Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Vánoce - recepty
podělte se o rodinné vánoční skvosty!


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 25 [Dalších 5 >>] 
 Kokosoví tučňáciVánoce - recepty

Kokosoví tučňáci

 

140g dětských piškotů

80g strouhaného kokosu

100g mletého cukru

60g másla

2 lžíce mléka

250g tvarohu

1 vanilínový cukr

na zdobení: čokoládová poleva, půlky mandlí

 

Asi polovinu piškotů rozdrtíme,přisypeme kokos, část cukru, máslo i mléko a zpracujeme těsto.Formičku na vosí úly vysypeme cukrem naplníme těstem a uděláme důlek, který plníme krémem: tvaroh s vanilkovým cukrem  a plníme úly. Nakonec přilepíme dospodu piškot. Namáčíme v čokoládě a zdobíme mandlemi(křidýlka, oči a zobáček)

Více ...
Vložil: Ivča/Sandra+Nikolas+Alexandra dne 18.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Americké sušenky COOKIESVánoce - recepty

Sušenky COOKIES 450 dkg hladké mouky 330 dkg cukru 1 Hera 3 vejce (nebo 2 větší) vanilkový cukr 3 tabulky čokolády na vaření (100g) (jednu z toho mléčnou) 10 dkg oříšků (vlašské + lískové + mandle) 10 dkg hrozinek rum sůl větší špetka rum, kokos, kandované ovoce, madle – možno obměňovat Zpracujeme v míse vařečkou hutné těsto jako bývá na perníčky (ale je trochu tužší). Zapracujeme lehce! na malé kousky (asi 2x2mm) posekanou čokoládu. Pečeme na pečícím papíře malé (opravdu velmi malé!) hromádky, které děláme malou kávovou lžičkou přibližně stejné velikosti (stejně čokolády v každé hromádce), ale nemusíme je tvarovat! (roztečou se pečením). Pečeme na 180° přibližně 5-6 minut. Pekly se déle, musí být zespodu mírně hnědé, nahoře světlé. Celkem dostaneme 100 – 120 ks sušenek, které jsou při sundávání (opatrně) z plechu ještě trochu měkké. Necháme je vychladnout na studeném podkladu (třeba na vále) a po vychladnutí naskládáme do nádoby, která jde uzavřít. Zůstanou pěkně měkké.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 17.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 tradiční finský svařákVánoce - recepty

potřebujete dva litry vína,pár hřebíčků,dvě celé skořice,cukr,oloupané mandle,hrozinky,proužky kůry z pomeranče(bez toho bíléhoú a 200 ml vodky.Víno nalijte do hrnce a přidejte všechny ingredience.Zahřívejte pomalu ale nevařte.Vodku tam vražte úplně nakonec.Předceďte a podávejte velice horké v malých sklenicích.Tradiční finský glogg
potřebujete dva litry vína,pár hřebíčků,dvě celé skořice,cukr,oloupané mandle,hrozinky,proužky kůry z pomeranče(bez toho bíléhoú a 200 ml vodky.Víno nalijte do hrnce a přidejte všechny ingredience.Zahřívejte pomalu ale nevařte.Vodku tam vražte úplně nakonec.Předceďte a podávejte velice horké v malých sklenicích.

Více ...
Vložil: gaia dne 14.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 STŘAPÁČEVánoce - recepty

20 dkg hl. mouky
20 dkg VISY/ HERY/ obyč. másla
8 dkg moučkového cukru 20 dkg mletého kokosu
1 vejce
3 lžíce oleje
to těsto se hodně (MOC) lepí při válení na vále - mám už letos vyzkoušený ten silikonový vál od Tescomy a je to neporovnatelně lepší!!! Nemusí se pak tolik moučnit a nenií se tím kvalita těsta

vykrojí se tvary, co se slepují moc dobrou mňamkou - lepením (či jak tomu říci):
12 dkg obyč. másla
8 dkg moukového cukru
8 dkg jemně mletých ořechů
1 lžíce kakaa
rum
(dle chuti - čím víc, tím mňamkovitější :o))) )

slepené cukroví je možno potřít čokoládou - na to mandličku
nebo potřít citronovou polevou
1bílek + 10 dkg cukru moučka + lžíce citronové šťávy)
- já jí ještě posypu takovou tou barevnou rejžičkou

Ať vám chutná, je to vážně mňamka a 2 dávky mi asi nestačí!!!

Více ...
Vložil: Hanka +Janča 5/03 +Petřík 1/06 dne 12.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rady na perníčky pro prvopečky :-)) od FederikyVánoce - recepty

Já bych k tomu receptu pro takový nemehla dodala totiž ještě pár drobností, já vím, že to třeba těm , kdo peče často, může připadat zbytečný, ale mně by to včera asi pomohlo...
-uleželý těsto si dát do tepla alespoň několik hodin předem, jinak budete válet a válet a válet, nejde to, z toho studenýho...
-vyválet tenkou placku, perníčky jsou pak rychle upečený a ty tvar vypadají jemně....
natírat tím vajíčkem spíš jen potom, ještě horký...mně právě zflekatěly ty, který jsem natírala vajíčkem i před...
-kdo má tak pitomou troubu jao já, tak nejlíp to péct po jednom plechu, njinak je každej plechjinak barevnej...
těsto si pomoučit na válečku i na vále, jinak se to potom z toho válu trhá...
-dělat spíš symetrický drobný tvary, líp to pak vypadá i se to zdobí...

 

Pozn. Fed, díky moc za to! Právě se taky chystám péct poprvé a tohle jsou rady k nezaplacení! bara

Více ...
Vložil: Flylady dne 30.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 pár rad na perníčky od TrollikaVánoce - recepty

na naší dubňáčkovské diskuzi zavládla perníčkománie, jako skoro se vším-:))))),tak jsem sesmolila pár rad. Bára mě poprosila ať to hodím i sem

 Perníčky už peču opravdu dost let a jsem docela samouk za pomocí skvělého časopisu Medovníčky. Takže jestli někdo stojí o pár rad a nápadů které se mi osvědčily,tak jsou zde.

- perníčky nepotírám vajíčkem před pečením,ale hned po vytažení z trouby - ještě horké a velmi tenkou vrstvou vajíčka.

- k tomu vyvalování, chcete-li dělat chaloupky a ¨pod je lepší vyválet tlustší těsto tak 3 mm

- chceteli zdobit jen bílou, je moc pěkné přidat do vajíčka červené potravinářské barvivo a tím to potřít, bílá poleva na tmavě červeném podkladu krásně vynikne.

- cukr na polevu prosívám dvakrát přes velmi jemné sítko, když jsem ho neměla dělala jsem to přes punčochu - to je velmi důležité, kornoutek se pak tolik nezacpává a dají se děla velmi jemné linky.

- když chci nanášet bílou polevu do plochy, zředím si jí citronovou šťávou, nanáším ji štětcem.

- aby poleva nevysychala, nechávám jí v ledničce přikrytou vlhkým hadrem, pak se dá zase snadno použít,aby nezacpávala kornoutky, případně ji naředím citronovou šťávou.

- kornoutky si vyrábím z celofánu, (obdélník 10x12 cm), jeden růžek sestřihnu a stočím kornoutek, konce stačí naslinit a slepí se to k sobě. naplním trochou polevy a vršek zaroluju,tak aby mi nic nevytékalo. Ustřihnu špičku,ale tak aby tam byla pididírka, časem se to povoluje,takže mám docela spotřebu kornoutků.

Více ...
Vložil: Trollik, Ajka 3r+ Matýsek 1r. dne 30.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Perníčky podle MetyVánoce - recepty

650g hl. mouky,

250g mouč. cukru,

100g medu,

50g másla (Hery a pod.),

4 vejce,

2 lžičky potravinářské sody,

2 lžičky perníkového koření.

Protože chci perníčky tmavší, přidávám i kakao.

Jestli máš domácí pekárnu, zadělá toto těsto bez problému. Jinak se třičtvrtě mouky zpracuje s ostatními surovinami a zbytek se zapracuje pak, aby se zadělávání ulehčilo. Dobře propracované těsto se nechává odležet alespoň do druhého dne, ale v ledničce vydrží i dva týdny.

Vykrájené tvary je třeba dávat na pečicí papír, nebo musí být plech vymazaný a vysypaný moukou (brrrr).

Fintou je, že perníčky se rozšlehaným vajíčkem natírají až po upečení při vyndavání z trouby. Je to trochu fofr, ale tímto se jim umožní krásně naběhnout. Těsto se hodí na všechny vykrajované perníky, tedy i na chaloupky, kostelíčky apod. Tak ať se povedou!

Více ...
Vložil: Flylady dne 27.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Šlehačkové cukrovíVánoce - recepty

1/4kg 100% tuku (Omega)

30dkg hladké mouky

1 krabička trvanlivé šlehačky

tuk nastrouháme na hrubo do mouky, zalijeme šlehačkou (ne ušlehanou) a zaděláme těsto. Pak vyválíme a vykrajujeme jednoduché tvary, klademe na plech na pečící papír, pečeme a pak teplé obalujeme ve směsi moučkový cukr+vanilkový cukr

Více ...
Vložil: Eowyn+děti dne 23.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kokosové stojkové cukrovíVánoce - recepty

50 dkg hladké mouky 10 dkg moučkového cukru 8 dkg kokosu 36 dkg hery Vypracovat těsto,nechat asi hodinku odležet v lednici (nechávám pře noc).Protlačovat strojkem.Já dělám kolečka a po upečení pokapu čokoládou

Více ...
Vložil: vimi, Kačka20/3/04,Míša3/94 dne 12.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PerníčkyVánoce - recepty
poleva na zdobení

Bílková poleva:

1 bílek, 70g cukru moučka (i více, podle velikosti bílku)

Cukr a bílky mícháme, až poleva zhoustne a je hladká (kaše). Práci si zjednodušíme mixerem. Je třeba utřít opravdu pořádně, jinak nedrží.

 

Cukrový  (citronový) led

100g práškového cukru, 1 lžíce vařící vody, 1 lžíce citronové šťávy (nebo znovu voda)

Všechno mícháme, až poleva zhoustne a je hladká.  Na zdobení (motivy) použijeme hustší,na polévání souvislých ploch řidší.

 

Obě polevy můžeme barvit potravinářskými barvivy.

Více ...
Vložil: Pet + 2 dne 10.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 25 [Dalších 5 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.