Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Rajská omáčka (autor Dasa)

Autor: Bberi , 2.7.2007
RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice (já dávám v celku), masox (jak kdo chce, já ho nedávám) + mouka a voda na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s vodou, ještě chvíli povaříme a scedíme přes sítko do jiného hrnce. Já to dělám buď s párkem nebo sekanou, karbanátkama. Podáváme klasika s knedlem nebo těstovinama.

Je to fakt rychlý a dobrý. Kdo chce, může zjemnit smetanou, přikyselit octem nebo přichutit kečupem. Tak dobré počvachtání !!! :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 890 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.