Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Jsou mi 2 roky

Autor: Lucka Šeflová , 28.8.2008

28.8.2008


Uteklo to jako voda a já už slavím své 2. narozeniny. Ve dvou letech už taky umím spoustu věcí. Umím se napít z hrnečku aniž bych se pobryndal a když se mnou mají rodiče trpělivost, tak se umím sám i napapat. Dovedu si obout boty. Když vstávám z nočníku, tak se snažím natáhnout si kalhoty. Plenky sice ještě mám, ale už zůstávám po většinu dne suchý. Dělám bobečky hezky do nočníku. Raději čůrám ve stoje, než v sedě a jsem rád, když můžu něco pokropit :-) Rád běhám a říkám při tom buď "běžim" a nebo "utíkám". Rád skáču snožmo ze schodů. Na tříkolce jezdím, že se odrážím jako na odrážedle. Zatím ještě neumím šlapat. Jinak mám stále rád všechny možné rošťárny a lumpárny :-)


V mluvení jsem neskutečně ukecaný. Dokážu pojmenovat spoustu věcí i například výtah, nákupní košík, tramvaje, hrábě, motyčku a zvířátka jako jsou například pštrosi, velbloudi a ještěrky. Znám už opravdu hodně slov. Máma je asi u padesátky přestala už před časem počítat. Znám vlastnosti některých předmětů (malý, velký, mokrý, suchý, studený, teplý, ...). Už taky znám sprosté slovo "do prdele" :-( Umím pozdravy: ahoj, čau, nashledanou, dobrý den, dobrý večer a dobrou noc. Umím říct celé své jméno "Fíla Šefl" a že jsou mi "2 roky". Používám "chci" a "nechci". Občas říkám věty o více slovech. Baví mě telefonovat s tátou nebo s bábou :-) Miluju večerní pohádky před spaním. Momentálně vede Červená Karkulka. Dokážu odpovědět na spoustu otázek, které se Karkulky týkají. Vedle Shreka se v televizi moc rád koukám na Krtečka. Doplňuju slova v několika říkankách. Rád si prohlížím fotky a poznám na nich všechny své kamarády, blízké a "tety a strejdy" :-) Poznám i sám sebe :-) Vybírám si, co chci, aby mi máma zpívala. Říkám "koníky" a myslím tím písničku Já mám koně, vraný koně :-), říkám "holku" a myslím "Holku modrookou" a taky říkám "Káču" a myslím "Utíkej, Káčo, utíkej" :-) Jsem expert přes auta. Rozlišuju je podle toho, kdo v nich jezdí. S přehledem poznám auto táty, báby, moje a mámy i modrou Felicii, ve které jezdí Boubínovi a nebo auto strejdy Honzy :-) Taky poznám policajtské auto, popeláře, autobusy, tramvaje a sanitku :-)


Vydržím si již delší dobu hrát sám. Rád si hraju na písku, kde dělám bábovičky, nakládám písek na auta nebo prosévám písek přes sítko. Stále mě moc baví pomáhat dědovi na zahradě. Dokonce už mám svou vlastní motyčku :-) Stále si moc rád kreslím. Momentálně mě baví kreslit kola a tečky :-) Patelky, míček i příbor beru do pravé ruky, takže to vypadá, že budu pravák.


A na závěr mám ještě několik úplně nejčerstvějších novinek. Ta první je, že poznávám modrou barvu. Například z hromádky pastelek, vyberu tu modrou a z několika kelímků taky ten modrý :-) Taky mi máma objevila dva nové zuby. Jsou to dvě horní stoličky. Na štěstí mě zoubky vůbec nebolí. Takže mám zoubků už celkem osmnáct a už mi scházejí jen dvě poslední dolní stoličky. A poslední novinkou je, že baštím krásně jablíčka - žádné strouhání nebo mixování. Hezky celé jablíčko a hezky okusuju :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 285 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.