Sibiřské pelmeněAutor: hujerka,Fanda,Teri,Tomi,Miška , 13.1.2011 19:19:51
Suroviny Těsto: asi třičtvrtě kg hl. mouky, vajíčko, voda, sůl. • Nápln: 1/2 kg mletého masa, sůl, pepř, cibule na kostičky. Postup Těsto: mouku, vejce, vodu a sůl smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto.
Náplň: Maso, sůl, pepř a cibuli smícháme dohromady. Bez formy: vezmeme kousek těsta a na pomoučněném vále vyválíme placku. Poté si jemně větší štamprlí naznačíme kolečka. Do nich do středu dáváme po kopečku masové náplně. Vyválíme druhou placku, kterou dáme na předchozí s mas.náplní a pomocí větší štamprlky vykrajujeme bochánky. Ty dáváme na pomoučněné hl.moukou tácky, které dáme do sáčku a zamrazíme. Poté můžeme kdykoliv vytáhnout a nerozmražené dávat do vařící osolené vody s pár kuličkami Nového koření, nebo po udělání dáváme do vařící osolené vody s Novým kořením hned. Na talíři na hotové pelměně dáváme ještě kečup. Ihned udělané pelmeně, jakmile voda vaří, vaříme asi osm minut. Zamrazené pelmeně, jak začnou vařit, vaříme asi patnáct minut. Dobrou chuť. Kdo má pelmenici -formu na pelmeně- ví, že postup výroby je jednodušší. Zobrazeno doposud 358 x.
|
Všichni uživatelé |