Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím
Jak se mi daří a co už všechno umím


[<<Předchozích 270] Články 271280 z 668 [Dalších 388 >>] 
 Na výletě se ŠmejkalíkyFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

27.9.2008

Na dnešní den jsme si naplánovali se Šmejkalíky výlet do Srbska. Lépa jsme ho ani naplánovat nemohli, protože počasí bylo opravdu nádherné. Vyrazili jsme dopoledne, kolem deáté hodiny, od berounského nádraží. Cestou jsme zahlédli i koníky. Já se část cesty vezl, část jsme běžel a část jel na oblíbené motorce. V Srbsku už na nás čekala odměna v podobě obídku v oblíbené zahradní restauraci, kde jsem se opět s dalšími kluky vyřádil na pískovišti. Taky jsem byl potom jako prasátko :-) Cestu zpět jsme si užili ve vláčku. Byl jsem nadšený. Budu muset rodiče přesvědčit, abysme vláčkem jezdili častěji. Odpoledne jsme zajeli na chaloupku za babi Álou a dědou Jirkou a byla tu i teta Martina.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 27.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Období vzdoru Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

24.9.2008

Má nejpoužívanější slova jsou momentálně: sám, moje, nechci, nech mě, není, atd. Nejspíš už skutečně začalo období vzdoru. Všechno dělám nejraději sám a když něco rodiče chtějí, tak já většinou chci přesně pravý opak. Sám chci i baštit a taky se oblékat a obouvat. Když mám na to dostatek času, tak se mi celkem daří. Zvládnu se obout a natáhnout kalhoty. Taky obléknout bundu nebo mikinu, ale pouze ty, které mají zapínání na zip a nejsou přes hlavu. Svléknout se už umím sám celý :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 24.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na posvícení a pouštěli jsme drakaFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

21.9.2008

O víkendu bylo u babi a dědy v Chodouni posvícení, a tak jsme tu samozřejmě nemohli s rodiči chybět. Přijela i teta Ivana s mými vzdálenými sestřenicemi Mončou a Haničkou a taky dorazila prababička Eva. Společně jsme vyrazili na houpačky. S mámou a s tátou jsem se svezl v autíčkách a Monča s Haničkou mě vytáhly na lodičky. Sám už jsem se vozil v mašince a na kolotoči. Minulý rok se mnou v mašince jezdila ještě babička s dědou. Z posvícení jsem si odnesl balónek ve tvaru formule. Taky jsem se tu potkal s Edíkem a Adámkem.

Dneska odpoledne jsme se sešli s Čejkovými, Jahňátkovými a Hánovými u Hánů na chaloupce a společně jsme pouštěli draky. Bohužel vítr moc nefoukal, a tak draci lítali jen chvilkami. Asi nejlíp lítal drak Jahňátkům, ale jen do doby, než si odletěl odpočinout na strom a už tam zůstal :-) Hánovi si vyrobili moc pěkného draka papírového, který ale moc lítat nechtěl. Po drakiádě jsme si opekli buřtíky a hráli jsme si kousek od ohníčku na písku.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 21.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Ranní pohádkyFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

19.9.2008

Od té doby, co spím ve svém pokojíčku, spím sice celou noc, ale ráno straším už od šesti. Každé ráno se vzbudím a už z postele křičím, co chci, aby mi rodiče pustili za pohádku. Stále vede Shrek, ale občas si poručím i Autobusy (říkám jim aubojusy :-), Jen počkej a nebo Krtečka a Ferdu mravence. Na pohádky se dívám sám. Většinou při nich snídám mlíčko a oblíbený chlebík. Kolem sedmé chodím z postýlek vytáhnout rodiče :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 19.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Divadlo Smolíček PacholíčekFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

18.9.2008

Vyrazili jsme s mámou ke Klaunovi na mé historicky první dětské divadýlko :-) Hráli Smolíčka Pacholíčka. Společně s námi byl i Lukášek s Ondrou a "tetou" Danou. Máma byla zvědavá, jak se mi to bude líbit a jestli vydržím sedět. Já seděl jako přikovaný a s ostatními dětmi jsem hezky sledoval. Jen v jednu chvíli jsem se odběhl podívat k divadýlku blíž. nebyl jsem jediný. Zajímalo to i ostatní :-) Celé divadýlko trvalo asi 45 minut a na konci jsme si mohli maňásky i půjčit. A tak jsem si mohl podržet jelena a dokonce mu dát i pusu :-)

Po divadle jsme vyrazili do Chodouně za babi, dědou a Beníkem. Pomáhal jsem dědovi česat jablka. Do česání se chtěl zapojit i Beník. Pomáhal nám nosit koš a strašně ho zajímala i dědova hadice :-) Chtěl mi taky ukrást jablko, ale já se nedal. Věděl jsem, že když si dám ruku nad hlavu, tak Beník nemá šanci. Je to postrach Macíka i Čičiny. Beník je pěkný divoch. Ještě před týdnem to vypadalo, že budou kamarády, ale Beník je pěkně prohání, chce si s nimi hrát, ale pro jeho legrácky nemá ani Čičina, ani Macík pochopení :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 18.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Spal jsem poprvé ve svém pokojíčkuFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

17.9.2008

Na dnešek jsem spál poprvé sám ve svém novém pokojíčku. Večer, před spaním, mi máma přečetla oblíbenou pohádku o Červené Karkulce. Spal jsem od půl osmé do půl sedmé, krásně celou noc. Z nové postýlky a povlečení s Bobem a Bobkem jsem byl tak nadšený, že jsem si na svou starou malou postýlku ani nevzpomněl :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 17.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na cvičení :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

15.9.2008

Byli jsme si s mámou zacvičit. Dopoledne společně s Lukáškem a "tetou" Danou do Edenu, kde jsme ale jen necvičili. Taky jsme říkali různé říkanky, zpívali písničky, hráli hry pro nejmenší a dokonce i kreslili (nebo spíš čmárali :-) štětcem a barvičkami. Štětcem jsem kreslil poprvé a moc mě to bavilo (asi ze mě bude malíř :-). Taky jsem byl nadšený, když jsem si osedlal mámu a hráli jsme si na koníky :-) Odpoledne jsme pro změnu vyrazili do Králováku do sokolovny s Déňou a "tetou" Monikou. Tady je cvičení spíš pro trošku starší děti, ale taky jsem se tu neskutečně vyblbnul. Počáteční rozcvička mě sice moc nebrala, ale když se vytáhly žíněnky, lavičky, trampolína a jiné nářadí, tak to jsem byl ve svém živlu :-) Taky jsem zjistil, že umím dělat dřepy :-) Chceme teď s mámou chodit cvičit častěji, abysme se při podzimních plýskanicích hezky pobavili :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 15.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Beníkovy lumpárny Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

14.9.2008

Tak už u svých nových páníčků vegetím čtrnáct dní. Hrozně to letí. Za tu dobu jsem pěkně ožil. Když si mě přivezli, tak jsem jen tak tak zdolával schody a rozhodně jsem nebyl tak rychlý jako teď. Za dva týdny už mám na svém kontě několik lumpáren. Například v pátek jsem svému dvounohému kamarádovi Fílovi prokousl gumový míč :-) Poslední dobou koušu rád a do všeho. Rozhodně to nemyslím zle, spíš dorážím a chci si hrát :-) Taky už jsem trošku poškrábal paníčkům jejich téměř nové dveře do sklepa. Začínám pomalu ale jistě slyšet na své jméno :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 14.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 V bazénu s Máťou a s NikolkouFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

12.9.2008

Dneska jsme měli poprvé vyrazit na hromadnou čvachtačku do berounské Laguny. Původně jsem se tu měl sejít s Emčou, Máťou, Davídkem, Lukáškem a Nikolkou, ale nakonec se nás sešla jen půlka. A tak jsem vyrazil jen společně s Máťou a Nikolkou. Za to jsme si to ale pořádně užili :-) Voda byla teploučká a nám se moc líbilo na skluzavce, ale i ve větším bazénu, kde jsou výřivky a voda tam krásně bublá. To bylo něco pro mě. Taky jsme do vody skákali a celkově jsme si to moc užili :-) 

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 12.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Udělal jsem sám kotrmelec :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

11.9.2008

Vyrazili jsme společně s Robíkem, Ondráškem, Jiříkem a Amálkou do Edenu, kde jsme řádili na zahrádce. Jezdili jsme tu na skluzavce, hráli si s míčem i s autíčky. Byl tu taky jeden větší kluk, který tu dělal kotrmelce. Já ho pořád pozoroval, až jsem se rozhodl, že se budu po něm opičit a že kotrmelec taky zkusím. A tak jsem udělal svůj první kotrmelec a moc se mi povedl :-) Pochválila mě i "teta" Gábina :-) Doma jsem potom musel kotrmelec ukázat i tátovi :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 11.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 270] Články 271280 z 668 [Dalších 388 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.