Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Zelená rýma

Autor: Flylady , 7.6.2007

Datlice


na hnusnou zelenou rýmu používám boží homeopatický sprej do nosu Euphorbium compositum-forma nosního spreje.Jsouj ještě kapky na lžičku-nesplést.
Stojí to kolem 120 korun a u našich dětí to báječně zabírá právě na tu zelenou hnusku.Kombinuju to ještě s 3x denně kuličkou Mercurius solubilis CH 9.Vše seženeš bez receptu.


Ten nosní sprej mám ráda taky proto,že když si ho šplíchneš do nosu,tak nevnímáš žádnou vůni,žádnou chuť a nijak nestudí.Navíc navysušují sliznici jako to dělají klasické spreje typu Olynth,Sanorin a tak.To znamená,že když je sliznice vlhká,nenutí do tvorby ochranného hlenu.Suchá sliznice se musí zvlhčit a tak se zase zahlení-a to způsobují právě hodně ty chemické léky.A pak je to začarovaný kruh.



Já to praktikuju u děcek tak,že prvně řádně vysmrkat,pak šplíchnout do každé dírky jednou,pak popotáhnout do sebe.Do minutky znova vysmrkat a na vyčištěnou sliznici znova šplíchnout sprej a nechat popotáhnout a v tu chvíli se to už dostává právě do míst optimálního působení.



Jinak když to neseženu a nutně potřebuju ihned nějaký sprej,tak ještě na přechodnou dobu používám MAR-ne sterimar.Obojí je slaná voda,taky chrání sliznici před vysycháním,ale Sterimar je poháněn plynem a ten na sliznici nosu docela chladí až bolí.Proto jen mechanický rozprašovač,což má MAR.
Pokud to v lékárně není,jsou schopni to ze skladu dovézt do 24 hodin.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 4626 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.