|
|
Chilli con Carne |
Lili :o) |
|
Autor: Lili :O) , 8.2.2007 | |
| Toto je velmi dobre a tady v Nemecku oblibene jidlo nejen u dospelych,ale take u deti!
Cca pro 6.porci potrebujeme:
75g speku,ale vice masoveho (muzete pouzit i slaninu,ale opravdu vice masem prorostlou) olej 2-3 cibule nebo 1.velkou 2-3 strouzky cesneku 500g mleteho masa (muze byt bud jen veprove a nebo promichane s hovezim-to pouzivam ja) 800g rajcat v omacce (pokud si delate nekdo vlastni nakladana rajcata bez slupky,tak idealni)jinak se da tusim take koupit jako tady doza 800g cervenych fazoli-nakladanych v doze chili (cili,ja nepouzivam kvuli detem,samozrejme kdo ma rad at pouzije) 2-3 bobkove listy sul,cukr
Cibuli nakrajime na drobne kousicky a na rozhratem oleji osmahneme do zlatova,pote pridame na kousicky nakrajeny spek.pridame rozmackany cesnek. Pote pridame mlete maso a nechame cca 5-7.minut orestovat.Pote pridame rajcatovou omacku i s kusy rajcat(muzete je predem vyndat z omacky a rozkrajet,ja to ale delam az vse na koci rozstoucham vse v kastrolu stouchadlem na bramobory,velmi prakticke).Pordame i fazole se stavou z konzervy.Ochutime soli,peprem a cukrem.pridame vsechny bobkove listy.Nechame 15.minut na mirnem ohni-stupni varit,dusti s poklici. Po te opet ochutit-dochutit. Podavame bud s pecivem a nebo jime samotne. Dobrou chut! |
|
Zobrazeno doposud 830 x.
|
|