|
|
Rajská omáčka (autor Dasa) |
|
Autor: Bberi , 2.7.2007 | |
| RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice (já dávám v celku), masox (jak kdo chce, já ho nedávám) + mouka a voda na zahuštění
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s vodou, ještě chvíli povaříme a scedíme přes sítko do jiného hrnce. Já to dělám buď s párkem nebo sekanou, karbanátkama. Podáváme klasika s knedlem nebo těstovinama.
Je to fakt rychlý a dobrý. Kdo chce, může zjemnit smetanou, přikyselit octem nebo přichutit kečupem. Tak dobré počvachtání !!! :-)
|
|
Zobrazeno doposud 890 x.
|
|