Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím
Jak se mi daří a co už všechno umím


[<<Předchozích 380] Články 381390 z 668 [Dalších 278 >>] 
 Napodobuju mámu :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

14.3.2008

Dneska mě hlídala babička a já ji opravdu pobavil, když jsem rozházel na zemi pastelky a začal dělat "ty, ty, ty". Babička se musela smát, protože jsem napodoboval mámu, která "ty, ty, ty" na mě vždycky dělá, když dělám něco, co bych neměl :-) Občas taky dělám "bu, bu, bu".

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 14.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mám nový pozdravFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

13.3.2008

S mámou jsme si vymysleli nový pozdrav. Moc se mi líbí, když si spolu plácneme a máma říká "nazdar kámo". To jsem potom schopný se takhle zdravit třeba desetkrát za sebou :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 13.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Seznámil jsem se s DavídkemFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

12.3.2008

Dneska jsme s mámou opět jezdili po návštěvách. Dopoledne jsme se byli mrknout za "tetou" Martinou a malou Natálkou. S Natálkou taky šijou všichni čerti, takže to nejspíš bude jednou stejný čertík jako já :-) Odpoledne jsme si dali dostaveníčko v jedné dětské kavárně společně s "tetou" Evou, malou Eliškou a s "tetou" Ivčou a Davídkem. S Davídkem jsme se viděli poprvé. Je o dva měsíce mladší než já. Společně jsme se teprve oťukávali, ale určitě budeme mít ještě spoustu příležitostí, abysme se lépe poznali.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 12.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 S čím si rád hraju a co umím novéhoFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

9.3.2008

Mou nejoblíbenější hračkou se v poslední době staly kostičky. Mám několik druhů. Některé skládám na sebe a některé se dají dokonce spojit. Taky jsem začal skládat kostičky i vedle sebe. Zabavím se s nimi na pěkně dlouho. Stále si taky moc rád hraju s autíčky, které si posílám a nebo tahám oblíbené hasiče na šňůrce za sebou. Oblíbenou hračkou zůstávají i míče. Pastelky jsou mými velkými kamarády. Baví mě čmárat si a nebo, když mi máma kreslí různé obrázky. Umím sám vlézt do mé dětské židličky i z ní vylézt. Taky jsem začal odcházet z nočníku. Od mamky jsem dostal dřevěné pexeso. Hledám různé obrázky a dávám stejné obrázky k sobě. V knížkách dokážu ukázat spoustu věcí. Mám radost, že před Večerníčkem začali opět dávat mou oblíbenou reklamu na Bobíka. Líbí se mi, jak Bobík společně s pejskem a ježečkem řádí, křičím při tom "Bobík" a mám ho dokonce ještě raději než Večerníčka. Další oblíbenou postavičkou se pro mě stal Cipísek. Mám s ním, s Rumcajsem a Mankou knížku, kterou si rád prohlížím. Na návštěvách, kde nemají děti, se spolehlivě zabavím s kolíčky. Taky už jsem přišel na to, jak je rozebrat :-) Když k nám přijede bába, tak už jí předem připravuju její bačkory :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 9.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Navštívili jsme s Emčou MikulduFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

7.3.2008

Dneska jsme si udělali s Emčou a s "tetou" Věrou společně výlet nejdřív na nákupy na Zličín. Nakupování se mi moc líbí. Vždycky mě baví běhat mezi regály a hrát si s mámou na honěnou a na schovávanou :-) V C&A mají hezkého koníka, na kterém se musím povozit. Když jsme se odpoledne vyspali, tak jsme vyrazili za Mikuldou do Březové. Má prima pokojík se spoustou hraček, takže jsem si připadal jako ve školce. Nejvíc jsem si tu vyhrál s autíčkem a taky s kostkami. Seznámil jsem se s novou kamarádkou - s paní Macourkovou, babičkou Emči a Mikuldy. Společně jsme si autíčko posílali.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 7.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Za Ondrou v MníškuFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

6.3.2008

Udělali jsme si s mámou prima výlet za kamarádem Ondráškem a "tetou" Zuzkou do Mníšku. Počasí vyšlo na jedničku, takže nechyběla ani příjemná procházka po Mníšku. Sluníčko mě i Ondráška ukolébalo k spánku. Načerpali jsme alespoň síly na další lumpárny. I Ondru stejně jako mě zajímají mobily a foťáky a taky rád strká všude ten svůj zvědavý nos :-) Má prima houpačku, na které jsme řádili. Taky jsme si posílali autíčka, házeli míčky a došlo i na vzájemné pošťuchování s úsměvy na rtech :-) Byl to opravdu moc prima den.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 6.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Opět u KlaunaFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

5.3.2008

Opět jsme vyrazili ke Klaunovi společně s "tetami" Evou a Luckou a taky s malou Eliškou. Tentokrát jsem se tu seznámil s Helenkou a s Verunkou. Společně jsme jezdili na skluzavce. Jízdu na skluzavce už zvládám bravurně. Tentokrát mě ale ještě víc bavilo lézt na skluzavku z druhé strany :-) No, jsem prostě koumáček, který musí neustále vymýšlet něco nového. 

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 5.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Umím krásně chrochtat :-)Fíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

3.3.2008

Tak už umím napodobit další zvířátko. Tentokrát jsem si vybral prasátko a umím opravdu krásně chrochtat :-) Legrační je, že když mi občas máma řekne, že jsem jako prasátko (například, když chci venku sbírat vajgly), tak začnu hned chrochtat, a to potom odzbrojí i příšně zamračenou mámu a musí se začít smát :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 3.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Oslavili jsme babičky a dědy stodesítkuFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

1.3.2008

Tak už jsem zase jako rybička a mohl jsem alespoň na chvilku na oslavu babičky a dědy z Chodouně. Společně totiž slavili kulatiny - babička 50 a děda 60. A bylo to opravdu veliké. Ta sláva se konala na Louníně, kde se kdysi brali mí rodiče. Sešla se tam spousta "tet" a "strejdů" a dokonce došlo i na tancování. Byl jsem tu doslova ve svém živlu. Líbil se mi obrovský divočák, kterého tu mají vystaveného na zdi. Nemohl jsem z něho odtrhnout oči. Babi s dědou dostali mimo jiné i kohouta, který vypadal jako živý. Ten se mi taky moc líbil. A co teprve dědova nová hůl. Taky jsem se zasloužil o pěkný trapas, když jsem "strejdovi" Karlovi hodil svůj rohlík přímo do talíře s gulášem :-)

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 1.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Je mi osmnáct měsícůFíla - Jak se mi daří a co už všechno umím

28.2.2008

Tak a mám další malé narozeniny - už je mi rok a půl! Neslavím je každý den, a tak jsem dostal pár dárečků - nové pastelky, modelínu (taťka se trošku zhrozil, tak jsem zvědavý, co s ní budeme tvořit :-), novou knížku se zvířátky, kde jich je spousta nových, která ještě neznám a taky jednu s krtečkem a jeho kamarády. Největší radost mi zatím udělaly asi pastelky :-)

Stále jsem za velkého průzkumníka a stále mě lákají výšky. Naučil jsem se lézt na palandu, na skluzavku (občas se sám i sklouznu) a rád lezu na židli k počítači, kde se postavím a dívám z okna na projíždějící auta a nebo vyhlížím bábu z Chodouně :-) Vím, že má červené auto a když jdeme na procházku, tak ukazuju na všechna červená auta a volám "auko bába" v domnění, že je to ona :-) Jsem skutečně velkým milovníkem aut. Velikou radost mi rodiče udělají, když mě posadí za volant opravdického auta a já můžu točit volantem. V autě mám svůj malý volant, který už umím s přehledem nastartovat. Při jízdě se stylově nakláním a troubím :-) Taky jsem začal krmit své oblíbené plyšové prasátko. Občas krmím třeba rohlíkem taky kravičku a koně, říkám při tom "ňam, ňam". Svým oblíbeným zvířátkům dávám napít, dělám jim "malá" a rozdávám pusinky :-) Chytly mě opět knížky, které mě na podzim moc nebraly. Vždycky si nějakou vyberu, vylezu si s ní k mámě na klín a společně si ji prohlížíme. Oblíbeným zvířátkem posledních dnů je myška a taky říkanka o ní "Myšičko, myš, pojď ke mně blíž ..." Říkanky mám stejně moc rád. Vždycky, když nějakou máma dopoví, křičím svoje "eje", aby pokračovala. Třeba "Paci, paci", "Kovej, kovej, kováříčku" nebo "Vařila myšička kašičku" vydržím poslouchat a zapojovat se stále do kolečka :-) Rád si prohlížím naše fotoalba, ve kterých ukazuju mámu, tátu, báby, dědy a taky pejsky a kočky :-) Dřív jsem na fotkách známé tváře nepoznával. Čmárám pastelkami a vznikají má první veledíla. Moc se mi povedlo jedno voskovkou v koupelně na dlaždičky, ale rodiče nějak neměli pochopení :-( Jsem moc rád, když můžu pomáhat. Například házíme s mámou prádlo do pračky, luxujeme, zametáme a nebo otíráme houbičkou stůl :-) Rád řádím s balónky. Stále se rád cachtám ve vaně. S vodou jsem prostě kamarád. Baví mě tu vymýšlet nejrůznější lumpárny jako cákání všude kolem, nabírání vody do konývky a vylévání z vany a nebo pití vody z vany. Na druhou stranu ale rád pomáhám při mytí hlavy a vím, který je můj šampón. Taky rád pomáhám při oblékání a svlékání. Umím si sundat čepici, když mi máma řekne a zkouším si ji i sám nasadit. To se mi ale zatím moc nedaří a je to docela legrace :-) Když mi máma ukáže jak, tak si umím rozepnout zip u bundy a když mi podrží oblečení, tak si umím prostrčit otvory ruce a nohy. Na procházkách rád sbírám šišky a nebo vajgly. Šišky si smím nosit domů, vajgly ne :-( Máma se moc zlobí, když je sbírám.

Mám za sebou preventivní rok a půl prohlídku u paní doktorky a taky poslední, čtvrté očkování Hexavakcínou. Teď budu mít klid až do června. Jsem kluk jak buk - hodně vysoký - měřím 87 cm a vážím 12,38 kg. Už od začátku roku jsem zdravý jako řípa, tak mají všichni radost.

Počet zoubků se mi zvýšil o dva na patnáct. Dva nové přírůstky jsou špičáky, oba vlevo, nahoře i dole. Na štěstí mě vůbec netrápily. Brzy se asi vyklube poslední špičák vpravo dole. Taky mě prý čeká další návštěva u pana zubaře :-(

Zkouším papat sám. Jogurty, kaše a podobné lepící věci mi jdou celkem dobře. S rizotem a polévkami je to horší :-) To je úspěšnost sotva poloviční. Jinak mi ale stále chutná a baštím téměř všechno.

U nočníku většinou přijdu s křížkem po funuse :-( Alespoň co se týká kadění. Občas sice slavím úspěchy, ale většinou se přijdu s úlovkem pochlubit, až když je bobík v kalhotách. Vyčůrám se ráno a odpoledne po spaní.

Můj slovníček se opět rozšířil o několik nových slovíček jako je "holka", "pan", "pani", "kú" (znamená kůň), "bubá" (znamená bubák), "kovej, kovej" (při říkance Kovej, kovej, kováříčku), "bumbat" (pít :-), "hají", "kouká". Občas se pokouším spojit dvě slova - "auko bába" (znamená to auto báby :-) a "kde je" (zpravidla, když něco hledám - dělám při tom oblíbené gesto rukama :-) Nejvíc používaná slova v tomto období jsou "auko", "koka" (kočka), "pej" (pejsek), "eje" (ještě), "máma", "bába" a "haj" (horký) :-)

V noci se často odkopávám a cestuju po celé postýlce. Občas se posadím a chci si cucnout čajíku. Chodím spát po Večerníčku, po sedmé hodině (při večerním usínání se mi dokonce povedlo dvakrát uspat taťku) a ráno jsem opět začal strašit po šesté. Když mají rodiče velké štěstí, tak si to nátáhnu do půl osmé, ale to je vyjímka. Jsem prostě skřivan po mámě :-) Stačí ale, aby mě máma odvedla do obýváku, kde mi pustí oblíbené Autobusy v jednom kole a dá mi k tomu kuličky Nesqvick a může si ještě tak půl hodinku poležet. Potom už si pro ni ale nekompromisně přijdu a vytáhnu si ji za ruku z postele :-)

Opět jsem zažil spoustu nových zážitků. S rodiči a dědou jsme byli začátkem měsíce poprvé na horách - na Šumavě, kde jsem si užil hlavně sáňkování. Udělali jsme si výlet do Německa, na Velký Javor a svezl jsem se tu poprvé lanovkou. Měl jsem z toho oči na vrch hlavy, jaká to byla výška :-) V poslední době chodíme často k Litavce krmit kachničky, k Berounce za koníky, na Městskou horu za medvídky a na houpačky a ke Klaunovi s kamarády a kamarádkami jezdit na skluzavce. Jsem pohodový klučík, který má moc rád společnost.

Více ...
Vložil: Lucka Šeflová dne 28.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 380] Články 381390 z 668 [Dalších 278 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.