|
Všechny naše deníky
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 37 [Dalších 27 >>]
|
z vařené čočky:
Namočenou čočku uvaříme a necháme vychladit. Do mísy zamícháme na kostičky nakrájená vejce (natvrdo uvařená), papriku, rajčata, okurky, cibulku, osmaženou uzeninu a vmícháme čočku. Zakápneme olejem, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Dle chuti je možno do salátu místo oleje vmíchat majonézu. |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 14.1.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Měkkoučký perníčky od Kačky :) | Recepty |
|
PERNÍČKY
500g hladké mouky 150g cukru 50g másla 100g medu 2 vejce 1,5 lžičky jedlé sody 1,5 lžičky mletého koření do perníku
Poleva: 1 bílek, moučkový cukr (citronová šťáva)
|
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 10.12.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Připravíš si vejce, trochu hladké mouky a malinko smetany, sůl, pepř - z toho připravíš těsto asi jako na palačinky - na oleji osmažíš/ dělej je malinko silnější aby se neroztrhaly/ z obou stran.Štenát pokud máš mražený tak připravíš jak ho máte radí - u nás s česnekem s cibulkou a zahustíš.Potom jenom naplníš a můžeš posypat sýrem a na chvilku dát zapéct do trouby.Pokus budeš mít Listový špenát/ je lepší/ tak čerstvý spařit, mrazený nechyt rozmrazit, na pánvy orestovat malinko slaniny s cibulkou , přidat špenát a česnek a po chvilce restování zakápnou malinko smetanou.Dále postup stejná jako s mraženou drtí .
Je to jednoduché a rychlé |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 23.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nepečený zakysaný dort | Recepty |
|
500ml zakysané smetany 250ml smetany ke šlehání 2lžíce cukr moučka 5lžič rumu 2 balíčky piškotůUšleháme šlehačku a tu pak smícháme se zakysanou smetanou.Na dno dortové formy si rozložíme piškoty,dáme vrstvu hmoty a další várku piškotů.Na ně pak dáme zas smetanu.Dáme do ledničky ztuhnout,Je lepší ho dělat alespon den předem,aby pořádně zatuhl.Mezi jednotlivé vrtsvy můžem přidat ovoce a taky si můžem odělit část hmoty a zamíchat do ní kakao..Celá tato dávka vleze do formy o průměru 20cm. |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 13.10.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Svíčková
Ve středu si naložíš maso(bud vepřové-plecko,kotlete kýta nebo hovězí nebo králíka)pravou svíčkovou neber-je to moc drahé.Stačí ti kolem kila masa.Maso umyješ,osolíš,nakrájíš si na kolečka nebo kostičky kořenovou zeleninu-2 petržele,2 mrkvepůlku menšího celeru a kousek cibule.Já si kupuju i mraženou zeleninu pod svíčkovou.Dáš všechnu zeleninu do misky,přidáš k tomu 3 bobkové listy,3 kuličky nového kořenía čtvrtku lžičky t tymiánu.To koření s tou zeleninou promícháš.Do kastrolu dej na dno polovinu zeleniny,na to polož osolené maso a vysip na něj zbytek zeleniny.Do hrnku si nalej menší polovinu octa,dolej vodou a tímto lákemzalej zeleninu s masem.Přiklop pokličkou,šoupni do ledničky adruhý den(čtvrtek)maso otoč spodkem nahoru aby sepěkně v tom láku rozleželo z obou stran.V pátek vyndej maso z kastrolu,ober z něj nalepenou zeleninu a odlož si ho na misku nebo prkénko.Do menšího kastrůlku dej kousek másla,rukou vyber z toho láku všechnu zeleninu,dej jí do toho kasrůlku s máslem a na sporáku to trochu podus(asi 5 min.)-musíš pořád míchat.Potom to vypni nasyp všechno do kastrolu nebo pekáče,můžeš ten kastrůlek trochu promít vodou a taky to vylej do pekáče na tu zeleninu polož maso a nalej na to tolik vody kolik chceš mít omáčky,zapni troubu a peč 2-2,5 hod.Ke konci pečení se ti dost vypeče voda,tak jí dolej(teplou).Když se ti zdá že je maso měkké,tak vypni troubu a do druhého dne si svíčkové nevšímej.V sobotu z omáčky vyndáš maso,odložíš si ho na prkénko nebo talíř a všechno to,co ti zbylo v pekáčku rozmixuješ,připrav si kastrol ve kterém omáčku doděláš,dej na ní cedník a vždycky ten rozmixovaný díl nalej do kastrolu přes cedník-zachytí se ti v něm zbytky koření.Když máš všechno rozmixované tak dej kastrol s omáčkou na sporák,přidej 2 lžičky cukru,uveď do varu,v hrnku si rozmíchej asi 4 lžíce hladké mouky s vodou a když se ti omáčka začne vařit,tak za stálého míchání přilévej mouku s vodou až omáčka zhoustne.Nakonec přidej smetanu,ještě chvilku povaříš,vypneš sporák,omáčku ochutnáš a buď osolíš nebo osladíš cukrem nebo okyselíš octem.Maso si nakrájíš na plátky a dáš do hotové omáčky.To rozmixování a dodělání omáčky můžeš udělat i v neděli ale omáčka je lepší když se nechá jeden den rozležet.Dobrou chuť!!!!!!
Nepravá svíčková od kámošky,ale ještě jsem jí nedělala
1 větší cibule zpěnit na oleji,za chvíli dát zeleninu(petržel,celer,mrkev),přidat asi 5 bobkových listů,asi 10 kuliček nového koření,špetka pepře,trochu soli,položit na to naklepané plátky masa a necháme dusit.Za delší dobu dát trochu octa až maso bude měkké tak se vyndá,vyndají se i bobkové listy a může se vyndat i nové koření.Zeleninu dát do mixéru a hodně rozmixovat popř.se může dolít voda,aby bylo více omáčky.Potom vlít zpátky do hrnce,přidat zpět maso taky do hrnce,přidat vodu,chvíli povařit a pak dochutit solí a octem nebo cukrem,nalít do hrnce smetanu ke šlehání míchat a hned vypnout plyn.Pokud je řídká tak dát trochu hladké mouky s vodoua zahustit(ale to zas při varu)Dobrou chuť!!!!§ |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 10.9.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, naložíme do misky, zalijeme mírně tmavou sojovou omáčkou, přidáme mletý kmín, česnek, případně trošku koření na čínu nebo curry. Zakápneme olejem a necháme odležet....
Nakrájíme si syrovou zeleninu - mrkev na tenká kolečka, petržel, celer na tenko......
Osmažíme maso ke kterému dáme kolečka pórku a např. žampiony, vyjmeme a ve šťávě případně ještě s troškou oleje osmažíme kořenovou zeleninu, případně i kousky zelí, které na pánvy ještě lehce osolíme.
Podáváme s rýží......... |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 4.9.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuřecí maso-špalíky,čtvrtky nebo stehna,sáček mražené zelen. směsi pod svíčkovou,koření-pepř celý,nové koření,bobkový list,sůl,zakysaná smetana,trochu hl.mouky.
Na másle s trochou oleje- jak kdo chce-orestujeme zeleninu a pak přidáme kuřecí maso a koření.Necháme zatáhnout, podlijeme a dusíme do měkka.Podušené maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme.Rozředíme smetanou,trochu si necháme pro případ že by omáčka byla moc řídká na "záklechtku"-zbytek smetany smícháme s moukou a vodou na hustější těstíčko,které pak použijeme na zahuštění-a pokud je hustá tak použijeme zbytek smetany anebo vodu.Ochutíme solí a kdo rád kyselejší tak může dochutit octem.Přidáme obrané maso a můžem jíst.
Na sáček zeleniny dávám 2 čtvrtky nebo 4-6 stehýnek,špalíků.Zakysaná smetana stačí malá zelená od OLMY. |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 16.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kynutý ovocný knedle ala Lenka | Recepty |
|
500gr hr.mouky,10gr droždí,1 vejce,lžička cukru,sůl,mléko.
Klasicky-nejdříve kvásek,jak ukazovali kluci v akci,tak nejdříve rozetřu droždí s cukrem,krásně to napění,potom až mléko a lž.mouky.Apak už normálně dál.Nechávám je kynout i zabalené asi půl hoďky.Jsou fakt dobrý.Takže přeji dobrou chuť. |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 11.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
čiči se sýrem ala Majdule | Recepty |
|
čiči se sýrem to já tůůůze rád
Ingredience: 50 g mletého masa, 1/2 malé cibule, 1/2 malého vejce, 1 plátek veky nebo půl menšího rohlíku, sůl, petrželka, 20 g eidamu, hladká mouka, tuk na opékání
Maso promícháme s jemně krájenou cibulí, ve vodě nebo v mléce namočenou a vymačkanou vekou, vejcem, solí a petrželkou. Sýr překrojíme na dva hranolky. Rukou namočenou ve vodě utvoříme z masové míšeniny dvě placičky, položíme sýr a každou zabalíme do válečku. Pomoučené válečky opékáme na tuku do červena.
Podáváme s brambory a zeleninou. |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 11.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Marti čiči pro tebe
Ingredience: 1/2 kg mletého masa, 1 větší cibule, 1 lžička sladké papriky, na špičku nože chilli papričky, 3 větší stroužky česneku, 1 vejce, sůl (dle chuti), špetka pepře, špetka majoránky, olej na smažení
Postup přípravy: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme. V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce). Na pánvi rozpálíme větší množství oleje na vysokou teplotu a válečky v něm zprudka opečeme tak, aby střed zůstal mírně načervenalý. Před vložením do rozpáleného oleje možno poprášit hladkou moukou.
Podáváme s hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou, syrovou zeleninou. Vhodná je i tatarská omáčka.
Příloha: vařené brambory, hranolky. |
Více ... |
Vložil: listo-padky dne 11.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 37 [Dalších 27 >>] |
|