Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím
Jak se mi daří a co už všechno umím


[<<Předchozích 250] Články 251260 z 668 [Dalších 408 >>] 
 Na lampionovém průvoduFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

28.10.2008

Tak dneska jsem se zúčastnil svého historicky prvního lampionového průvodu :-) Lampioňák začínal už v Počáplích u kostela a pokračoval až k nám do Králováku na zámek. Já se přidal pouze na kousek, protože ještě nejsem úplně fit. Rodiče mi pořídili lampion na žárovičku, aby neschořel v momentě, kdy vytáhnu paty z domu :-) Na zámku jsme se potkali s kamarádkou Máťou. I ona měla pěkný lampion. Rodiče si tu dali dobřý svařáček, já byl omrknout dětskou diskotéku. Vydrželi jsme tu až do velikého ohňostroje, který se mi moc líbil.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 28.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zítra mi bude 26 měsícůFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

27.10.2008

Za uplynulý měsíc jsem se naučil šlapat na tříkolce. Sice zatím nedojedu moc daleko, ale vím, jak na to :-) Stále moc rád válím sudy, pokouším se o kotrmelce a dělám trošku kostrbaté holubičky, které jsem se naučil taky na dětském cvičení :-) Rád si hraju s míčem. Když do něj kopu, tak už mě míč víc poslouchá, než dřív a zpravidla ho dostanu, kam chci :-) Zdokonaluju se i v házení. Házím už opravdu daleko a čerstvou novinkou je, že umím míč i chytat a jde mi to opravdu dobře. Zkouším házet horem a jednou rukou :-) Do schodů i ze schodů zkouším chodit bez přidržování. Je to většinou s přísunem jedné nohy. Umím si sám vylézt a vlézt do autosedačky, máma mě přijde jen zapnout. Jím a piju sám, i když mi občas ještě něco odpadne. Polévky a rizoto mi dávají zabrat :-) Zrovna dnes jsem začal rozlišovat pravou a levou ruku a poznám, která je která :-)

Můj slovníček se opět významně rozšířil. Padají ze mě samé perličky, kterými občas rodiče totálně odzbrojím :-) Poslední dobou používám hodně "asi jo" a "nevím". Ne, že bych toho tolik nevěděl, ale když se mi prostě nechce odpovídat, tak je pro mě jednodušší říct "nevím" nebo "nechci". Občas říkám "děkuji" a taky nově vím, že bydlím v "Králováku"a babička Ála v "Praze". Umím spoustu nových říkanek, do kterých doplňuju slova. Momentálně je asi nejoblíbenejší "brambora" a "když jsem šel z hub". Rád si povídám o pohádkách, které si čteme i o tom, co běžně děláme. Pohádky mám moc rád. Čteme si stále do kolečka asi osm pohádek (Červenou Karkulku, Perníkovou chaloupku, Kocoura v botách, O Otesánkovi, Bambiho, Pinocchia, O Smolíčkovi a Tři prasátka). Mou nejoblíbenější je stále Červená Karkulka, protože jsem zatížený na vlka :-) Taky znám mláďátka zvířátek (vím, že mláďátko od krabičky je přece "telátko", od koníka "hříbátko" a kromě nich znám ještě kůzlátko, koťátko, kuřátko a štěňátko (to je přece náš Beník :-) Moc rád telefonuju a povídám si třeba s bábou nebo s tátou. Občas používám chybně množné číslo - například místo vláčky říkám vláčkové :-) Používám jednoduché věty. Dokážu sdělit všechno, co mám na srdci :-)

Rád si hraju na "domečky". Vlezu si například do skříně, pod sušák nebo do šatny a dělám, že jsem v domečku :-) Vydržím si hrát poměrně dlouho sám i se dívat na televizi. Taky si stále moc rád kreslím pastelkami i barvičkami. Na Tvořítkách jsem se už seznámil i s lepidlem :-) (Na štěstí jde všechno snadno vyprat :-) Rád si hraju jako, že jedu na kole (lehnu si na záda a jako šlapu), v autě (držím jako volant), v éru a v mašince (napodobuju pohyb rukama a taky zvuk :-) Rád se sprchuju a koupu ve vaně. Rád dělám "čáry, máry" (napodobuju pohyb rukama a říkám to při tom :-)

Nedávno jsem navštívil poprvé v životě cirkus a byl jsem nadšený ze všeho, co jsem tu viděl. Mimo jiné jsem se tu taky svezl na poníkovi. Vedle cirkusu jsem s rodiči taky poprvé navštívil Dino Park v Plzni. I tady se mi moc líbilo a ze všech těch dinosaurů jsem měl oči na vrch hlavy :-)

Taky mám na svém kontě jedno veliké vítězství. Vyhrál jsem boj s dudlíkem a konečně jsem se s ním nadobro rozloučil :-) Sice jsem ho měl jen na spaní, ale má závislost ještě před dvěma měsíci byla obrovská. O to větší překvapení bylo pro rodiče, když jsem ho ze dne na den přestal vyžadovat. Doma jsem měl totiž už poslední, který jsem si prokousl a než mít takový, tak to už jsem raději nechtěl žádný. Šlo to naprosto hladce, bez pláče :-)

Mám za sebou očkování proti žloutence typu A. Zázrakem se nám podařila sehnat vakcína, která je momentálně téměř neprodejná.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 27.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jsem nemocný :-(Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

24.10.2008

Tak jsem zase po dlouhé době podlehl bacilům :-( Trápí mě rýma a kašel. Teplotu na štěstí nemám a na mé energii a dobré náladě mi to neubírá. Ráno jsme byli s mámou u paní doktorky a já tu opět perlil. Když přišla paní dotorka do práce, tak mi máma povídá: "Už je tu paní doktorka". A já na to zanotoval: "Už je tu, z výletu" :-) Doufám, že budu zase brzy fit, abych si nenechal ujít dva lampiónové průvody, které mají být u nás příští týden a na které se už moc těším. Dokonce už mám doma koupený i lampion, který jsme včera s tátou zkoušeli. Protože nemám teplotu, tak prý na chvíli ven můžu. Odpoledne jsme si s mámou hráli s kaštánky, aby nám to doma rychle uteklo. Vozil jsem je ve svém nákladním autě a máma mi z nich vyrobila zvířátka - kočičku, ježka, žirafu a housenku a taky mého oblíbence v poslední době - Pinocchia :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 24.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na divadle v Mateřském centruFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

22.10.2008

V berounském Mateřském centru hráli dnes divadlo pro děti. Původně se měly hrát pohádky o Honzovi, ale nakonec jsme místo toho viděli pohádku O koze. Vyrazili jsme společně se sousedkou Natálkou a potkali jsme tu i kamarádku Verunku, se kterou se známe ze cvičení. Ze začátku jsem opět hezky seděl a sledoval. S holkama jsme se podělili o svačinku. Na konci jsme se ale už nudili a raději jsme si šli kreslit. Poslední divadýlko Smolíček Pacholíček se mi líbilo určitě víc.   

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 22.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Padají ze mě perličky :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

21.10.2008

Stále ze mě padají perličky jedna za druhou. Škoda, že ty mé slavné hlášky rodiče zase hned zapomenou. Například dneska jsem tátovi na otázku "Kam jdeš?" odpověděl "Za mámou. Neboj se" :-) A kdybyste náhodou nevěděli, co je to "pokakánek", tak vězte, že určitě to není to, co si myslíte vy :-) "Pokakánek" já totiž říkám kotrmelci :-) Kromě těchto hlášek doplňuju spoustu nových říkanek - nejraději v poslední době Koulela se brambora a Když jsem šel z hub :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 21.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Slavili jsme narozeniny tety MartinyFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

18.10.2008

Teta Martina bude mít brzy narozeniny (21.10. :-), a tak nás už teď pozvala na takovou malou rodinnou oslavu. Sešli jsme se tu společně s babičkou Álou, tetou Káčou i strejdou Markem a samozřejmě i s mou oblíbenou Amálkou :-) Tetě jsem i pogratuloval - řekl jsem jí všechno "nejlepší" a nesměla chybět ani pusinka :-) Teta nám připravila moc dobrý obídek - speciálně pro mě bramborovou polévku a taky bramborovou kaši a řízek. S tetou Káčou jsme si modelovali a kreslili. Káča mi udělala ptáčka a táta letadlo :-) Martina mě zase učila samé lumpárny a taky jsem na ní jezdil jako na koníkovi :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 18.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mám rád "domečky" :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

16.10.2008

Poslední dobou mám rád všechny možné "domečky". Vlezu si třeba pod sušák na prádlo, do skříně a nebo do šatny volám na mámu, že jsem v domečku :-) Občas sebou beru i kamarády - prasátko, Bubu a Ferdu :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 16.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pouštěli jsme opět drakaFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

15.10.2008

Opět jsme vyrazili k babi a dědovi do Chodouně a protože přímo ukázkově foukal vítr, tak jsme vytáhli draka a šli jsme ho společně s dědou Fandou, mámou a Beníkem pouštět na Vorlík. Drak lítal nejlíp mámě. Ta ho vydržela mít vysoko pěkně dlouho :-) Děda se taky snažil. Beník číhal a jakmile drak začal klesat, tak chtěl na něj skákat.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 15.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Opět jsem si rozšířil slovníček Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

13.10.2008

Opět jsem si rozšířil slovníček. Moc rád používám "asi jo" a "nevím" :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 13.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na výletě za dinosauryFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

11.10.2008

Dneska jsme s rodiči využili krásné podzimní počasí a vyrazili na výlet do Plzně za dinosaury. Navštívili jsme totiž plzeňský Dino Park. Moc se mi tu líbilo. Tolik nejrůznějších příšer pohromadě jsem ještě neviděl. Byla tady i spousta kolotočů a taky například jeden dinosaurus, do kterého se házely míčky. Nejprve mi táta trošku pomáhal, ale za chvilku už jsem házel sám o sto šest.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 11.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 250] Články 251260 z 668 [Dalších 408 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.