Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ...RECEPTY...


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 48 [Dalších 8 >>] 
 Tvarohové těsto na knedlíky...RECEPTY...

500g tvarohu, 6 pol. lžic krupice, 2 vejce, trošku soli.

Zpracujeme těsto, na vál můžeme použít trošku hladké mouky. Knedlíky se vaří 8-10 min., taštičky asi míň. Tvaroh jsem použila ne ten vaničkový, ale co má obal jako klasické máslo.

Více ...
Vložil: Mojička+Monča03/00+Kubík08/07 dne 18.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Letní kostičky z králíka...RECEPTY...

Ingredience: 300 g libového masa z králíka, 50 g kořenové zelelniny, 150 g rajčat, 200 g brambor, 3 g oleje, špetka majoránky, 1 lžíce petrželky, 1/2 lžičky sladké papriky, sůl

             

Postup přípravy: Maso nakrájíme na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu a brambory rovněž. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme, osolíme, posypeme paprikou a sekanou petrželkou, trochu podlijeme a zakapeme olejem. Dáme do trouby a dusíme (přikryté alobalem), až je maso měkké. Pak pekáček odkryjeme a dopékáme.

           

Více ...
Vložil: svudnajana+Adélka04+Pavlík07 dne 20.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králík na slanině...RECEPTY...

Králíka naporcovat, osolit, opepřit a okořenit (sladká paprika nebo Kotány na kuře). Poškvařit 200g slaniny ( kostičky) a před doškvařením přidat na 1/2 minuty kmín a 5 stroužků česneku ( plátky). Vypnout, přidat vrchovatou lžíci másla nebo margarínu. Polovinu nalít na pekáč, rozložit porce králíka ( lze i jiné maso nebo kombinovat s kuřeten, troškou bůčku...). Zalít zbytkem tuku a poklást plátky cibule. Nechat zaležet do druhého dne. Před pečením podlít vodou a přidat 1/2 kostky masoxu. Při pečení podlévat vodou, péct pomalu. Jí se s knedlíkem a zelím nebo špenátem.

Více ...
Vložil: Mikeš+ 3 holky dne 15.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Lasagne s mletým masem...RECEPTY...

Potřebujeme:
Lasagne (asi půlku krabičky), 400 g mletého masa, 300 g zeleninového leča, cibuli, 1/2 l mléka, vejce, 3-4 lžíce hladké mouky, 250 g eidamu, sůl, koření na mleté maso

Postup:
Lasagne rozložíme do misky (na pekáč), zalijeme vařící vodou a necháme asi 15 min. změknout. Pozor rády se slepují a nejdou od sebe. Cibuli nakrájet nadrobno a s masem orestovat. Přidat pokrájené lečo, koření, sůl a asi 15 - 20 min dusit. V mléce rozkvrdlat vejce a mouku. Dát na plotnu a až se to začne vařit tak přidat 3/4 nastrouhaného sýra. Nechat chviličku povařit než vznikne polotekutá, táhlá hmota (tzv. bešamel). Vymazat pekáček a vyskládat vrstvou změklých lasagní (tak aby se trochu překrývaly), zalít částí bešamelu, dát část masa a opět vrstvu lasagne. Takto vrstvit dle chuti, množství surovin a místa. Doporučuji 2 vrstvy, tzn. lasagne, bešamel, maso, lasagne, bešamel, maso, lasagne, bešamel). Vždy zakončit vrstvou lasagní, přelít bešamelem a posypat zbytkem strouhaného sýra. Péct při 250 °C asi 20 minut do zhnědnutí sýra.

Více ...
Vložil: Archciba dne 12.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotletky s cibulí na plátcích brambor...RECEPTY...

Vepřové kotletky, brambory, sůl, kmín, česnek, cibule, smetana,olej.

Brambory nakrájíme na tenké plátky, poklademe na plech, osolíme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, česnekem (i sušeným) a nakrájenou cibulí. Na brambory dáme plátky kotletek - osolených, opepřených a nakrojených (aby se nezvlnily) a polejeme nakonec šlehačkou. Pečeme v troubě na 200 stupňů tak 3/4 hodiny.  Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: lol dne 11.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapečené gnocchi s tuňákem...RECEPTY...

Potřebujeme:
balíček Gnocchi,
plechovka s kousky nakrájených rajčátek (kupuji od Valfruty), nebo celá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky,
cibuli, česnek,
2 plechovky tuňáka ve vlastni šťávě (dávam Rio Mare, nemění při vaření chuť a je stále šťavnatý)
kdo má rád, tak kukuřici,
sýr na zapečení.

Nakrájíme tak 2 cibule na smažení a osmažíme do zlatova. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou. Osolíme, přidáme česnek  a bazalku dle chuti  a necháme provařit. Pak přidáme vymačkaného tuňáka (bez šťávy) a nakonec kukuřici a chvilku povaříme. Mezitím dáme vařit Gnocchi dle návodu (hodit do vařicí se osolené vody a když vyplavou, tak jsou hotové).

Gnocchi slijeme, nasypeme do zapékací misky, zalijeme hotovou tomatovou omáčkou s tuňákem, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozpálené trouby tak na 220 °C, dokud sýr není pekně zlatohnědý.
A je hotovo.
Omačku si můžete každý dochutit dle svého, třeba i kečupem a jiným kořením.

 

Více ...
Vložil: KaSaJu dne 11.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Velikonoční nádivka dle Čilichilli :-)...RECEPTY...

Kopřivová nádivka Na Velikonoce vsadíme na klasiku. A jestli vám nějakej nádiva řekne, že kopřivová nádivka je nuda, servírujte mu tuhle. Bude si mlaskat. JAK: Rozehřejte troubu na 200 stupňů a oddělte bílky a žloutky ze šesti vajec. Na kostičky nakrájejte deset den starých rohlíků nebo osm žemlí, případně veku nebo bagetu. V míse je promíchejte s rozpuštěnými 50 g másla, žloutky, 2 hrstmi sekaných kopřiv, solí a špetkou muškátového oříšku. 10 minut povařte 400 g uzeného a nakrájejte na kostičky, přidejte ke zbytku surovin a ještě podle potřeby zvlhčete vývarem z uzeného. V jiné míse vyšlehejte bílky do tuha a vzniklý sníh vmíchejte do směsi. FINÁLE: Nádivku navršte do máslem vymazané formy, posypte hrstí loupaných mandlí, nasekaných na nudličky. Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatá.

Více ...
Vložil: Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 dne 6.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Biskupský chlebíček...RECEPTY...

6 vajec    120g práškového cukru   citronová kůra   šťáva z půlky citronu   hrozinky   čokoláda   mandle   120g hrubé mouky

Utřeme žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru a šťávu. Přidáme hrozinky, sekanou čokoládu a nadrobno nasekané mandle. Nakonec přidáme mouku a sníh z bílků. Všechno promícháme a dáme do vymazané a moukou vysypané formy. Vychladlý chlebíček pocukrujeme a je hotovo

Více ...
Vložil: Airinie, 10/05, 7/07, // dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jednoduchá hrníčková bábovka...RECEPTY...

2 hrnky polohrub. mouky   půl balíčku prášku do pečiva   1 hrnek pískového cukru   půl hrnku oleje   1 hrnek mléka   2 vejce   1 balíček vanil. cukru   rozinky   kakao

Smícháme mouku, prdopeč, cukr, olej a mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Umíchané těsto rozdělíme na poloviny. Do první půlky vmícháme vanil. cukr a rozinky, do druhé kakao. Do vymazané a strouhankou vysypané formy vlijeme nejprve světlou půlku, na ní pak tmavou. Pečeme asi na 180 stupňů 45 minut

Více ...
Vložil: Airinie, 10/05, 7/07, // dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Americká buchta...RECEPTY...

4 celá vejce, 1 hrnek cukru písek, 1 vanilkový cukr, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 lžička skořice, asi 6 jablek oloupaných a nakrájených na kostičky, hrst pokrájených rozinek, hrst pokrájených vlašských ořechů, ev. troška mléka na zředění Vše pouze smícháme a pečeme na vyšším vymazaném a vysypaném plechu cca 30 min.

Více ...
Vložil: Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 dne 23.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 48 [Dalších 8 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.