Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Jahelník

Autor: Evelyna , 8.6.2007

200g přebraných a spařených jahel dáme do 500ml vroucí vody osolené špetkou soli a za stálého míchání zvolna vaříme. Až se voda začne vyvařovat, tak po troškách přiléváme mléko, celkem 500ml a na mírném ohni vaříme až jáhly změknou. Kdo chce jen kaši, tak to vyklopí na talíř, osladí, omastí či jinak dochutí a může jíst. Kdo chce jahelník, nebo-li nákyp, tak ušlehá 2 žloutky s 50g pískového cukru a 50g másla nebo rostliného tuku, vmíchá do vychladlé jáhlové kaše a na závěr tam opatrně přimíchá tuhý sníh ze dvou bílků. Kdo je líný jako já, tak ještě do teplé kaše vrazí 2 celá vejce, máslo a cukr.:))) Hmotu dáme do vymazané zapékací misky a asi 30 minut pečeme. Podává se přelité ovocem nebo se ovoce (čerstvé, mražené, kompotované) dá rovnou do zapékací misky mezi dvě vrstvy kaše. Pokud budete dávat mražené ovoce, je lepší ho nechat nejdřív rozmrznout, jinak je v tom moc vody a musí se to péct zbytečně dlouho.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 960 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.