Tak, první recept jsem vyzkoušela včera a jsem s ním moc spokojená. Další dva jsou "rodinné" a slavím s nimi úspěchy :-)
MARGOT buchta 2hrnky polohrubé mouky, 2hrnky cukru moučka, 1hrnek mléka, 1Prdopeč, 2žloutky, 2bílky-našlehat sníh, 6lžic oleje, 1 Margot čokoláda (větší, ne ta malá tyčinka), rum a čoko poleva podle chuti Postup: Margot nahrubo nastrouháme (předem dát do lednice, jde to pak lépe)přidáme k ostatním surovinám a připravíme těsto, vlijeme na vymaštěný a strouhankou vysypaný plech a upečeme (cca 150oC až nelepí na špejli). Ještě teplou zakapeme rumem a ozdobíme čoko polevou (stačí cik-cak :o) Je krásně voňavá.
Přiznávám - je to útok na linii, ale nejsou to žádné šílené kalorické bomby :o)) jenom takové granáty :o
JABLKOVÉ ROHLÍČKY
Na těsto : 1 Hera, 40 dkg hladké mouky, 1 kypřící prášek, 1 vajíčko, 5 dkg cukru moučka, až 4 lžíce mléka
Na náplň: zhruba 3/4 kg strouhaných jablek, 1 vanilinový cukr, špetka strouhané skořice, rozinky, oříšky
Postup:Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme, přidáme vajíčko a rozměklou ( ne rozpuštěnou!!!!) Heru pokrájenou na kousky. Rychle vypracujeme těsto, v případě potřeby přidáme trochu mléka. těsto nenecháváme odpočinout v lednici. Rozdělíme na tři stejné části. Z každého dílu vyválíme asi 3 mm vysoké kolečko, které nožem nebo radýlkem rozkrojíme na 8 trojúhelníků. Po "obvodě" na každý trojúhelník položíme kopeček náplně. Nejprve svineme rohy u okraje ( aby náplň nevytekla) a pak zarolujeme celý rohlíček. Rohlíčky se vejdou na 2 vymaštěné plechy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba 30 minut do zrůžovění. Ještě horké pocukrujeme ....A dobrou chuť:-)
ČÍNA DLE TETY PETRY
40 dkg libového masa ( vepřové, kuřecí, hovězí, králičí.....); 1 kostka hovězího bujonu; 2-3 lžíce Solamylu; mletý preř, sůl, červená paprika, chili nebo kari; 2 stroužky česneku; 1 lžíce Maggi; 1 lžíce Worchesteru; 2 celá vejce
Maso nakrájíme na kousky ( 1*1*2 cm), přidáme všechny přísady a důkladně promícháme, až vznikne těstíčko. Kořeníme podle chuti. Necháme alespoň 2 hodiny odležet v chladu, nejlepší je přes noc. Na pánvičce na rozpáleném oleji opečeme z jedné strany, po otočení jednotlivé kousky vidličkou roztrháme od sebe a dosmažíme. Podáváme s rýží, pečivem, zeleninovým salátem. Lze konzumovat i studené ( pokud zbyde - to se u nás moc často nestává). Je to ideální jídlo na různé akce, každý si nandá, kolik potřebuje. Takto lze naložit i celé plátky, ale ty je lepší propíchat vidličkou. Pozor, jedná se o dost syté jídlo - tohle je porce tak pro 4 - 5 lidí:-) |