Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Éčka seznam

Autor: inishkea , 20.3.2008

  • E 620 Kyselina glutamová stabilizátor barviva antioxidant

  • E 621 Glutamát sodný (L-glutaman sodný, MSG) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 622 Glutamát draselný (L-glutaman monodraselný, MPG) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 623 Glutamát vápenatý (Glutaman vápenatý, P i L glutaman vápenatý) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 624 Glutamát amonný (L glutaman monoamonný, glutamát amonný) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 625 Glutamát hořečnatý (D i L glutaman hořečnatý) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 626 Kyselina guanylová (kys. 5´-guanylová) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 627 Guanylát sodný (5´guanylan disodný, GMP, guanylan) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 628 Guanylát draselný (5´- guanylan-didraselný) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 629 Guanylát vápenatý (5´- guanylan vápenatý) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 630 Ž Kyselina inosinová látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 631 Ž Inosinát sodný (5´- inosinan disodný, IMP) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 632 Ž Inosinát draselný (5´- inosinan disodný didraselný) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 633 Ž Inosinát vápenatý (5´- inosinan disodný vápenatý) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 634 Ž Vápenaté soli 5´ribonukleotidů (vápenaté ribonukleotidy) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 635 Ž Disodné ribonukleotidy (sodné soli 5´- ribonukleotidů) látka zvýrazňující chuť a vůni

  • E 640Glycin a jeho sodná sůl

  • E 650 Octan zinečnatý ostatní přídatné látky

  • E 900 Dimethylpolysiloxan (polydimethylsiloxan, dimethylsilikonový olej) odpěňovač protispékavá látka emulgátor

  • E 901 Včelí vosk - bílý a žlutý leštící látka

  • E 902 Kandeliový vosk leštící látka

  • E 903 Karnaubský vosk leštící látka

  • E 904 Šelak (bělený šelak, bělený šelak zbavený vosku) leštící látka

  • E 905 Mikrokrystalický vosk leštící látka E

  •  907Hydrogenovaný poly1-decen

  • E 912 Estery montanových kyselin (synonymum: Montan acid esters) (úprava povrchu citrusů, melounů, manga, papáji, avokáda a ananasu) Leštící látka

  • E 914 Oxidovaný polyethylénový vosk Leštící látka

  • E 920 Ž L cystein (jeho hydrochlorid sodná a draselná sůl) (povolen pouze pro ošetření mouky) Látka zlepšující mouku

  • E 927 b Močovina (Karbamid) Látka zlepšující mouku

  • E 938 Argon Balicí plyn hnací látka u potravin ve spreji

  • E 939 Helium Balicí plyn hnací látka u potravin ve spreji

  •  E 941 Dusík Balicí plyn chladící látka

  • E 942 Oxid dusný Propelant hnací látka u potravin ve spreji

  • E 943 E 943 a - Butan, E 943 b - Isobutan Propelant

  • E 944 Propan Propelant

  • E 948 Kyslík Balicí plyn

  • E 949 Vodík Ostatní přídatné látky

  • E 950 Acesulfam K Sladidlo Látka zvýrazňující chuť

  • E 951 Aspartam (Nutra Sweet) nutné označit: "obsahuje zdroj fenylalaninu" Sladidlo Látka zvýrazňující chuť

  • E 952 Kys. cyklamová a její sodná sůl, počítáno jako volná kyselina Sladidlo

  •  E 953 Isomalt Sladidlo Protispékavá látka Leštící látka

  • E 954 Sacharin a jeho sodná, draselná a vápenatá sůl, počítáno jako volný imid Sladidlo

  • E 955Sukralosa

  •  E 957 Thaumatin Sladidlo Látka zvýrazňující chuť

  • E 959 Neohesperidin DC Sladidlo látka zvýr. aroma

  • E 962Sůl aspartamu a acesulfamu

  • E 965Maltitol i maltitol ii maltitol sirup

  • E 966 Laktitol Sladidlo Zahušťovadlo

  • E 967 Xylitol Sladidlo Zvlhčující látka Stabilizátor Emulgátor Zahušťovadlo

  •  E 999 Extrakt z kvilaje Pěnotvorná látka

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 5 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1702 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.