|
Deník RECEPTY nejen pro dospělé
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 126 [Dalších 96 >>]
|
Medovník z hrnečku | RECEPTY |
|
Zdroj: kluci v akci
Medovník z hrnečku
1 hrnek silné instantní kávy (300 ml) 1 hrnek medu 3 vejce 1 hrnek hnědého cukru 5 lžic oleje 3 hrnky hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 lžička skořice ¼ lžičky mletého hřebíčku ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku ½ lžičky mletého zázvoru 1 hrnek vlašských ořechů 1 hrnek rozinek 3 lžíce kandované citrónové nebo pomerančové kůry
1. Na pánvi rozehřejeme v určeném množství kávy med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. 2. V míse rozšleháme vejce a za stálého šlehání přiléváme olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kávový rozvar, koření, ořechy, rozinky a kandovonou kůru. 3. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy (menší vyšší pekáček), pečeme asi 45 minut. Podáváme až druhý den. |
Více ... |
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem | RECEPTY |
|
Zapečené palačinky s tvarohem a bílkovým sněhem –
4 porce
těsto na palačinky 100 g hladké mouky 200 ml mléka 1 vejce 1 citrón kůra z citrónu 1 vanilkový cukr sůl olej
tvarohová náplň 200 g měkkého tvarohu 80 g rozinek 1 lžíce rumu 1 lžíce medu
sníh z bílků 2 bílky 80 g moučkového cukru 80 g krystalového cukru voda
1. Mouku, vejce, mléko, vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli vyšleháme v jednolité těstíčko. Poté pečeme na oleji v pánvi tenké palačinky.
2. Tvaroh vymícháme s rumem, rozinkami a medem, naplníme do palačinek, zarolujeme a jednotlivé porce vložíme do zapékacích mističek nebo společně všechny porce do pekáčku.
3. Bílky a moučkový cukr vyšleháme v pevný sníh. Cukr krystal svaříme s vodou na medovou konzistenci a zašleháme za tepla do vyšlehaného sněhu.
4. Palačinky poklademe sněhem, vložíme do rozpálené trouby a při 250°C krátce zapečeme dozlatova. Podáváme teplé.
|
Více ... |
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 22.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Výborná kakaová buchta | RECEPTY |
|
Strouhaná, kakaová buchta
Těsto: 40 dkg hladké mouky
1 hera
3 lžíce mléka
1 ks kypřícího prášku do pečiva
1 žloutek
3 dkg kakaa
2 ks vanilkového cukru
Náplň: 750 g (3 ks) měkkého tvarohu
1 sklenice mléka (cca 2 dcl.)
3 žloutky
30 dkg moučkového cukru
3 lžíce solamylu
sníh ze 4 bílků
Postup: Žloutek, heru a cukr utřeme, přidáme prosetou mouku s práškem do
pečiva, mléko a kakao. Zpracované těsto rozdělíme na 2 stejné díly a
dáme do chladničky ztuhnout. Na vymazaný a vysypaný plech
nastrouháme 1 díl těsta na to poklademe tvarohovou náplň a nahoru
nastrouháme 2 díl těsta, vložíme do předehřáté trouby a zvolna
pečeme. |
Více ... |
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 1.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sváteční BE – BE řezy | RECEPTY |
|
Těsto: 4 vejce
150 g moučkového cukru
160 g polohrubé mouky
½ kypřícího prášku
tuk a hrubá mouka na plech
trocha rumu na sušenky
2 balíčky sušenek BE-BE
Krém: 1 l mléka
3 balíčky vanilkového pudingu
150 g másla
Poleva: 250 g moučkového cukru
100g másla
3 lžíce kakaa
3 lžíce rumu
2 lžíce horké vody
Postup: Celá vejce s cukrem našleháme do pěny a promícháme s prosátou moukou smíchanou s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme. Na vychladlé těsto natřeme krém a po celé ploše pokryjeme sušenkami BE-BE, které klademe těsně vedle sebe, pokapeme rumem a přelijeme polevou. Necháme ztuhnout a odležet v lednici, ostrým nožem pokrájíme na díly. Uchováváme v lednici !
|
Více ... |
Vložil: Ilča, Jája a Violka dne 1.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
2 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
1 hrnek krystalového cukru
3/4 hrnku oleje
1 lžíce skořice
1 prášek do pečiva
trocha soli
3 celá vejce
Postup: všechny suroviny smícháme v míse. Do těsta můžeme zamíchat třeba rozinky, sekané ořechy či madle. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí potřeme třeba čokoládou. Nebo kakaovou polevou. |
Více ... |
Vložil: Claire+Viky04+Jáša09+Vanda11 dne 20.9.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Polévka CHILLI CON CARNE | RECEPTY |
|
Zdroj: Apetit
Doba přípravy: 10 – 20 minut + 1 hodina na vaření
|
POTŘEBUJETE:
- 1 cibuli, jemně nakrájenou
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájeného
- 1 lžíci rostlinného tuku
- 500g mlétého libového hovězího
- 400g konzervovaných červených fazolí, zcezených
- 800g konzervovaných loupaných rajčat
- 700ml horkého drůbežího vývaru
- špetku sušených drcených chilli papriček
- 2 čtverečky hořké čokolády
- hrst čerstvých lístků petrželky nebo koriandru na ozdobení
- hrst strouhaného sýru typu ementál
- sůl a pepř
|
1. V pánvi rozehřejte olej a vsypte cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.
2. Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.
PS: Používám běžné mleté maso z Kauflandu a myslím, že to vůbec nevadí. Fazole používám bílé v tomatě, taktéž z Kaufu a liji tam celý obsah konzervy = necedím. Málokdy používám vývar, spíš nechám chvíli povařit to mleté maso, než přisypu další ingredience. Vařím zásadně bez chilli papriček, aby to chutnalo i Vojtovi, a i tak je to výborné. |
Více ... |
Vložil: Jaffi, V 4/04 + V 3/08 dne 3.9.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
500g cukety 2 lžíce šťávy z citronu
1 lžíce strouhaného sýra sůl, pepř, petržel. nať
10g rostl.tuku 2 lžíce mléka
1 cibule
3 stroužky česneku
čerstvý rozmarýn
cuketu podélně rozkrojit, posolit a opepřit. tuk rozpustit v zapékací míse. Cibuli spolu s prolisovaným česnekem vložit do zapékací mísy. přidejte romarýn a petržel nať a na to položte cukety rozkrojenou stranou, pokapejte citron. šťávou. pečte v troubě na 220 st přikryté alobalem.asi 20 minut.
mezitím si mléko smíchejte s nastrouhaným sýrem, alobal odstaňte a zalijte cukety a chvíli ještě zapečte. podávat např. s brkaší.
je to moc dobrý, jen tam nedávám všechny bylinky a když to jí i Bořek tak míň česneku, ale je to lepší, když je ho tam víc!
|
Více ... |
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 31.8.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Těsto: 250 g tvarohu, 250g polohrubé mouky, 250 g másla
Náplň: 1 cibulr, 4 malé cuketky, 150 g šunky, 150 g sýru 1-2 vejce, sůl, pepř, zelená petrželka
vejce na potření a parmazán na posypání.
připravíme těsto a dáme na půl hoďky do lednice.
cibulku nakrájíme a osmahneme, přidáme na kostičky cukety a šunku. odstavíme a necháme vychladnout. v misce rozšleháme vejce, přidáme osmahnoutou směs a na kostky nakrájený sýr, může být i nastrouhaný, osolíme a opepříme.
těsto rozdělíme na 2 půlky. naplníme a dáme péct na pečícím pepíře. předtím potřem vajcem. pečeme asi 50 min. na 180 st. po upečení posypem parmazánem. |
Více ... |
Vložil: Rybka, kluci 2/00, 4/04, 8/07 dne 31.8.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Perník (nejrychlejší, co znám) | RECEPTY |
|
3 hrnky HLADKÉ mouky
2 hrnky cukru MOUČKA
1 pytlik prášku do PERNÍKU
cca 4 lžíce kakaa
- to vše velmi pečlivě promísit a teprve poté přilít
půl hrnku OLEJE a půl litru ACIDOFILNÍHO mléka (nebo kefírového nebo podmáslí)
- všechno velmi pečlivě promíchat (nedostatečně promíchaný perník se srazí). Těsto vylít na vymazaný a hrubou moukou vysypaný vyšší plech. Péct cca 15-17 minut - u hotového perníku se strany odlepí od boku plechu a perník pronikavě voní. Možno pomazat marmeládou, nějakou polevou a nebo jenom posypat cukrem. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C. |
Více ... |
Vložil: Jaffi, V 4/04 + V 3/08 dne 31.8.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
80 dkg hladke mouky 2 vejce 1 kelimek zakysane smetany ten samy kelimek mleka kosticka drozdi lzicka soli
Vypracovat testo, a dat na 2 hodiny do maslem vymazaneho igelit. sacku do lednice vykynout!!! Pak vzdy kousek testa vyvalet valeckem a pect v oleji!! Nejlip, kdyz v oleji plavou, tak dat vic oleje!!!
Testo vydrzi i 2 dny v lednici, takze si muzete upect vzdy cerstvy langos!!!
okopírováno z diskuse prosinec |
Více ... |
Vložil: Pendula dne 31.8.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 126 [Dalších 96 >>] |
|