Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Vánoční kuchařka-nápoje


 Články 110 z 13 [Dalších 3 >>] 
 Čajová bowle 10 porcí - nealkoholické*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2 citróny
  • 3/4 l studeného silného čaje
  • šťáva z 1 citrónu
  • 0,1 dl limetového sirupu
  • 1 malá lahvička rumového aroma
  • 3 láhve nealkoholického šumivého vína
Příprava:

Citróny nakrájíme na plátky, vložíme do nádoby, přilijeme citrónovou šťávu, čaj, sirup a rumové aroma, promícháme a necháme vychladit, před podáváním dolijeme nealkoholickým šumivým vínem.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Silvestrovský punč - 5 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2,5 dl červeného vína
  • 2,5 dl bílého vína
  • 12 dkg kandovaného cukru
  • 2,5 dl vody
  • 1/16 l vodky nebo třešňové pálenky
  • 0,5 dl citrónové šťávy
Příprava:

Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kandovaný cukr a na ohni jej rozpustíme. Rozpuštěný kandovaný cukr prolijeme sítkem do hrnce, přilijeme víno a silně nahřejeme. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, vodku nebo třešňovou pálenku, nalijeme do zahřátých sklenic a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Novoroční punč 8 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 7,5 dl vody nebo slabšího čaje
  • 20 dkg cukru
  • 3 pomeranče
  • 1 citrón
  • 2 hřebíčky
  • kousek celé skořice
  • 0,5 l červeného vína
  • 2 dl rumu
Příprava:

Do hrnce nalijeme vodu nebo slabý čaj, přidáme cukr, ze 2 pomerančů a z poloviny citronu ostrouhanou kůru, skořici a hřebíček a asi 5 minut vše povaříme. Pak směs prolijeme sítkem do jiné nádoby, přilijeme víno, postavíme na oheň, zahřejeme téměř k bodu varu, pak odstavíme, přilijeme šťávu z pomerančů a citrónu, rum a zamícháme. Hotový punč nalijeme do nahřátých sklenic a podáváme.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánoční punč – 5 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 1 l červeného nebo bílého vína (suchého)
  • 40 dkg moučkového cukru
  • 2 punčové třešně
  • kůra z jednoho citrónu a pomeranče – okrájené
Příprava:

Vše dáme do velké láhve (třeba okurkové), promícháme, zakryjeme hrdlo alobalem a za občasného protřepání necháme 10-14 dnů uzrát. Po rozpuštění cukru slijeme přes filtr do menších lahviček. 

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bowle se šampaňským 10 porcí*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 2 citróny
  • 2 pomeranče
  • 500 g zeleného hroznového vína
  • 125 g cukru
  • 400 g třešní naložených v Maraschinu
  • 1 dl Maraschina z třešní
  • 1/8 l sherry
  • 1/8 l brandy
  • 3 láhve šampaňského
Příprava:

Citróny a pomeranče nakrájíme na plátky a vložíme do skleněné teriny, přidáme hroznové víno na půlky a bez peciček, cukr, třešně, Maraschino, sherry a brandy, promícháme a necháme několik hodin vychladit. Před podáváním dolijeme vychlazeným šampaňským.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Aperitiv Mulsum*Vánoční kuchařka-nápoje

( starořímský recept)

Ingredience:
  • 0,7 l suchého bílého vína
  • 3 vrchovaté lžíce medu
  • skořicová kůra (2 cm)
  • 10 anýzových semínek
Postup:

Čtvrtinu vína nalijeme do hrnce, přidáme med a přivedeme do varu, vložíme koření a sejmeme z ohně. Necháme táhnout až do vychladnutí. Přecedíme a směs nalijeme zpět do láhve ke zbytku vína. Protřepeme, uzavřeme korkem a necháme v chladu 2 týdny uležet (láhev položíme).

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mandlový likér*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience
  • 2 konzervy slazeného kondenzovaného mléka
  • mandlový puding
  • 1/2 litru rumu
Postup

Neotevřené plechovky kondenzovaného mléka vložíme do vody tak, aby byly téměř potopené a vaříme 2 hodiny. Pak plechovky vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme si 1/2 litru pudingu. Při chladnutí jím občas mícháme, aby se netvořil škraloup. Obsah z plechovek vložíme do mixeru, přidáme puding a šleháme. Přiléváme rum. Přelijeme do lahví (množství 1 litr) a hlavně odneseme co nejdříve do sklepa a nejlépe co nejdál, protože velmi láká k ochutnávání. Podáváme vychlazené.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mandarinkový džus*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience
  • 9 mandarinek
  • 5,5 litru vody
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 30 dkg cukru
Postup

5 litrů vody převaříme s cukrem. Oloupané mandarinky řádně po částech spolu s 0,5 litru převařené vody rozmixujeme. Přelijeme do větší nádoby, přidáme kyselinu citronovou, promícháme a přilijeme 5 litrů převařené vychladlé vody s cukrem. Opět promícháme a přecedíme buď přes sítko nebo plenku, přelijeme do lahví a uložíme v chladu

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vaječný koňak*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 12 žloutků
  • 1 l mléka plnotučného
  • 1 slazené mléko SALKO
  • 1 vanilkový cukr
  • ½  l rumu
Postup:

Mléko se převaří a nechá vychladnout .Přidáme 12 žloutků .Rozšleháme a hřejeme do zhoustnutí . Potom vmícháme slazené mléko a po vychladnutí rum.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Smrt v sedle*Vánoční kuchařka-nápoje

Ingredience:
  • 0,2 l Coca-coly
  • 0,05 l Rumu
  • 0,25 l Piva světlého
Postup:

Do půlitru nalijeme vychlazenou colu, přidáme rum a dolijeme pivem. Opakujeme pokud nám síly stačí.

Více ...
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 13 [Dalších 3 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.