Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Je mi 28 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 30.12.2008

28.12.2008


Uplynulý měsíc byl ve znamení blížících se Vánoc. A tak jsme se s mámou hodně jezdili dívat do Berouna na vánoční strom, na jesličky, na jezdící vláček (jezdil v drogérii za výlohou :-), na kapříky, chodili jsme často krmit kachničky a byli jsme se podívat na vánočních trzích v Berouně, v Praze a v Drážďanech. Poprvé jsem se setkal s čertem, Mikulášem a andělem a dokonce jsem jim za asistence mámy pošeptal i básničku :-) S mámou, "tetou" Věrou a Emčou jsme pekli vánoční cukroví. Já a Emča jsme pomáhali vykrajovat :-) S mámou jsme napsali první dopis Ježíškovi - máma psala, já diktoval a nakreslil jsem Ježíškovi obrázek :-) Taky jsem byl na svém druhém karnevalu. Tentokrát jsem šel za indiána :-)


Největší pokrok jsem opět udělal v mluvení. Dal jsem sám dohromady svou první básničku a od té doby jich už umím několik - např. Prší, prší, Paci, paci, pacičky, Kočka leze dírou, Vařila myšička kašičku, Kolo, kolo mlýnský a taky Běží liška k Táboru a Jede, jede mašinka :-) Pro některá slova mám své vlastní výrazy - melounku říkám "vembloudek" a telefon je pro mě stále "kanónek" :-) Vím, že berounští medvídci se jmenují Kuba, Matěj a Vojta. Taky vím, že Michalka je přece "Vášovic" a že bydlí v Berouně :-) Zamiloval jsem se do mašinky Tomáše a taky do filmu "Auta". Jinak stále rád koukám i na Večerníčka, na Shreka a na Vlka a zajíce. Opakuju hlášky, které slyším v televizi i od rodičů. Občas s nimi všechny odzbrojím :-)


Když se opravdu snažím, tak si dokážu obout své kotníčkové botky a dokonce i správně :-)


Ještě jsem trošku dopiloval poznávání barviček. Poznám už i oranžovou a hnědou a žlutou už nazývám správně (nedávno to pro mě byla ještě sluníčková :-)


Nejraději si momentálně hraju na nakupování a taky s garáží a mašinkami.


Mám rád všechny možné lumpárny a hlavně, když s rodiči doma řádíme :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 512 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.