Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Sibiřské pelmeně

Autor: hujerka,Fanda,Teri,Tomi,Miška , 13.1.2011 19:19:51
Suroviny
Těsto: asi třičtvrtě kg hl. mouky, vajíčko, voda, sůl. • Nápln: 1/2 kg mletého masa, sůl, pepř, cibule na kostičky.
Postup
Těsto: mouku, vejce, vodu a sůl smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto.
Náplň: Maso, sůl, pepř a cibuli smícháme dohromady.

Bez formy: vezmeme kousek těsta a na pomoučněném vále vyválíme placku. Poté si jemně větší štamprlí naznačíme kolečka. Do nich do středu dáváme po kopečku masové náplně. Vyválíme druhou placku, kterou dáme na předchozí s mas.náplní a pomocí větší štamprlky vykrajujeme bochánky.
Ty dáváme na pomoučněné hl.moukou tácky, které dáme do sáčku a zamrazíme. Poté můžeme kdykoliv vytáhnout a nerozmražené dávat do vařící osolené vody s pár kuličkami Nového koření, nebo po udělání dáváme do vařící osolené vody s Novým kořením hned.
Na talíři na hotové pelměně dáváme ještě kečup.
Ihned udělané pelmeně, jakmile voda vaří, vaříme asi osm minut. Zamrazené pelmeně, jak začnou vařit, vaříme asi patnáct minut.
Dobrou chuť.
Kdo má pelmenici -formu na pelmeně- ví, že postup výroby je jednodušší.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 358 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.