Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Vánoce - recepty
podělte se o rodinné vánoční skvosty!


 Články 110 z 25 [Dalších 15 >>] 
 Marcipánové kytičky - HankieVánoce - recepty

350 g moučkového cukru
100 g sušeného mléka
100 g másla (nenahrazovat jiným tukem!)
1 bílek
4 kapky mandlové tresti. (dávám víc)

prohněte se to, aby hmota držela pohromadě, pak se vezme jedna formička jako na čokoládu, my používáme kytičku. Vysype se moučkovým cukrem, nacpe hmotou, vyklepne. Vysypat, nacpat, vyklepnout.
Jde to celkem rychle, do druhého dne to zaschne. Děti mi to jedí pod rukama, návštěvy vyluxují tohle cukroví jako první.

Více ...
Vložil: *S dne 9.8.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Karamelové kocky (alebo marcipánová Ritter sport :))))Vánoce - recepty


2PL múky
1PL kakaa
2PL medu
2PL masla
4PL cukru
1/2čl vanilkovej esencie ( ja som dala mandlovú!)

Všetko zmiešať v miske. Dať do mikrovlnky na 750W, cca 2 min. (Po 1/2min, keď je všetko mäkké premiešať)
Zmes vyliať na mastný papier (na svačinový to šlo celkom dobre, skúsim ešte teflónový list, to by malo byť ideálne)

Dať do chladničky stuhnúť.
Medzitým
50g čokolády rozlámať na kúsky, vložiť do malej misky do mikrovlnky, keď začne mäknúť, premieša´t. Celkovo povariť 1min.

Stuhnutú karamelovú hmotu potrieme čokoládou. Tuhne celkom rýchlo, tak žiadne zbytočné čakanie.

Nakoniec nakrájať na kocky. Rodina tvrdí, že to s tou mandlovou esenciou chutí ako marcipánová Ritter sport. Inak to s ňou nemá nič spoločné, čo sa týka vzhľadu alebo konzistencie.

Více ...
Vložil: *S dne 9.8.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Klasické linecké cukroví po babičceVánoce - recepty

kategorie: cukroví vykrajované

recept je určen pro 0 osob(y)

Ingredience:
1 kg hladké mouky,
0,5 kg másla,
35 dkg cukru,
4 vejce,
vanilkový cukr,
popř. citronová kůra

Příprava:
Všechny přísady musí mít pokojovou teplotu, v robotu zaděláme a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Pak vyválíme a vykrajujeme tvary plné a s prostředkem. Po upečení slepujeme pikantní marmeládou (nejlepší je směs červený/černý rybíz).

Tento recept je lety proveřený a vyzkoušený, nelepí, netrhá se, prostě osvědčená klasika!

Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
Autorem receptu je Andry

Více ...
Vložil: *S dne 3.12.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jáhlové kuličky (od Dianky)Vánoce - recepty

200g syrových jahel proprat a uvařit s 100g hrozinek v 3/4 litru jablečného moštu, když to krapet zchladne, aby se do toho dala strčit ruka, nasypeš tam ca 100g kokosu a cokoliv dalšího - nasekané mandle, koření dle chuti (perníkové, skořice, kardamom...), prohňahňáš a děláš kuličky, které obaluješ v kokosu. Jde to jakkoliv obměnit, základ jsou jáhly, nějaká tekutina (ovocný džus) a sušené ovoce plus něco na obalení.

Více ...
Vložil: Hankie+3 dne 19.10.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dokonalé perníčky od Andry s Rybízkem a PiškotkemVánoce - recepty

Dokonalé perníčky od Andry s Rybízkem a Piškotkem

Ingredience:
40 dkg hladké mouky (obyčejné, ne dvounulky)
14 dkg moučkového cukru
5 dkg másla (opravdového)
2 vejce
2 lžíce medu (dobrého, tekutého)
1 lžička sody
1 lžička koření (hotová směs Perníkové koření)



Příprava:
Originál zděděný recept hovoří o pomalém zahřívaná medu, vmíchávaní vajec a opatrním sypání sody.... Stačí odvážené ingredience nasypat do robota a nechat pár minut pomalou rychlostí spojit. Pak už se těsto pohodlně zpracuje v ruce. Mělo by být měkkké, poddajné, něco jako pružná plastelína. Po zpracování se zabalí do igelitu a nechá přes noc odležet v chladu.

Těsto se dá vyválet krásně na tenko, dobře se s ním pracuje, netrhá se a lehce se vykrajuje.

Peče se pár minut v horké troubě. Potírat se může buď mlékem nebo vejcem.

Hotové perníčky se dají jíst hned druhý den, nepotřebují odležet. A jsou moooc dobré :-)

Doporučená příloha:
Vánoční dárečk

Více ...
Vložil: Flylady dne 28.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MarcipánVánoce - recepty

Danaela

Tak na to potřebujeme:
20 dkg cukru moucka
4 dkg másla
8 dkg sušeného mléka
1 bílek
Pár kapek tresti mandlové (podle chuti,já to mám ráda hodně voňavé)
No a to všechno smícháme a papáme.Můžeme to barvit potravinářskýma barvama a vyrábět různé figurky.
Už se na to moc těším

Více ...
Vložil: Flylady dne 11.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kapr v alobaluVánoce - recepty

Kapříka naporcujeme na podkovy. Nádivku uděláme z rohlíku nakrájeného na kostičky, vajíček (dávám na 1 rohlík 1 vajíčko), na kostičky nakrájené anglické slaniny (podle množství rohlíků na dva rohlíky dávám asi 10 dkg), kapřích vnitřností (pokud nechcete, aby vynikla rybí chuť stačí dát jen trochu, jinak nemusíte šetřit), nasekané petrželky, ochutíme trochou soli, případně i pepřem, ale není to nutné. Na alobal dáme plátky cibule, na ně položíme podkovu z kapra, dovnitř podkovy dáme nádivku, nahoru položíme plátek papriky, kolečko rajčete a můžeme i kousek cibulky. Pokud vám zbude anglická slanina, může přidat pod podkovu! Kapříka nezapomeňte osolit! Peče se asi 35 –40 minut naplno. Podkovy můžete nechat i s kůží, kdo jí nemá rád si jí po upečení snadno sloupne.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 28.12.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bramborový salát se spařenou cibulkouVánoce - recepty

Uvařené brambory jsem nakrájela na plátky (byly poměrně malé, jinak můžete na půlkolečka). Cibulku jsem hodila na pánev s trochou slunečnicového oleje, nechala zesklovatět, v hrníčku jsem dala vařit vodu s trochou soli, jak začala vařit, přidala jsem asi polévkovou lžíci octa, stáhla z plotny a přelila jí cibulku. Tu jsem i s nálevem přidala k osoleným a opepřeným bramborovým plátkům. Salát byl lehounký, vynikající!! Možno vylepšit nakrájenou okurkou.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 28.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 BurizonyVánoce - recepty

3 balíky mléčných karamel
1/2 másla
sáček bílých burizonů

Ve vodní lázni rozpustit máslo a karamely, přidat burizony, promíchat. Na rozstříhnutý mikroten. sáček dát dlouhý váleček hmoty a zabalit do toho mikrotenu. Pořádně přimáčknout, aby tam nebyly duté díry. Nechat v ledničce ztuhnout. Krájet na kolečka.

Více ...
Vložil: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) dne 20.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vosí hnízdaVánoce - recepty

Gaia:

letos chci vyzkoušet tento recept.Pokud jste ho už některá dělala dejte vědět.Mimochodem našla jsem ho na rodině :-)
jde o vosí hnízda, potřebujete k tomu:
salko,
půlku hery,
30dkg krup.cukru
dva balíčky obyčejných burisonů.
POSTUP je moc důležitý, nebo vám vznikne hmota z hrudek cukru a vyhodíte to do záchodu...
Takže cukr opatrně rozpouštíte na karamel, nesmí se připálit, někdy je lepší ho rozpouštět ve vodní lázni, ale trvá to déle.¨
Začne postupně měnit konzistenci, nesmíte nic uspěchat, pomalinku zahríváte, mícháte až vznikne cukrová karamelová hmota. Když se udělají z cukru hrudky, musíte je rozmačkávat, ale opravdu čekat, až vznikne tekutý karamel. Teprve potom přidáte půlku hery, je dobré jí mít nakrájenou na kousíčky a až se rozpustí, tak teprve přidáte salko, to už musíte rychle míchat, protože to začne hezky rychle houstnout. Vypnete oheň, nevaříte a přisypete dva balíčky burizonů. Potom se to dobře promíchá a tvoří kuličky. Občas to i v hrnci opět zamíchejte, karamel stéká na dno. Máte sladké upatlané ruce, ale šikovní si s tím rychle poradí, jak na to.
Kuličky dávám na mřížku okapat,karamel totiž stéká, pod mřížkou je pečící papír. Nakonec, až kuličky oschnou, otočím je naopak a poleju čokoládou a vložím do košíčků. To ale není nutné a čokoláda se také nemusí dávat. Naležené kuličky jsou další dny ještě lepší, to už ty burizony pěkně změknou.
Vložím ho i do deníčku. Já jsem prostě vysazená na karamel. Mňam

Více ...
Vložil: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) dne 20.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 25 [Dalších 15 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.