Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník - Recepty


[<<Předchozích 40] Články 4150 z 63 [Dalších 13 >>] 
 maková bábovka- Recepty

Maková bábovka

13dkg máku, 2 majolky, 26dkg cukru, 13dkg hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 2dcl vody

 

Vše smícháme v těsto a pečeme v bábovkové formě.

 

Bábovka je obzvláště vlhká a měkká .... nevysychá a tuplem u chlapi jí milujou :-))

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 rybí salát- Recepty

Rybí salát

2x ryby v majonéze (sklo s modrým víčkem), 1-2 šlehačky, kopr, 1-2 mrkve na kolečka, 1 petržel na kolečka, 1 menší celer na kostičky, 1-2 cibule na kolečka (větší)

 

Vše rozmíchat. Popřípadě dochutit na sladkokyselo (cukr, sůl, bílý pepř).

 

Je to rychlý a děsně jednoduchý. Já teda rybičky nepapkám, ale Radek to má mooc rád.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 zeleninový boršč- Recepty

Zeleninový boršč

200g červené řepy, 40g sádla, 4 lžíce rajského protlaku, 100g bílého hlávkového zelí, ocet, masový vývar, sůl, 20g hladké mouky, 200g brambor, 100g mrkve, bobkový list, celý pepř, 2 rajčata, 1 stroužek česneku, zakysaná smetana

 

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na polovině rozpáleného sádla. Přidáme rajský protlak, nakrájené zelí, několik kapek octa a podlijeme masovým vývarem. Osolíme, přidáme jíšku ze zbylého sádla a mouky, očištěné a nakrájené brambory, mrkev, bobkový list, pepř a oloupaná nakrájená rajčata.

 

Já nemám ráda vařený ani pečený rajčata, tak používám protlak, ale jinak ňamka, jak jináč, že jo :-DD.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 metrová buchta- Recepty

Metrová buchta

6 žloutků, 30dkg cukru, 1a ¼ sklenky oleje, 1a ¼ sklenky vlažné vody, 45dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, sníh

 

Ze všech přísad utvoříme těsto, které rozdělíme na díly a přidáme do jednoho dílu kakao a do jednoho namleté oříšky a jeden necháme tak. Upečeme v srnčím hřbetu. Po upečení nařežeme, spojíme krémem (střídavě po druzích) a polijeme polevou

 

Krém: 2 másla, 30 dkg cukru, 4 lžíce rumu, 2vanilky

Poleva: 0,5 ztuženého tuku, 16 dkg práškového cukru, 1 čokoláda na vaření, 2 lžíce kakaa.

 

 

Tak tohle teda nepeču, to si nechávám vozit od maminky. Teď se tady tím láduju a umírám blahem...

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 rebarborový koláč- Recepty

Rebarborový koláč

1.těsto: 35dkg polohrubé mouky, špetka soli, ¼ - ½ prášku do pečiva, 7 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 10dkg tuku, 1 vejce

 

Upečeme do světležluta, poklademe syrovou rebarborou, zasypeme cukrem a skořicí.

 

2.těsto: 4 vejce,  12dkg moučkového cukru, 1vanilkový cukr, ½ prášku do pečiva, 15dkg hladké mouky

 

Vytvoříme řídké těsto, kterým zalijeme koláč a pečeme do růžova.

 

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 jablkové řezy- Recepty

Jablkové řezy

50dkg hladké mouky, 10dkg másla, 25dkg cukru, 1 kávová lžička sody (prášek do pečiva), 2 vejce, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra

 

Vypracujeme na vále těsto, rozdělíme na dva díly a jeden přibarvíme kakaem. Upečeme dvě samostatné placky. Rozdusíme pokrájená jablka, přidáme cukr, rum a kousek másla. Jablečnou směsí naplníme (slepíme) obě placky. Povrch polijeme čokoládou. Pod čokoládu možno slabě natřít pikantním džemem.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kološvárské zelí- Recepty

Kološvárské zelí s masem (bigoš)

250g slaniny, 2 cibule, 400g libového vepřového masa, čtvrtka bílého zelí, 400g kyselého zelí, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, kmín, lžíce majoránky, lžíce sladké papriky

 

Rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky a zpěníme na ní cibuli nasekanou na drobno. Přidáme maso upravené na malé kostky a ostatní přísady. Vše dobře promícháme, mírně podlijeme a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka (můžeme použít i tlakový hrnec). Podáváme s vařenými bramborami nebo tmavým chlebem.

 

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 šarišské zelí- Recepty

Šarišské zelí

1 velká cibule, 400g kyselého zelí, 1 lžíce tuku, uzený bůček, 2 lžíce rajského protlaku, 500g syrových brambor, jíška, 150ml smetany

 

Jemně nakrájíme cibuli, zpěníme na tuku, přidáme zelí a na malé kousky nakrájený bůček a zalijeme vodou. Nakonec zamícháme protlak. Vaříme, až je maso skoro měkké. Pak přisypeme brambory nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, zahustíme jíškou a dovaříme. Na závěr zjemníme smetanou. Jíme samotné nebo s chlebem.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 babiččina mramorová bábovka- Recepty

Mramorová bábovka

6 vajec, 200g pískového cukru, 1,5dcl oleje, 2 lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 400g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2dcl mléka, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

 

Ušleháme vejce a cukr. Postupně přikapáváme olej a šleháme do pěny. Hmotu rozdělíme na polovinu. Prosijeme mouku s kypřícím práškem. Větší část mouky s vaječným základem a trochou mléka zpracujeme na zahoustlé těsto. Vlijeme do vymazané a vysypané formy. V druhé polovině vaječné hmoty rozšleháme kakao s vanilkovým cukrem, postupně přidáme zbývající mouku a ještě trochu mléka. Tmavé těsto nalijeme na světlé a vařečkou lehce propojíme. Pečeme zvolna v troubě  vyhřáté na 170-180 °C. Po upečení necháme bábovku prochladnout, vyklopíme a pocukrujeme. Můžeme ji polít čokoládou a posypat kokosem.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 jablečný koláč- Recepty

Jablečný koláč

 

Těsto :  35 dkg hl.mouky, 25 dkg Hery, 1 malý bílý jogurt, 1 lž octa, špetka soli, vše zpracovat, nechat 1 hod v lednici

Karamel : 15 dkg cukru krupice, 3 dcl vody, asi 5 dkg másla, rum.

Cukr upražit do hněda, po kapkách vodu s rumem a rozvařit. Nalít do pekáče vyloženého peč.papírem, na to 1,5-2 kg jablek - oloupaných a nakrájených na měsíčky. Na to dát rozválené těsto - nepropichovat. Péct na 220 st.C asi 45 min. Po vychladnutí překlopit.

(Já to peču radši dýl, až začnou dole v rohu jablka hnědnout a není tam už ta voda.)

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 10.5.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 40] Články 4150 z 63 [Dalších 13 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.