíme octem.


Podávat se dá s bramborem, ale my to jíme většinou samotné. Uděláme to víc polívkové a tak nám to chutná nejvíc.


Tak snad je to tak správně. Jak jsem psala, u nás vaří manžel, já pouze krájím a míchám :o) a umývám nádobí :o(

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 745 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.