Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Vánoční kuchařka-pokrmy


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 30 [Dalších 10 >>] 
 Plněný vánoční kapr*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • velký kapr
  • sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
  • 2 vajíčka
  • máslo nebo olej
  • žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
  • 2 rohlíky

Náplň do kapra :

dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.

Postup

Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.

 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krkonošský hubník*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience
  • 6 rohlíků
  • 100 g sušených hub
  • 60 g krupice
  • sůl
  • pepř,
  • ¼ l mléka
  • 3 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 40 g sádla na pekáč
Postup

Sušené houby propláchneme, namočíme na několik hodin do vody a pak uvaříme. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rozmícháme na kaši. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř, utřený česnek, osmaženou cibulku, vejce a zahustíme krupicí. Znovu vše dobře promícháme. Těsto vlijeme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě, až má hubník zlatou kůrčičku.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře Cachatore*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuře
  • zelená paprika
  • červená paprika
  • cibule
  • česnek
  • černé olivy
  • sýr (Blaťácké zlato)
  • sojový olej
  • sůl
  • pepř
  • oregano
  • těstoviny
Postup:

Na rozpáleném oleji osmažíme kousky kuřete, tak aby se zatáhly. Vyjmeme a do zbylého oleje dáme opéci na větší kousky nakrájené papriky a cibuli. Posléze přidáme nadrobno nakrájený česnek. K opečené zelenině přidáme  kousky kuřete, posolíme, opepříme a dáme zapéci do trouby. Uvaříme větší těstoviny, které rozprostřeme po míse, na těstoviny přidáme zapečenou zeleninu s kuřecím masem. Ozdobíme černými olivami a na plátky nakrájeným sýrem. Na závěr posypeme oreganem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuře Malika Káfúra*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • kuře
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • bobkový list
  • tymián
  • mletá skořice
  • mletý zázvor
  • práškový cukr
  • vejce
  • pepř
  • sůl
Postup:

Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.

Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dalmácká paštičáda*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • hovězí maso zadní
  • slanina
  • celer
  • vepřové sádlo
  • červené víno
  • vinný ocet
  • rajčatový protlak
  • česnek
  • cibule
  • hřebíček
  • sůl
  • pepř
  • cukr,muškátový oříšek
  • vývar nebo voda
  • strouhanka
  • těsto na bramborové knedlíky v prášku.
Postup:

Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.

Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem  a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.

Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.

Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky

které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlý guláš*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 400g vepřové kýty
  • 100 g žampionu
  • 2 parky
  • 1 cibule
  • 12 lžic kečupu
  • 1 lžička pálivé a sladké papriky,1 lžička soli
Postup:

Maso  naklep a pokrájej na proužky.Párek,cibuli a žampiony pokrájej na drobné plátky.Zprudka opec maso,přidej papriku,parky,cibuli a žampiony.Vše osmahni a dochuť  kečupem,pepřem a soli.Pak dej do alobalu a strč do vyhřáté trouby a peč asi 20 minut. Příloha bram. kaše,rýže,hranolky,brambory.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řízky naruby*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 6 kuřecích řízků
  • sůl, pepř
  • olej
  • 8 stroužků česneku
  • 4 cibule nebo pórky
  • 4 vajíčka
  • strouhanka
  • 30 dkg anglické slaniny
  • 30 uzeného sýru (nemusí být)
Postup:

Maso naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokapeme olejem - uložíme do chladu (alespoň 1 hod.). Poté maso obalíme nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích a hned smažíme na oleji.Na dno pekáčku poklademe v tenké vrstvě anglickou slaninu, potom usmažené řízky, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky sýru, řízky,anglickou,... - vrstvíme. Ukončíme plátky anglické slaniny.Přikryjeme a dáme zapéct do trouby na 180 na 20 min. Podáváme teplé s bramborovou kaší, nebo studené s chlebem. Studené krájíme v pekáči jako roládu.                                                                                                                           

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Burácející hrom - silvestrovská pomazánka*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • půlka středně velkého celeru
  • 10dkg nastrouhaného eidamu
  • 1 lučina
  • 1 majolka
  • 2 lžíce worcesteru
Postup:

Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.

Dobrou chuť a veselou noc !!

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mleté maso s bramborovou kaši*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 750 g mletého masa
  • 500 g brambor
  • 180 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky lisovaného česneku
  • sůl , pepř , mletá paprika
Postup:

Oloupané brambory nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě 10 minut. Mezitím na oleji opečte do zlatova cibuli, přidejte maso a duste asi 10 minut. Maso ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčku a česnekem. Z uvařených brambor, másla a horkého mléka připravte kaši obvyklým postupem. Masovou směs rozložte rovnoměrně do vymaštěné zapékací mísy, navrch ozdobně navrstvěte kaši a zapékejte v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.

Dobrou chuť.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žampionový koktejl*Vánoční kuchařka-pokrmy

Ingredience:
  • 20 dkg žampionů
  • 10 dkg šunky
  • zakysaná smetana
  • pepř, sůl, citrón. šťáva
  • šlehačka
Postup:

Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 30 [Dalších 10 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.