Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím
Jak se mi daří a co už všechno umím


[<<Předchozích 330] Články 331340 z 668 [Dalších 328 >>] 
 Začínám zdravit a volám na kočky "či čí" :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

13.5.2008

Začínám používat pozdravy "ajoj" (ahoj :-), "kau" (čau) a "naschle". Stále taky používám "pa pa" a mávání :-) Jazyk se mi rozvazuje čím dál tím více. Rodiče si musí dávat velký pozor, co přede mnou řeknou, protože já všechno hned papouškuju :-) Taky jsem začal volat na kočky "či či či čí".

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 13.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Odřel jsem si nos a čelo na motorce :-( a chodím spát čím dál tím déleFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

12.5.2008

Tak dneska se mi jízda na oblíbené motorce (odrážedle) moc nevydařila. Lítám na ní totiž jako drak (říkám dak :-) a když jsem jel z kopečka, tak jsem spadl a obřel jsem si čelo a nos. Táta si ze mě dělal legraci, že prý vypadám jako Frankenstein. Taky jsem si po pádu trochu pobrečel. Rozhodně mě to ale neodradilo od další jízdy. Po chvilce už jsem zase lítal jako o závod.

V poslední době taky večer pěkně řádím. Kde jsou ty doby, že jsem chodil spát po Večerníčku v sedm. Teď není vyjímkou, že vydržím i do devíti a koukám s našima na televizi. Naši nechápou, kde beru v sobě stále tolik energie. Občas se stane, že večer uspím mámu a tátu já :-) Kdybych alespoň o to ráno déle spal. To už straším od šesti a když se zadaří, tak spím alespoň do sedmi.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 12.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na výletě ve Svatém JánuFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

11.5.2008

Tak jsme zase po roce oprášili naši prehistorickou krosničku a vyrazili jsme na výlet ke kříži ve Svatém Jánu. Cesta vede lesem do pořádného krpálu. Proti tomu byl výšlap přes kopec na pláž Milos na Lefkádě procházka růžovou zahradou. Možná se to rodičům zdálo taky horší proto, že jsem zase o něco těžší, než minulý rok. Mě to ale rozhodně netrápilo, protože jsem se do kopečka hezky nesl. Až nahoře jsem se proběhl hezky po svých. Za to táta si nahoře myslel, že má infarkt :-) Od kříže je krásný rozhled do okolní krajiny, který určitě stojí za to. Je to poměrně hodně vysoko, takže kdo trpí závratěmi, tak se tu asi moc dobře cítit nebude. Původně jsme se chtěli podívat ještě do skanzenu Solvayovy lomy, ale nakonec z toho sešlo. Vyrazili jsme totiž poměrně pozdě a před lomy jsme dali přednost obídku v Srbsku. Třeba se sem ještě někdy v budoucnu podíváme. Nejdřív bude muset ale táta zapomenout, jaký to je nahoru krpál :-) V Srbsku jsem si pochutnal na polévce i na svíčkové a krásně jsem si tu vyhrál na písku. Byli tu tentokrát samí kluci a celkem čísla jako já :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 11.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 V Chodouni s Emčou a MikuldouFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

10.5.2008

Dorazili za námi do Chodouně Emča a Mikulda s "tetami a se strejdy". Užili jsme si hezké počasí. Hráli jsme si na písku, vyzkoušeli jsme houpačku a skluzavku, začutali fotbálek a byli jsme se opět podívat v kravíně a taky na slepičky. Slepičky jsem chtěl opět trošku prohnat a tak vzal Mikulda s Emčou raději do zaječí :-) S tátou jsme stavěli na pískovišti tunely. Do kravína jsme tentokrát vytáhli sebou i tatínky.

Naučil jsem se další novou věc. Dostanu se sám ke slepicím a taky na horní zahrádku. Na obě místa je speciální otvírání a teprve dneska se mi povedlo tam dostat. Taky jsem neskutečně rychlý na schodech. Lítám po nich jako drak a nahoře i dole jsem, než byste řekli švec.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 10.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Grilovačka v ChodouniFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

9.5.2008

Dorazili za námi do Chodouně "tety a strejdové" Vidlákovi a Maňáskovi a taky "teta" Věra s Emčou. Všichni jsme si užili hezké počasí a hlavně grilovačku. Trhal jsem veškeré rekordy a vydržel jsem vzhůru a v plné síle až do deváté hodiny. "Strejda" Vášek nám dával lekce hudební výchovy, "teta" Lucka dávala obratně dohromady xylofon, který mě bavil stále rozebírat a "teta" Péťa pořádala závody v tatře a na motorce. Moc jsme si to užili :-) Bavilo mě zkoušet pít z kelímku. Sice jsem se musel asi třikrát převlíknout, protože jsem se polil, ale pobavil jsem se u toho :-)

Ještě před grilovačkou jsme vzali Emču a "tetu" Věru do kravína, aby i ony omrkly kravičky, koníky a prasátka. Emče se stejně jako mně asi nejvíc líbila prasátka :-) Mně se poslední dobou moc líbí taky odkvetlé pampelišky. Baví mě do nich foukat a koukat na chmíří, jak létá :-) Na skluzavce jsem se naučil jezdit po hlavě dolů. Jsem rošťák a takové psí kousky to je přesně to, co mě baví :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 9.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Potkal jsem se s Ondráškem a byli jsme se mrknout na zvířátkaFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

8.5.2008

Dneska jsme se přestěhovali na čtyři dny do Chodouně. Babi s dědou odjeli na prodloužený víkend do Jánských Lázní. Úplně náhodou jsme se potkali s Ondráškem a vyrazili jsme společně na zvířátka do místního kravína. Viděli jsme spoustu kraviček, ale i koníky, prasátka a holuby :-) Nejvíc mě asi zaujala prasátka. Já vyrazil na motorce a Ondrášek v autě a jak už to bývá, nám oběma se líbila vozítka toho druhého :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 8.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Když chci, umím se hezky najíst sámFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

7.5.2008

Když chci, tak se umím hezky najíst sám. Lžíci cestou do pusy už neotáčím. Většinou hezky jím ale asi pět minut. Potom začínám dělat psí kusy a patlám rád jídlo po stole nebo ho házím na zem :-( Čím větší bordýlek, tím lepší. Ať má máma co uklízet a nenudí se.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 7.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 S Michalkou na pískuFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

6.5.2008

Užili jsme si hezké počasí a vyrazili spolu s rodiči k Vášovům. Opekli jsme buřtíky, ogrilovali masíčko a s Michalkou jsme si hráli na písku, jezdili na motorce a vozil jsem ji na tatře. Na písku se k nám přidali i tátové. Občas jsem ale trošku zlobil a vyhazoval písek z pískoviště. Michalka to samozřejmě hned okoukala. Lumpárny napodobujeme navzájem nejlíp. Buřtíkem jsem krmil dokonce i Čerta.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 6.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Říkám "já" a ukazuju při tom prstem na sebeFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

5.5.2008

Když něco udělám a máma se mě zeptá, "kdo to udělal?", tak říkám "já" a ukazuju při tom prstem na sebe. Do nedávna jsem většinou své lumpárny sváděl na tátu :-) Vedle toho se mi čím dál tím víc rozvazuje jazyk a pořád něco po někom opakuju. Používám stále vlastní upravený slovníček. Začal jsem taky rozlišovat jedna a dvě :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 5.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kreslím svá první kolečka :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

4.5.2008

Stále moc rád čmárám a jsem rád, když mi někdo maluje. Začínám kreslit svá první kolečka. Sice jsou zatím trošku kostrbatá a šišatá, ale to určitě brzy doladím :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 4.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 330] Články 331340 z 668 [Dalších 328 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.