Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Na společné dovolené v Luhačovicích

Autor: Lucka Šeflová , 26.7.2008

19.-26.7.2008


V sobotu 19.7.2008 jsme vyrazili společně s rodinkami Čejků, Jahňátků a Boubínů do Luhačovic. Pronajali jsme si tu kousek od přehrady chatu. Sice jsme měli obavy, jestli chata vydrží nápor našich čtyř "drobečků", ale na štěstí vydržela :-) Počasí nám přálo tak na půl. Do úterka bylo pěkné počasí na výlety. Sobotu jsme využili na to, abychom poznali okolí. Prošli jsme se po Luhačovicích, ochutnali zmrzlinu a lázeňské oplatky a našli prima restauraci s dětským koutkem, kde jsme se my děti skvěle zabavily. Taky jsme objevili kousek odtud kolotoče, a tak jsme se společně s Emčou a Davídkem svezli v autíčku. Moc se nám to líbilo a užili jsme si to :-) Davídek byl spokojený hlavně na pískovišti, Emča drandila s kočárkem a já řádil na skluzavce a na houpačce. Po Luhačovicích jsme se taky pěkně projeli na našich motorkách.


V neděli jsme vyrazili s rodiči na Slovensko. Navštívili jsme moc hezký zámek Bojnice, u kterého je i malá zoologická zahrada. Natáčela se tu kdysi pohádka Šíleně smutná princezna. Já jsem od přírody rozený cestovatel, takže jsem veškeré jízdy autem i ostatní cestování zvládal na jedničku s hvězdičkou. Nedělá mi problém prospat se v autě a nebo na kočárku a nemusím už ani spát tolik, co dříve. Cestou z Bojnice jsme se zastavili ještě na hradě Trenčíně. Po návratu jsme se konečně setkali i s Máťou a s "tetou" Gábinou a "strejdou" Davidem. Dorazili za námi o den později, protože Máťa byla nemocná. Davídek dnes oslavil první narozeniny. Boubínovi to slavili už před odjezdem doma, takže oslava byla pouze symbolická. Za dva dny, co jsme byli na společné dovolené jsem už všechny znal jmény - strejdovi Michalovi jsem říkal "Mikal", strejda Honza byl "Honda". Dětem jsem říkal Emčo, Davídku, Máťo nebo Martinko.


V pondělí jsme vyrazili společně s naší bandou na měnší tůru po okolí Luhačovic. Naším cílem bylo Jezírko lásky. Cesta vedla lesem, takže jsme se my děti spokojeně nesly v krosničkách. Já část cesty běžel i po svých. U jezírka jsme objevili obrovské mraveniště. Strejda Michal (říkal jsem mu "Mikal") mi dal výklad o tom, jak mravenci žijí :-) Po návratu z výletu jsme opět skončili v oblíbené restauraci s koutkem pro děti. Baví mě fotit. Naši mi dokonce pořidili svůj dětský foťák. Dneska mi ale dokonce půjčili ten opravdický a já jim udělal fotky na houpačce. Sice na některých chyběly hlavy, ale některé se i povedly :-) Odpoledne jsme vyrazili společně na lodičky. I na lodičkách se mi moc líbilo. Večer jsme opékali buřtíky.


V úterý jsme podnikli další moc hezký společný výlet. Vyrazili jsme do ZOO Lešná, která se nachází kousek od Zlína. ZOO je sice menší, ale moc hezká. Téměř všichni jsme se shodli, že je snad nejhezčí, jakou jsme u nás zatím viděli. A že jsou ZOO za poslední rok naším častým cílem! Já osobně byl nadšený hlavně z opiček, srnek a ryb. V ZOO je moc hezky udělaná džungle, kde jsem byl od opiček sotva na půl metru. Taky je tu moc hezky udělaná obora s lesními zvířátky, ale i sloni a žirafy si tu žijí pěkně. ZOO nezapomněla ani na nás, na děti. Na dětském hřišti najdete skluzavku ve tvaru slona a prolézačku pro větší děti ve tvaru žirafy. Většinu cesty jsem v ZOO projel na své oblíbené motorce a ani Emča nezůstala po zadu. Jízdu na motorce si tak zamilovala, že ji z ní nemohl nikdo dostat dolů. Hned u ZOO byly zrovna kolotoče, takže nemohla na závěr chybět společná jízda ve vláčku. V ZOO jsem si taky užil veliký zážitek - svezl jsem se tu na velbloudovi a moc se mi to líbilo. Původně mě na něm chtěli naši pouze vyfotit, ale já se chtěl svézt. Byl na rozdíl od těch na dovolené dvouhrbý.


Ve středu se počasí bohužel zkazilo, a tak se naši rozhodli, že plánovaný výlet do Kroměříže odloží na neurčito. Místo toho jsme vyrazili na nákupy a odpoledne společně s Emčou, Davídkem a tetami a strejdy do aqua parku v Uherském Brodu. Bohužel špatné počasí sem přilákalo víc lidí, takže tu bylo pěkně natřískáno. I tak jsme si to ale moc užili. Řádili jsme tu hlavně na skluzavce, ale rodiče nás vzali i do velkého bazénu, do divoké vody. Moc se nám líbilo jezdit rychle dokolečka :-) U bazénu bylo taky prima velké akvárko s rybičkami, které se nám moc líbilo.


Špatné počasí pokračovalo i ve čtvrtek. Přesto jsme vyrazili na plánovaný výlet do skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Původně jsme si chtěli udělat ještě výlet k Radegastovi a na Pustevny, ale počasí tomu skutečně nepřálo. Skanzen v Rožnově se nám moc líbil. Měli jsme možnost vidět, jak dříve lidé žili a taky jsme ochutnal zdejší specialitu - frgály - moc dobré koláče. Z Rožnova jsme pokračovali do Technického muzea v Tatře Kopřivnici. Z aut byl nadšený hlavně táta. Já bych nejraději vlezl do všech autíček, ale bohužel bylo přístupné jen jedno. Po návratu na chatu se počasí trošku umoudřilo, a tak jsme se byli s rodiči projít u přehrady. Já samozřejmě opět svištěl na své motorce. Odpoledne jsem slavil obrovský úspěch. Povedl se mi udělat historicky první bobek do záchodu :-) Měl jsem z toho velikou radost, líbilo se mi, jak udělal žbluňk :-)


V pátek, den před naším odjezdem, se počasí konečně umoudřilo. My jsme si ale poslední den chtěli ještě užít hlavně Luhačovice. Byli jsme se opět projít na kolonádě, pochutnávali si na lázeňských oplatkách a zmrzlinách a užívali si pohodu.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 299 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.