Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Vánoce
Máte nějaký tip na dáreček?? Co jste dávaly loni vašim blízkým a setkalo se to s velkým úspěchem?? Jakou děláte výzdobu?


 Články 110 z 34 [Dalších 24 >>] 
 Rámečky na PFkaVánoce

Máte fotku, chce poslat PF a chybí vám rámeček? http://www.loonapix.com/framer - "Zvolte kategorii" --> "ocassions" --> "Xmas"

Více ...
Vložil: Hankie+3 dne 20.10.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Adventni kalendarVánoce

vzala jsem plato od vajicek, odrizla jednu bocni stranu (6 vajicek), koupila barevnou ctvrtku 2x (2x2,-), z jedne strany jsem na to natiskla motiv, z druhe strany narysovala cary podle kterych jsem pak delala ramecky, vytisknutou stranu vymalovala temperama (omalovanky zvladne kazdy) kdyz to uplne uschnulo tak jsem napsala lihovym fixem cisla,pak jsem to otocila a nozem na koberce (takovy ten vysunovaci,ale muze byt i ziletka) jsem narezala jednotlivy chlivecky (vzdy 3 strany), pak jsem dala misto vajicek dobrutky, nalepila na boky barevny papir (ja to davala na oboustranou lepici pasku,ale byla to blbost, tedka bych tam dala budto sysal,nebo barevny krepak,ale uz nikdy vic ctvrtku) a pak jsem nalepila oboustranou lepici pasku na kazdy vrchol na platu a pritiskla k tomu vrchni papir s obrazkem nahoru

Více ...
Vložil: Zdislava a kluci dne 20.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 hmatove dominoVánoce

napady na povrch :

papir
koralky
vetsi koralky
latka jemna
latka hruba
igelit
vlnitý papír
Smirkovy papir.
Alobal.
Bublinkova folie.
Samet.
Zadni strana sololitu.
Molitan.
Kozenka.
Gaza.
Korek.
Kladivkova ctvrtka.
Strukturovana tapeta.
Drsna strana houbicky na nadobi.
Guma.
Suchy zip
vosk
rastr nakresleny WC
vyryty rastr
plastev
flauš
manšestr
kus plastové láhve
klasická vata
ručník
plastelína
nalepený písek
nalepené jemné kamínky
nalepené kávové zrnka
kus koberce
třeba do šneka stočená a nalepená vlna
namuchlaný sáček
testoviny

Více ...
Vložil: Zdislava a kluci dne 7.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tipy na netradiční dárky od Baruschky Vánoce
od Baruschky z diskuze

přišlo mi škoda, aby tohle zapadlo, ale kdyžtak to smažte :-)

www.zlatarybka.cz

www.denjaksen.cz
Více ...
Vložil: Dianka (04+06+09) dne 2.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Výroba adventního věnce - vychytáno v diskusiVánoce

Jurina (a nejen ona) chtěla vědět triky na výrobu adventního věnce

Lucie

Na svicku existuji takove stojanky: misticka, dole hrot na zapichnuti do vence, nahore hrot na zapichnuti svicky. Maji to v kvetinarstvi a je to docela levne.

Hanka, 3 deti

Juri,
vezmes si dlouhy hrebik, klidne silnejsi a nahrejes ho nad plamenem. Kdyz je rozpaleny, hlavickou vo zatlacis zespoda do svicky. Takze ti vlastne ze svicky kouka dole hrot toho hrebiku. Svicku zapichujes az do obtoceneho vence.
Vetvicky si predem pripravis a k tomu vazaci dratek, casto miva zelenou barvu, koupi se na spulce treba v Baumaxu nebo Baumarktu apod.
Vetvicky klades na venec tak, ze polozis prvni a druhou na ni das tak, ze ti schova tu ustrihnutou cast z te prvni. Koukaji vlastne jakoby spicky vetvi. A cele to utahujes tim dratem, neni videt, neb je zeleny a vlastne ho pak ta dalsi prilozena vetev schova.
Bude te pichat jehlici, tak doporucuji vzit si pracovni rukavice, pokud je mas.
Kdyz mas obaleny korpus, teprve pak zapichnes svicky a pak davas dalsi ozdoby. Pokud das 4 svicky, uz tech ozdob nebude potom treba tolik. Me osobne se libi platky pomerancu a nebo jablek ( uschlych samozrejme) nebo uschle prazdne bukvice, cokoliv. V tech obchodech, co jsem psala, prodavaji i ruzna mala umela, ale hezka jablicka a ostatni ozdoby. Ty jsou dobre, ze kdyz vyhodis jehlici, muzes korpus vence a ozdubky schovat na pristi rok.

Pet + 2

Tak věnec na dveře si dělám taky, ty větvičky vážu rybářským vlascem - není to vidět a dobře to drží. Jinak na to prodávají vázací drátek (zelený) třeba v Bauhausu.
Na zapíchnutí svíček se prodávají takové kovové bodce s podstavcem (v květinářství, Bauhausu apod.).
Já jsem ale teď viděla v časopisu Zahrádkář, krásné adventní věnce na stůl, které mají ten základní kruh z aranžérské hmoty, která se nechává nasáknout ve vodě, takže tam můžou přijít i živé květiny. A nebude problém tam cokoli zapíchnout. Ten asi zkusím letos na stůl já.
Hanka, 3 deti
Pet,
ja to z te aranzerske hmoty mela, ona pekne nasakne, ale stejne v tom vydrzely kvetiny jen kratce a uschly. Davala jsem ji i do kvetinace a zapichla tam i ruzne vetvicky.
To jehlici na venci, pokud ho das na noc ven ti vydrzi cely prosinec. Ta nasakla hmota tak 2 tydny a to uz to bude dost oschle. Ale zase to je jednodussi na praci.
Dělám každý rok na slavnostní Vánoční stůl ikebanu svícen do aramžerské hmoty - větvičky jehličí a živé kytky, když dám chryzulu tak v pohodě do nového roku vydrží a mám to na stole v místnosti celou dobu, jen je problém, musí se do toho stále dolévat voda jinak to uschne.

Jinak dělám svícny na hřbitov a ty napichuji do plastelíny, kterou dám do igelitového sáčku a omotám silnější nití.

Letos se chci pustit do adventních věnců, loni jsem to nestihla, tak snad letos s FL to vyjde, nasbírané mám šípky, různé bobulky, šišky tak snad toho budu mít dost.

Ještě si chci vyrobit něco pěkného na dveře, ale nevím co jestli kolo nebo nějakou větvičku.
 

 

ADVENTNÍ VĚNEC- větvičky se kladou podobně jako tašky na střechu, pokud se použije THUJE tak moc neopadává, pěkně vypadá kombinace různých zelení, pokud chcete mít věnec "uhlazený" doporučuju nastřihat větvičky tak na 7-10cm
přízdobu si nejdřív rozvrhněte a až pak připichovat zase drátkem nebo lepit tavnou pistolí
aranžerskou hmotu se živýmy kvtinama doporučuju na vánoční věnec, nemusí tak dlouho vydržet, ale pokud chcete věnec adventní zelený, můžete použít třeba břečťan a jablíčka a podobně
PŘEJU ŠIKOVNÉ RUCE A KRÁSNÉ VĚNCE :-)))))))))


Více ...
Vložil: Flylady dne 18.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Létající talíř s bublinamiVánoce

dá se zakoupit zde - http://www.obchod-tis.cz/zbozi.php?detail=8819 a stojí 73,- Kč

Více ...
Vložil: Baruschka dne 17.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánoce pro prcka a maceškuVánoce

Mám dva tipy - koukněte na www.zapalena-kucharka.cz Začaly vycházet moc krásné české kuchařky. První dojem - no, vypadá lákavě, ale ta cena... druhý dojem - hele, ty recepty vypadají dobře... třetí dojem - tu musím mít, jinak to bez ní nepřežiju... Holky, krásný dárek, fakt. Ten první díl, dýně, chystám pro macešku a dostane k tomu dýni Hokkaido (dá se koupit v prodejnách se zdravou výživou, klidně i objednat přes net na www.rozmaryna.cz, vydrží dlouho...). Druhý díl mi v pátek na rande přinesl DH :-) A třeba dostanu k Valentýnovi mrkev ;-) A druhý tip - magnetické knížky od nakladatelství Rebo http://www.rebo.cz/rebolist.asp?k=40 Jednu z nich teď mají v akci v Carrefouru http://www.carrefour.cz/nabidka/katalog-detail.aspx?vyrobek_id=36719 Jsou to knížky pro malé dětičky, s tvrdými stránkami jako jsou leporela a na ně se můžou umisťovat magnetky (takové jako jsou ty na ledničku s večerníčkovými motivy), já jsem koupila tu "oblékací".

Více ...
Vložil: Dianka (04+06+09) dne 6.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dárkové baleníVánoce

už vyšly 3 díly o dárkovém balení a lze si je objednat http://www.darkovebaleni.cz/objednavka.html

Více ...
Vložil: Baruschka dne 2.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Netradiční dárkyVánoce

www.darkyzvesmiru.cz

Více ...
Vložil: Baruschka dne 2.11.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Staročeský kapr načernoVánoce
Chceme ho letos poprvé na Štědrý den vyzkoušet místo klasického smaženého, tak nám držte palce ;-)

Nakrájejte kořenovou zeleninu na nudličky, s ní jednu cibuli, dáme do kastrolu s 5 dkg másla, přidáme bobkový list, trochu pepře, nového koření, tymiánu, osolíme, osmažíme do zlatova, pak přidáme krev (z toho kapra, ale obejde se to i bez ní) a čtvrt litru černého piva (čím sladší, tím lepší), hrst sušených švestek a hrst tlučených ořechů. To vše necháme na mírném ohni vařit asi půl hodiny. Pak do toho vývaru vložíme kousky kapra a dusíme je 10 až 15 minut, načež rybu vyjmeme, odvar přecedíme, dáme znovu na oheň a jakmile se začne znovu vařit, přidáme 2 až 3 lžíce medu, hrst srouhaného perníku, 2 lžíce povidel nebo rybízové či malinové zavařeniny. Přilijeme trochu vody nebo raději piva a povaříme. Přidáme 5 dkg hrozinek a 5 dkg spařených na nudličky nasekaných mandlí, podle chuti přisolíme a hladkou, nepříliš hustou omáčku nalijeme na rybu.

Více ...
Vložil: Dianka (04+06+09) dne 23.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 34 [Dalších 24 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.