Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím
Jak se mi daří a co už všechno umím


[<<Předchozích 220] Články 221230 z 668 [Dalších 438 >>] 
 Třetí VánoceFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

26.12.2008

Slavím už třetí Vánoce ve svém životě. Letos jsem si to asi zatím užil nejvíc. Večeřel jsem poprvé o Vánocích s rodiči u velkého stolu a baštil jsem hezky sám. Dostal jsem taky rybí polévku, rybu a bramborový salátek. Dokonce jsem si i přiťukl svým kelímkem :-) Dárečky jsem rozbaloval celé rodině :-), protože mě rozbalování moc bavilo. Ještě teď se mi rozsvítí očíčka, když si vzpomenu, jak jsme si hráli s mámou a tátou v pokojíku a najednou jsem slyšel zvonit zvoneček. To mi Ježíšek dal znamení, že na mě nezapomněl a že mi přece jen něco přinesl, i když občas umím taky pěkně zlobit. Největší radost jsem měl asi z garáže pro auta, ale i z vláčků, pokladničky, pulítku s nářadím a taky hlavně z Krtečka, kterého jsem si moc přál :-) Hned jsem musel nové hračky vyzkoušet, takže se mi nechtělo vůbec spát a do hajan jsem šel až ve čtvrt na jedenáct. To je zatím můj osobní rekord. Kdo by šel taky spát, když má hlavu plnou zážitků, tak jako já? :-) Večer se za mnou přijeli podívat ještě babi a děda z Chodouně a taky prababi Eva. A tak jsme s dědou jezdili s vláčky, s babi Lenkou jsme nakupovali a s prababi Evou chytali nové rybičky :-) Táta mi dal zatím dohromady pultík s nářadím a garáž, kde jsem potom o sto šest parkoval :-) Ještě nikdy jsem tak pozdě spát nešel. Táta se mě ještě odpoledne ptal, jestli si myslím, že mi Ježíšek nějaké dárky přinese a já mu říkal, že si myslím, že vláčky a autíčka. A táta se divil, jestli prý jsem hodný a já mu na to řekl: "Hodná jsem byla. Nezlobim se" :-) Druhý den jsem ale rodiče rozhodně vyspat nenechal a strašil jsem už v sedm hodin. Chtěl jsem se vrátit ke svým novým hračkám :-) Odpoledne se na nás přijeli podívat babi a děda z Modřan a taky tety Katka, Martina a strejda Marek. I těm jsem musel ukázat, jak byl Ježíšek hodný a že mi splnil téměř všechna má přání. Děda Jirka i teta Martina byli nadšení z rybiček a prutů, takže jsme společně chytali o sto šest :-) Babička Ála by si zase nejraději odvezla domů mého nového kámoše krtečka, kterého mám hlavně jako parťáka na rvačky :-) Nejraději ze všeho ho totiž vždycky někam povalím a skáču po něm :-) Občas jsem prostě neuvěřitelné číslo. Dneska se na mě přijela podívat Emča. I ona je nadšená z vláčků i z mé garáže :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 26.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Brzy přijde Ježíšek :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

23.12.2008

Tak už asi brzy přijde Ježíšek, protože jsem dneska ráno vstával a nevěřil jsem vlastním očím. V obýváku totiž najednou stojí obrovský živý stromeček. Ten tak snadno nepřerostu. Ještě včera tu byl malinký umělý :-) Máma mi řekla, že prý pokud budu hodný, tak mi Ježíšek přinese už zítra dárečky. No, já si musím sáhnout do svědomí a musím se přiznat, že občas umím rodiče pěkně pozlobit, takže mám trošku strach, že na mě Ježíšek zapomene.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 23.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na vánoční besídceFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

19.12.2008

Vánoce jsou skoro za dveřmi a my jsme vyrazili společně s Emčou na vánoční besídku k Vojtíškovi. Plnili jsme tu jednoduché úkoly a dostávali jsme za to sladké odměny. Já tu opět řádil se svým milovaným krtečkem a Emča ukázala, že má talent na tancování a trsala tu o sto šest :-) Vybarvili jsme si tu taky vánoční ozobičky a pomohli navléct vánoční řetězy na stromeček. Potkali jsme se tu i s kamarádkou Natálkou, která bude mít brzy svátek, tak jsem jí nezapomněl popřát :-)

Jinak se už moc těšíme na Vánoce. Tento týden jsme vyrazili společně s rodiči vybrat vánoční strom. Budeme mít jedličku a až bude Ježíšek skutečně za dveřmi, tak to poznám podle toho, že se ráno probudím a doma už bude veliký stromeček :-) Taky se chodíme stále moc rádi dívat do Berouna na strom na náměstí, na jesličky, na jezdící vláčky, krmíme kachničky u řeky a nově taky koukáme na kapříky.  

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 19.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Umím další říkankyFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

17.12.2008

Když chci, tak dokážu sám říct další nové říkanky - Paci paci (až k ... a maminka pásek, za myší ocásek) a taky Kočka leze dírou :-) Společně jsou to už i s mou první říkankou Prší, prší celkem tři básničky, které zvládnu :-)

Jo, a ještě jednu novinku mám. Ježíšek si konečně vyzvedl můj dopis za oknem. Že si dal ale na čas. Už jsem měl strach, aby to stihl a jestli na mě nezapomněl :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 17.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na vánočních trzích v DrážďanechFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

15.12.2008

Vyrazili jsme s rodiči na vánoční trhy do Drážďan. Mě tu asi nejvíc zaujaly kolotoče na vánočních trzích (kromě kolotočů jsem tu viděl perníkovou chaloupku i s Jeníčkem, Mařenkou, čarodějnicí i perníčkem, kterého už znám ze Shreka :-) a taky trpaslíky :-) ), holubi v Zwingeru a jezdící schody v nákupním centru :-) Táta byl nejvíc nadšený z pořádné klobásky a máma ze sladké vafle a ze svařáčku :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 15.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Můj první dopis Ježíškovi :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

14.12.2008

Víte, kde bydlí Ježíšek? No přece v nebíčku :-) Dneska jsme mu společně s mámou napsali dopis. Teda já jsem diktoval a máma psala :-) Napsali jsme mu:

Milý Ježíšku,

přál bych si kolo, dárky (na strom) pod strom, Krtečka velkýho (obrovskýho), garáž, auta, knížky, vláčky, žvejkačky, hračky. Pro tátu taky dárky, červený trenýrky, kolíčky, žvejkačky, dárky veliký, malinký, pako a tričko. Pro mámu taky dárky červený, knížku a sukni. Pro Beníka dárky, papání, pěknou kostičku, míček (tenisáka). Pro Macíka a Čičinku papání, granulky a rejžičku. Pro babičky taky takový stromeček jako máme doma. Dárky malinký i velký ... ještě kalhoty tátovi, mámě, Lence, pejskovi a babičce Ále. Pro dědy taky kalhoty, triko oranžový, jako má táta :-)

Díky Ježíšku.

Pá pá, Fíla

Na dopis jsem ještě dokreslil Ježíškovi obrázek a potom už putoval za okno, kde si ho prý Ježíšek vyzvedne :-) Netrpělivě sleduju, jestli si už pro něj Ježíšek byl :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 14.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mám rád mašinku TomášeFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

13.12.2008

Stále mám moc rád kámoše Shreka i vlka a zajíce, ale poslední dobou se stále častěji dívám taky na dětský kanál Minimax, kde u mě jasně vede mašinka Tomáš. Je to můj nový favorit :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 13.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečeme cukrovíFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

12.12.2008

Tak dneska jsme společně s Emčou pomáhali mamčám péct vánoční cukroví. Chvilkami to byl pěkný mazec a taky divočina, ale výsledek určitě stál za to. Všichni jsme se olizovali až za ušima a určitě bude cukroví chutnat i našim taťkům :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 12.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na karnevalu za indiánaFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

12.12.2008

Společně s Emčou, Máťou, Davídkem a taky sousedkou Natálkou jsme vyrazili k "Vojtíškovi" na karneval. Konečně jsem měl možnost oprášit svou parádní masku indiána. Vinnetou by mi mohl můj ohoz závidět :-) Emča s Natálkou vyrazily za berušky, Máťa ze červenou Karkulku a Davídek za zajíčka s roztomilým ocáskem. Kromě nás tu byla i spousta princezen, pirátů, taky například komíníček a duch :-) Sešlo se nás tu opravdu hodně a chvilkami to byl pořádný blázinec. Mohli jsme si zasoutěžit v tancování, nebo se podívat na maňáskové divadlo. Mě ale stejně nejvíc zajímala garáž na autíčka, kterou bych si moc přál od Ježíška. Zítra mu s mámou napíšeme :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 12.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Další setkání s čertíkyFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

7.12.2008

S čertíky, Mikulášem a andělem jsem se potkal ještě dvakrát. Poprvé to bylo při našich nákupech v Metropoli na Zličíně. Nutno podotknout, že čerti byli ošklivější než ve čtvrtek a že mi naháněli strach. Ne, že bych brečel, ale tentokrát jsem odmítal s nimi komunikovat a rodiče ze mě nedostali ani hlásku. Přesto jsem si nějaké sladkosti odnesl. Dneska se konala u babi a dědy v Chodouni mikulášská diskotéka. I tady jsem se měl jít podívat do nebíčka a do pekla. Naši mě nakonec vzali jen do nebíčka a stejně jsem z Mikuláše a anděla moc odvázaný nebyl. Opět ze mě nedostali ani hlásku. Bylo to nejspíš tím, že všude byla spousta lidí a mně přece jen vždycky chvilku trvá, než se rozkoukám. Na diskotéce jsem byl ale potom zase ve svém živlu. Potkal jsem tu svého jmenovce, kamaráda Filípka a taky Kačenku, se kterou budu možná brzy chodit do školky a společně jsme se tu vyřádili s balónky.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 7.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 220] Články 221230 z 668 [Dalších 438 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.