Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

MAKROBIOTICKÝ VÝVAR

Autor: laeela , 29.1.2009

Dělá se ze sezónní zeleninky - teď v zimě například - zelí, mrkev, celer, petržel, může být brokolice, dobrá je i cibule. Zelenina se očistí, oloupe, nakrájí na větší kusy, dá do hrnce, zaleje vodou, dává se hodně zeleniny. Přivést k varu, pak vařit velmi pomalu mírným varem s pokličkou až voda získá barvičku od zeleniny.


Nesolit, nekořenit, jen scedit a popíjet, ideální doba je během dopoledne - cca kolem desáté. Vývar obsahuje hodně vitamínů, minerálních látek, je vhodný při nemoci nebo v období kdy je více stresu.


Připravuji si jej i večer předem, scedím do termosky a beru sebou do práce. :)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 870 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.