Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Aromatické hovězí

Je to vážně bomba...

Autor: Petra,Madlenka05 a Michálek06 , 16.9.2007
  • 4 lžíce olivového oleje

  • 150g jemně nakrájené anglické slaniny

  • 2 nahrubo nasekané cibule

  • 2 nasekané stroužky česneku

  • 2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a nasekané

  • 1,5kg hovězího (nejlépe kližky či zadního)

  • 2 lžíce hladké mouky

  • 600 ml vývaru

  • 400g sekaných konzervovaných rajčat

  • 1 lžičku mletého chilli

  • 1 lžičku cukru, nejlépe přírodního

  • 1 větší svitek skořice

  • 50g rozdrobené čokolády na vaření

  • sůl a pepř na ochucení

  • 1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a osmahněte na něm slaninu a cibuli. Přidejte česnek i chilli papričky a pár minut opékejte. Směs přesuňte do kastrolu, který chcete použít na dušení.
     
    2. Maso nakrájejte na menší kostky a obalte je moukou. Po částech je ze všech stran opečte na pánvi, v níž jste smažili slaninu. Podle potřeby přidávejte olej. Opečené maso ukládejte ke slanině, osolte a opepřete ho.

    3. Výpek v pánvi zalijte vývarem a chvíli povařte. Pak ho přilijte do kastrolu k masu a přidejte rajčata, cukr, chilli a skořici. Na plotně uveďte vše do varu a poté kastrol přemístěte do trouby. Duste asi hodinu a půl, až bude maso krásně křehké.

    4. Vyjměte a do horkého jídla vmíchejte čokoládu tak, aby se rozpustila. Podávejte s rýží, těstovinami, bramborami nebo houskovými knedlíky.

     

    Zkoušela jsem s rýží a bylo to výborné, pokud nemusíte pikantní, doporučuji ještě snížit množství chilli, takhle je to trošku pálivější, ale každopádně moc dobré.

     

     

    Oznámkujte článek (jako ve škole)!
    1 2 3 4 5
    výborný nedostatečný
    Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
    Zobrazeno doposud 357 x.
    Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.