Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím
Jak se mi daří a co už všechno umím


[<<Předchozích 350] Články 351360 z 668 [Dalších 308 >>] 
 Osedlal jsem si mámu a tátu :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

19.4.2008

Poslední dobou se mi moc líbi jezdit na konících. Ne ale na těch živých, protože ti na mě byli ve čtvrtek moc divocí :-) Mými koníky je máma a táta a jezdím na nich po celém bytě moc rád :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 19.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bude ze mě zahradník :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

18.4.2008

Dneska jsme si udělali opět výlet na Barrandov za Emčou a za "tetou" Věrou. Společně jsme se vyrazili mrknout na zvířátka do lesní ZOO, kterou tu taky mají. Než jsme tam ale dorazili, tak jsme oba s Emčou usnuli, takže ze zvířátek nic nebylo. Krásně jsme se ale prospali na čerstvém vzduchu, a tak jsme mohli hned po obědě vyrazit na moc hezké dětské hřiště, které tu mají. Emča mi půjčila svou novou motorku (odrážedlo). Vyblbli jsme se tu na písku, na skluzavce, na kolotoči i na houpačce.

Cestou domů jsme se ještě zajeli mrknout na babi a dědu do Chodouně. Jednou ze mě bude asi nejspíš zahradník, protože mě moc baví dědovi na zahradě pomáhat :-) Společně jsme natrhali slepičkám trávu a sklidili jsme taky mrkev. Babička měla pro mě překvapení v podobě frkaček. Foukali jsme na ně o sto šest :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 18.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poprvé jsem jel na koni a skákal na trampolíněFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

17.4.2008

Tak jsme se byli opět podívat na zvířátka. Tentokrát jsme vyrazili do Svatého Jána, kde se konala akce Hrátky se zvířátky od berounského Mateřského centra. Dorazila i Emča s "tetou" Věrou, Martinka s "tetou" Gábinou a Lukášek s "tetou" Danou. Přesně v tomto složení pojedeme koncem května na prodloužený víkend na Máchovo jezero. Už se moc těšíme. Dneska nám sice počasí moc nepřálo, protože byla po ránu pěkná zima, ale i tak jsme si to moc užili. Jel jsem poprvé na koni. Společně s mámou. Mysleli jsme si, že koník bude nějaký klidný starý dědeček, ale byl to mladý nevyblbnutý puberťák. Trošku jsme se na něm báli :-), ale snad nás to od jízdy na koni neodradí. Pro strach uděláno neměly ani holky, Emča s Martinkou. Moc se mi líbily kozy, ovečka, králík a morče. Pohladili jsme si je a dokonce i nakrmili.

Odpoledne jsme se sešli s "tetou" Monikou, Déňou a Amálkou. Vytáhli nás na trampolínu :-) Dá se říct, že na trampolíně jsem byl poprvé. Sice jsem už skákal na pidi trampolíně u Lukáška, ale to se s touto obrovskou trampolínou nedalo vůbec srovnat. Zatím mě samotné mé skákání taky moc nebralo. Za to se mi moc líbilo, jak skákala holčička vedle nás. Nemohl jsem z ní odtrhnout oči.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 17.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Znám několik známých jmenFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

15.4.2008

Tak už mám několik lidí spojených s jejich jmény. Úplně první člověk, kterému jsem začal říkat jménem, byla kamarádka Emča. Začal jsem jí nejprve říkat "Em" a teď říkám "Emka". Krásně se mi taky vyslovuje jméno "tety" Jitky a babičky Lenky. Mámě Lucce říkám normálně máma, ale když se mě zeptá, jak se jmenuje, tak řeknu "Luka" :-) Zkouším i tátovo jméno Jirka a celkem mi jde taky.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 15.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 V Málkovech na konícíchFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

13.4.2008

Udělali jsme si výlet společně s babi a dědou do Málkov na koníky. Je to kousek od Chodouně, kde babi s dědou bydlí a koníků tam mají opravdu hodně. Nevěděl jsem, na kterého se dívat dřív. Dokonce jsme mohli i k nim do ohrady, takže jsme si je pohladili a máma s babičkou je zkoušely i krmit. Dali jsme si tu rovnou i oběd. Já baštil pěkně knedlíčky se svíčkovou.

Odpoledne za námi do Chodouně dorazili Čejkovi s Emčou a taky "teta a strejda" Vidlákovi. Oslavili jsme dodatečně narozeniny "tety" Věry a při té příležitosti jsme se s Emčou vyřádili na pískovišti a jezdili jsme na mé nové skluzavce. Jsem z ní nadšený a jezdím i po břiše. Ještě jsem nezkoušel jezdit hlavou na před, ale to asi časem přijde taky :-) Od "tety" Péti jsem dostal parník, který jsme museli hned vyzkoušet alespoň v sudu. Večer jsem se s ním pořádně vyblbnul ve vaně :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 13.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žaloval jsem na tátu :-) a navštívil jsem lesní ZOO na ZbraslaviFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

12.4.2008

Byli jsme u babičky Ály v Modřanech na obědě. Tady jsem taky poprvé žaloval na tátu :-) Motal jsem se totiž kolem dveří na balkón, až tu vypadl kus omítky. Když se bába zeptala, kdo to udělal, tak jsem to svedl na tátu a řekl "táta" :-) Já jsem stejně pěkně vykutálený :-) Když jsem dneska ráno schválně vysypal na podlahu misku oblíbených kuliček Nesqvick a táta se mě ptal, která ruka to byla, tak jsem s úsměvem ukázal na tu jeho a plácl ho přes ni :-) Mám prostě rodiče na háku. 

Když jsem se odpoledne vyspal, tak jsme si s rodiči udělali výlet do lesní ZOO na Zbraslavi. Je to zase úplně jiná ZOO, než ve kterých jsme s rodiči už byli. Jsou tu samá lesní zvířátka, takže byste tu marně hledali slona či žirafu. Za to si tu můžete hezky z blízka prohlédnout například tchoře, fretku či různé dravce. Mě opět nejvíc zaujali ptáčkové (hlavně poštolky :-), ale i daňci a divočák. Divočáka jsme vyrušili zrovna, když si nacpával své už tak veliké bříško :-) Od zvířátek jsme byli na vzdálenost několika centimetrů, takže jsme si je mohli i hezky vyfotit. Jsou na lidi zvyklí, takže se nás vůbec nebáli. V lese se mi moc líbilo. Podél celé cesty teče potůček. Voda, to je taky něco pro mě :-) Cestu jsem si zpestřoval různými prolézačkami. Chvilku jsem šel hezky po svých a chvilku se nesl na střídačku u mámy a u táty na koníku.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 12.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 S Emčou jsme si užili legraciFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

11.4.2008

Dnešní den jsme strávili společně s mámou, s Emčou a s "tetou" Věrou. Ráno jsme vyrazili na nákupy na Nové Butovice. V nákupním centru v Tescu tu mají obrovské akvárium se spoustou rybiček. Mě nejvíc zaujal takový plavací had :-) Taky jsme se tu svezli v autíčku a ve vláčku. Potom jsme vyrazili na Barrandov, kde jsme se ještě před obědem vyřádili na dětském hřišti. Svezl jsem se tu několikrát na takové veliké skluzavce. Když jsem lezl nahoru, tak mě jistila "teta" Věra a nahoře potom máma. Nakonec sjela dolů i máma :-) Doma mi Emča půjčila novou trubku, kterou má z Matějské. Troubil jsem na ni jako o závod :-) Když jsme se s Emčou vyspali, tak jsme vyrazili společně do Chodouně. Ukázal jsem Emče, jaké tu mám pískoviště a houpačku. Dokonce jsem ji na houpačce i pohoupal. Společně jsme taky poškádlili kocoura Macíka a předvedl jsem, jak umím prohnat slepice. Jednu z nich jsem dokonce zahnal až na střechu :-) Chtěl jsem si ji totiž pochovat, jako si chovám kočky a slepice nějak nechtěla :-) Odřel jsem si při tom trošku čelo. Chudinka, měla ze mě asi pořádný šok. Slepičky jsem si chtěl udobřit trávou. Natrhali jsme jim s Emčou plnou tatru. Emča byla asi nejvíc nadšená z houpačky a z Macíka.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 11.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Na cvičení v EdenuFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

10.4.2008

Dneska jsme si byli s mámou opět zacvičit. Společně jsme se sešli asi s dvanácti dětmi a jejich maminkami. Seznámil jsem se mimo jiné s Kačenkou, Natálkou, Kristýnkou, Matějem a Bertíkem. Básničky a písničky mě opět moc nebraly. Máma několikrát zažila opravdu perné chvilky, aby mě uhlídala :-) Za to když přišly na řadu pohybové hry a různé soutěže, tak jsem byl opět ve svém živlu. Už umím kopat do míče :-) Bavilo mě chodit "jako" po laně, podlézat židličku, lézt látkovým tunelem a chodit po lavičce. Taky sbírat míčky a dávat je do krabice, nosit kostičky Ferdovi mravencovi, chytat bubliny z bublifuku a chodit si pro nálepky a lepit si je na "svůj domeček" :-) Určitě se sem s mámou zase brzy podíváme.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 10.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poprvé na řetízáku Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

9.4.2008

Svezl jsem se poprvé ve svém životě na řetízáku. Vyrazili jsme totiž společně s Vášovými na kolotoče. Máma měla trošku strach, jestli nebudu chtít vystupovat za jízdy, ale já seděl jako přikovaný. Byl jsem z toho pěkně vyjukaný :-) Vedle řetízáku jsme jezdili s Michalkou a s tatínky na autíčkách. Tady se vyřádili hlavně taťkové. Vrátili se do dětských let :-) Taky jsme se svezli ve vláčku a na kolotoči.

Jinak trávím stále hodně času na pískovištích a dětských hřištích. Ještě před setkáním s Vášovými jsme se s mámou zastavili za prababičkou Evou ve Zdicích a vyrazili na hřiště společně. Byla tu tentokrát holčičí převaha a měl jsem tu jednu malou ctitelku - Ninku. Dokonce mě na skluzavce i objala a dala pusinku :-) Na skluzavce už nejezdím jen hezky způsobně v sedě, ale líbí se mi taky jezdit po břiše - zatím na štěstí nohama na před :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 9.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Líbí se mi motorky a semafory :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

8.4.2008

V poslední době se mi začaly líbit motorky. Kdykoliv někam s mámou jedeme a já nějakou vidím, tak volám "noka" (tak jim totiž říkám :-) a chci, aby zase nějaké jely (křičím "ještě" :-). Když si kreslíme s tátou, tak po něm chci, aby mi motorky kreslil. Spolu s motorkami mám stále moc rád taky vláčky, tramvaje, náklaďáky a éra. No, prostě typický kluk :-) Vedle různých dopravních prostředků obdivuju taky semafory. Líbí se mi, jak se na nich mění světýlka a i tady křičím při každém projetí "ještě". Máma se mě podle semaforů snaží naučit červenou a zelenou barvičku :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 8.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 350] Články 351360 z 668 [Dalších 308 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.