|
Deník *Vánoční kuchařka-pokrmy
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 30 [Dalších 10 >>]
|
Plněný vánoční kapr | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- velký kapr
- sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti
- 2 vajíčka
- máslo nebo olej
- žampióny, hrášek, oříšky (třeba buráky) salám nebo klobása, cibule, popř. dle chuti další zeleninu
- 2 rohlíky
Náplň do kapra :
dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli popř. další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílku vyšleháme sníh, smícháme dohromady a nacpeme do kapra.
Postup
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme plňkou, zašijeme, posypeme trochu kořením ( třeba grilovacím ) pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra pak celého vyjmeme na mísu a nazdobíme banánem, pomerančem atd... a servírujeme.
|
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Krkonošský hubník | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience
- 6 rohlíků
- 100 g sušených hub
- 60 g krupice
- sůl
- pepř,
- ¼ l mléka
- 3 vejce
- 5 stroužků česneku
- 1 velká cibule
- 40 g sádla na pekáč
Postup
Sušené houby propláchneme, namočíme na několik hodin do vody a pak uvaříme. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rozmícháme na kaši. Přidáme pokrájené houby, sůl, pepř, utřený česnek, osmaženou cibulku, vejce a zahustíme krupicí. Znovu vše dobře promícháme. Těsto vlijeme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě, až má hubník zlatou kůrčičku. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuře Cachatore | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- kuře
- zelená paprika
- červená paprika
- cibule
- česnek
- černé olivy
- sýr (Blaťácké zlato)
- sojový olej
- sůl
- pepř
- oregano
- těstoviny
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažíme kousky kuřete, tak aby se zatáhly. Vyjmeme a do zbylého oleje dáme opéci na větší kousky nakrájené papriky a cibuli. Posléze přidáme nadrobno nakrájený česnek. K opečené zelenině přidáme kousky kuřete, posolíme, opepříme a dáme zapéci do trouby. Uvaříme větší těstoviny, které rozprostřeme po míse, na těstoviny přidáme zapečenou zeleninu s kuřecím masem. Ozdobíme černými olivami a na plátky nakrájeným sýrem. Na závěr posypeme oreganem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kuře Malika Káfúra | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- kuře
- cibule
- česnek
- olej
- bobkový list
- tymián
- mletá skořice
- mletý zázvor
- práškový cukr
- vejce
- pepř
- sůl
Postup:
Kuře očistíme a vykostíme. Nakrájíme na menší kousky a na oleji prudce osmažíme. Kousky kuřecího masa vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme větší množství nasekané cibule dozlatova. Přidáme veškeré koření a drobně nasekaný česnek, podlijeme vodou. Jakmile začne voda vřít přidáme osmahnuté kuřecí maso. Zmírníme oheň a pozvolna dusíme. Pokud možno, tak už nepodléváme, aby vznikla hustá omáčka.
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme je na malé kousky. Servírujeme s rýží posypané pokrájenými vejci. Je vhodné doplnit toto jídlo zeleninovým salátem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
Dalmácká paštičáda | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- hovězí maso zadní
- slanina
- celer
- vepřové sádlo
- červené víno
- vinný ocet
- rajčatový protlak
- česnek
- cibule
- hřebíček
- sůl
- pepř
- cukr,muškátový oříšek
- vývar nebo voda
- strouhanka
- těsto na bramborové knedlíky v prášku.
Postup:
Hovězí maso prošpikujeme slaninou a zabodáme do něj hřebíčky. Obložíme na plátky pokrájeným česnekem a naložíme jej přes noc do vinného octa.
Druhý den vyjmeme hřebíčky z masa, které osušíme, osolíme, opepříme a postrouháme na něj muškátový oříšek. Zahřejeme sádlo na kterém lehce osmahneme celé maso, přidáme nakrájenou cibuli a celer. Podlijeme vývarem s červeným vínem a rajským protlakem a vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny.
Maso vyjmeme a omáčku podle potřeby zahustíme jíškou vytvořenou ze sádla a strouhanky. Omáčku dochutíme ještě troškou rajského protlaku a špetkou cukru podle potřeby. Nakrájené maso dáme do omáčky ještě prohřát.
Podáváme s Dalmátskými bramborovými noky
které získáme z těsta na bramborové knedlíky v prášku do kterého jsme přidali nastrouhaný muškátový oříšek. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Rychlý guláš | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 400g vepřové kýty
- 100 g žampionu
- 2 parky
- 1 cibule
- 12 lžic kečupu
- 1 lžička pálivé a sladké papriky,1 lžička soli
Postup:
Maso naklep a pokrájej na proužky.Párek,cibuli a žampiony pokrájej na drobné plátky.Zprudka opec maso,přidej papriku,parky,cibuli a žampiony.Vše osmahni a dochuť kečupem,pepřem a soli.Pak dej do alobalu a strč do vyhřáté trouby a peč asi 20 minut. Příloha bram. kaše,rýže,hranolky,brambory. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Řízky naruby | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 6 kuřecích řízků
- sůl, pepř
- olej
- 8 stroužků česneku
- 4 cibule nebo pórky
- 4 vajíčka
- strouhanka
- 30 dkg anglické slaniny
- 30 uzeného sýru (nemusí být)
Postup:
Maso naklepeme, posolíme, opepříme, potřeme česnekem a pokapeme olejem - uložíme do chladu (alespoň 1 hod.). Poté maso obalíme nejprve ve strouhance a pak v rozšlehaných vejcích a hned smažíme na oleji.Na dno pekáčku poklademe v tenké vrstvě anglickou slaninu, potom usmažené řízky, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky sýru, řízky,anglickou,... - vrstvíme. Ukončíme plátky anglické slaniny.Přikryjeme a dáme zapéct do trouby na 180 na 20 min. Podáváme teplé s bramborovou kaší, nebo studené s chlebem. Studené krájíme v pekáči jako roládu. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Burácející hrom - silvestrovská pomazánka | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- půlka středně velkého celeru
- 10dkg nastrouhaného eidamu
- 1 lučina
- 1 majolka
- 2 lžíce worcesteru
Postup:
Celer nastrouháme a se vším smícháme v jednu hmotu. (Čím hustší tím lépe ). Pak namažeme na plátky veky či na půlky housek a ozdobíme petrželkou nebo kápií.
Dobrou chuť a veselou noc !! |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mleté maso s bramborovou kaši | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 750 g mletého masa
- 500 g brambor
- 180 ml mléka
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíci sojové omáčky
- 1 větší cibule
- 3 stroužky lisovaného česneku
- sůl , pepř , mletá paprika
Postup:
Oloupané brambory nakrájejte na kostky a vařte v osolené vodě 10 minut. Mezitím na oleji opečte do zlatova cibuli, přidejte maso a duste asi 10 minut. Maso ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčku a česnekem. Z uvařených brambor, másla a horkého mléka připravte kaši obvyklým postupem. Masovou směs rozložte rovnoměrně do vymaštěné zapékací mísy, navrch ozdobně navrstvěte kaši a zapékejte v předehřáté troubě, dokud povrch nezezlátne.
Dobrou chuť. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Žampionový koktejl | *Vánoční kuchařka-pokrmy |
|
Ingredience:
- 20 dkg žampionů
- 10 dkg šunky
- zakysaná smetana
- pepř, sůl, citrón. šťáva
- šlehačka
Postup:
Žampiony povaříme v kyselé vodě, slijeme a veškeré ingredience smícháme dohromady (pepř, sůl,citron dle chuti), ušlehanou šlehačku přidáme nakonec. Necháme uležet v lednici. Podáváme nejlépe v mělkých sklenkách na stopce (šampusky) s bílým pečivem. |
Více ... |
Vložil: cerven05 dne 16.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 30 [Dalších 10 >>] |
|